Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto był wczoraj na Metallice?

Bigbeat

Byłeś(-aś) na Metallice?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Byłeś(-aś) na Metallice?

Recommended Posts

W Chorzowie na Stadionie Śląskim.

Bo ja byłem i było suuuper!!!

Ja też byłem i też było super, ale... parę lat temu ;)

Metallica grała wtedy jako support AC piorun DC

Tym razem chyba czasu zabrakło.. chyba, bo może bardziej chęci

Do Polski również zawitał Monsters of Rock. 13 sierpnia 1991 roku na Stadionie Śląskim w Chorzowie zagrały: AC/DC, Metallica oraz Queensryche. Był to pierwszy koncert w Polsce na tak wielką skalę, firmowany najlepszą światową marką z geniuszem wykonawców i atmosferą pełną ekspresji, dynamiki oraz magii dźwięku i efektów specjalnych. Edycję Chorzowską tego festiwalu obejrzało ok. 70.000 osób.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Monsters_of_Rock

chyba ktoś jeszcze grał, bodaj Black Crowes, ale nie pamiętam.. Dżizas, 17 lat temu :cry:

a tu setlist z 1991 Ulricha i kumpli http://www.metallica.mocny.com/129,artykuly

cos się nie chce otworzyć, więc ręcznie ;)

Ecstacy of Gold

Enter Sandman

Creeping Death

Harvestor of Sorrow

Fade to Black

Sad But True

Master of Puppets

Seek & Destroy

For Whom the Bell Tolls

One

Whiplash

Last Caress

Am I Evil?

Battery

Byłem ale na monsters of rock z ac/dc ..dawno dawno temu..na chorzowskim jak ktoś wyżej...i było bajecznie...metallica ...w formie newsteed spiewał whiplash ,ac/dc dało naprawdę wspaniały koncert...to se ne wrati...metallica skonczyła sie na and justice for all...

chyba ktoś jeszcze grał, bodaj Black Crowes, ale nie pamiętam.. Dżizas, 17 lat temu

Była to kapela Queensryche pamietam jak wszyscy ziewalismy na tym support akcie banalna muza...

A wiecie po ile były bilety pod stadionem?

Nie uwierzycie - ja też nie wierzyłem własnym oczom - po 1200 tuż przed koncertem!

Aż podszedłem do gostka i zapytałem, czy jaja sobie robi - a on do mnie, że Ci, co mieli po 1000, to już sprzedali...

Paranoja - no tyle to bym za Chiny Ludowe nie dał...