skystar 29.05.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Na początek zaspiewał, 1500 pln - tak dziwnie się wkopałem, że projekt architektoniczny dobudówki do kastki robi projektant a potem podsyła fachowców - w tym wypadku do wod-kan i co - dodam, ze za sam projekt arch dalem 4,5 k za dobudówkę 48m2, teraz jeszcze 1200 za sanitaria i co, a potem jeszcze projekt elektryki - a miało być taniej 50% niż w Opolu Czy ktoś z Opola podjąłby się za niejsze piniędze zaproktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 02.06.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Na początek zaspiewał, 1500 pln - tak dziwnie się wkopałem, że projekt architektoniczny dobudówki do kastki robi projektant a potem podsyła fachowców - w tym wypadku do wod-kan i co - dodam, ze za sam projekt arch dalem 4,5 k za dobudówkę 48m2, teraz jeszcze 1200 za sanitaria i co, a potem jeszcze projekt elektryki - a miało być taniej 50% niż w Opolu Czy ktoś z Opola podjąłby się za niejsze piniędze zaproktować? normalka , ja mam projekt indywidualny , i tak : proj. elek. - 1200 , proj. przyłączy wody 1200 , proj. instalacji ogrzewania (zapotrzebowanie energetyczne budynku i coś tam jeszcze) 1000 , jak doliczę projekt budynku to wychodzi prawie 7,5tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 02.06.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Ja za projekt indywidualny domu 140m2 pow.użytk. zapłaciłam 2700zł (Wielkopolska), architekt z 30 letnim stażem, będzie też naszym kierbudem. Projekt przyłącza wodno-kanal. 300zł - robił pracownik wodociągów razem z uzgodnieniami z zarządca drogi. Projekt wewn.instal.gazowej 400zł. Również doswiadczony projektant z uprawnieniami. Jakies wysokie te Twoje ceny Albo ja z małego miasta - 30tys.mieszk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 03.06.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Ja za projekt indywidualny domu 140m2 pow.użytk. zapłaciłam 2700zł (Wielkopolska), architekt z 30 letnim stażem, będzie też naszym kierbudem. Projekt przyłącza wodno-kanal. 300zł - robił pracownik wodociągów razem z uzgodnieniami z zarządca drogi. Projekt wewn.instal.gazowej 400zł. Również doswiadczony projektant z uprawnieniami. Jakies wysokie te Twoje ceny Albo ja z małego miasta - 30tys.mieszk. ja jestem jeszcze z mniejszego 20tyś. ale tu nie chodzi o liczbę mieszkańców , u nas po prostu "jest możliwość" kasowania więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts