Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Nefer - jutro tam zadzwonię... pogadam i zobaczymy.
Wrzuciłam Ci takie sensowniejsze rzeczy.

natomiast w pracy ma katalog z targów. I z tego co pamiętam to sa tam takie właśnie murki do architektury ogrodowej. Cos mi się kołacze. Jutro sprawdzę.

Dzięki Nefer - jutro tam zadzwonię... pogadam i zobaczymy.
Wrzuciłam Ci takie sensowniejsze rzeczy.

natomiast w pracy ma katalog z targów. I z tego co pamiętam to sa tam takie właśnie murki do architektury ogrodowej. Cos mi się kołacze. Jutro sprawdzę.

byłoby świetnie, zatem czekam na wieści.........

Martkaw1 ja docelowo z okolic Marek. Z chęcią posłucham tego czego dowiesz się w sobotę.... Cena sensowna ciekawe ile chcą za transport ....

czekam na wieści

pozdrawiam i dzięki

I Ty mnie jeszcze nie odwiedziłaś na budowie - dopust Boży normalnie somsiadko

byłam w Markach na Granicznej...

jest to naprawdę świeży punkt sprzedaży, bo jeszcze nie ma tam nikogo na stałe. Ale miły pan przez telefon powiedział, że po 16 on będzie i można wszystko obgadać....

myślę się z nim jakoś umówić i jakby co - to dam znać.

A na tym piaskowcu zależy mi o tyle, że grał by do tej mojej altanki :D

nitubaga - codziennie przejeżdżam koło tego punktu na Granicznej.

My to prawie sąsiadki jesteśmy - Nadma niedaleko Granicznej jest :D

Też poszukuję takiego piaskowca do murku oporowego w ogrodzie jak coś znajdziesz to daj znać.

byłam wczoraj..........i uczucia są mieszane. :roll:

tzn. są to mili młodzi ludzie, którzy mają umowę bezpośrednio z kopalnią. Materiału jest dość sporo i ma być jeszcze więcej. Dodatkowo mają być ławeczki, fontanny i tego typu bajerki do ogrodów.

..........ale ceny raczej odpychają. :o to co na allegro kosztuje 120 zł u nich 400 zł netto :o :o . Mówię tu o m3 - a raczej przestrzennym, ale to prawie to samo.

Przy większym zamówieniu mogą zejść do ok 350 zł. Oczywiście w obu przypadkach wszystko + transport.

No i z moich obliczeń tak pi razy oko wyszło, że przy zakupie 15m3 na allegro to koszt 1800 zł + 600 zł transport ( jakieś 220 km * 2,7 zł), czyli 2400 zł.

Na Granicznej - licząc po niższej cenie 350 zł wychodzi już 5300 NETTO do tego VAT + transport. :o :o :o

obawiam się więc, ze tam nie pohandlujemy :-? :-?