Maluszek 06.06.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 nitubaga - skąd oni mają takie ceny wiesz tak sobie myślę, że Ci z Granicznej do końca nie wiedzą czym mają handlować. Do niedawna tam była stacja z gazem plynnym do samochodów - chyba im to nie wypaliło jak przerzucili się na piaskowiec. Pewnie chcą szybko i dużo zarobić stąd takie ceny Nic to przyjdzie nam szukać gdzie indziej. Z tego co piszesz to ta oferta z sieci jest najkorzystniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.06.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no zdaje się że tak tylko mam lekki dysonans - bo to co na zdjęciach na aukcji to czasem jedno, a to co się otrzymuje to drugie.... więc myślę zrobić tak, że jak już przyjdzie co do czego - to wybrać się tam - i samemu wybrać to co się chce i przypilnować by było to dokładnie to będzie mi potrzebne ......... zapłacić i przyjechać razem z transportem do Nadm .... i już! co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.06.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. a patrzyłaś na ten link od Neferhttp://kamexbud.com.pl/oferta.htmloni są ze Stanisławowa - to gdzieś koło Wołomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.06.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 W sumie to jeszcze tam nie dzwoniłam.... szczerza mówiąc liczyłam, że tu na Graniczenej sie uda....... ale chyba w poniedziałek spróbuję się czegoś dowiedzieć... zawsze to bliżej.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 dzwoniłaś może do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.06.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 wiesz w sumie to jeszcze nie.... mój Bartuś załapał porządną wirusówkę i póki co jakoś tak mi ten tydzień zleciał w poniedziałek tak wstępnie mam zaproszenie do Nefer bo ona cały dzień będzie na swych włościach i qrcze też nie wiem czy dam radę - a bardzo bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.06.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Nie przejmuj się - będę tam częstym gościem :)Zdrowie Niunia ważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.06.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 dokładnie tak - niech Maluszek najpierw wyzdrowieje a reszta może poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.06.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 dzięki........ w sumie to nie bardzo wiem co mu dolega.... już czwartą dobę ma ponad 39 st gorączki... był lekarz stwierdził, ze to najzwyczajniejsza infekcja.... ale ta gorączka strasznie go męczy a nas martwi. A najciekawsze, ze nie ma niczego więcej, ani kataru, ani kaszlu, bólu gardła.........nic czekam do poniedziałku, jak nie przejdzie będzie powtórna wizyta lekarza. ...... ale obiecuję, że jak tylko wydobrzejemy - to sie zapowiem na spotkanka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.06.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 a może to mononukleoza? moja Olka ostatnio też bardzo długo miała tak wysoką gorączkę i lekarz oprócz anginy podejrzewał właśnie mononukleozę. Skończyło się anginą. podawaj synkowi gastrolit do picia, żeby się nie odwodnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.06.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 dzięki........ w sumie to nie bardzo wiem co mu dolega.... już czwartą dobę ma ponad 39 st gorączki... był lekarz stwierdził, ze to najzwyczajniejsza infekcja.... ale ta gorączka strasznie go męczy a nas martwi. A najciekawsze, ze nie ma niczego więcej, ani kataru, ani kaszlu, bólu gardła.........nic czekam do poniedziałku, jak nie przejdzie będzie powtórna wizyta lekarza. ...... ale obiecuję, że jak tylko wydobrzejemy - to sie zapowiem na spotkanka... Czwarta doba ? Ile ma lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.06.2008 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam, w temacie synka - angina w temacie piaskowiec z allegro - otóż dzwoniłam. Miły pan powiedział, że cena 120 zł jest za kamień w całości do samodzielnego pocięcia. Cena za już pocięty to ten drugi przedział czyli do 250 zł. Zaproponował spotkanie w którąś niedzielę by sobie przyjechać, pooglądać, wybrać..... Z tego co mówił, jeśli byśmy się dogadali to płaci się tylko za transport, a resztę na miejscu po dostarczeniu towaru. Oczywiście można przyjechać ze swoim transportem.... jego cena transportu do Warszawy to ok 800 zł.... i raczej nie jest chętny do negocjacji cny kamienia... hm.......... i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.06.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 a skąd on jest? ile potrzeba Ci tego piaskowca? może razem zamówimy to wtedy może uda się coś wytargować i kwota za transport będzie mniejsza co do anginy to jak pisałam wcześniej moja córka tak samo ją przechodziła. Teraz podobno jakiś kataklizm z tymi agninami panuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.06.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 to by się zgadzało....lekarz też mówił, że angina to choroba lata, klimatyzacji i lodów......... z piaskowcem jestem za - no bo gdzieś go kupić muszę.... ino na razie mam kilka spraw na głowie, które muszę pozakańczać .... a Tobie na kiedy on potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.06.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 w nieokreślonej przyszłości - na razie nie planowaliśmy zakupu ale jak będzie okazja to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.06.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 acha, to super, bo ja myślałam, ze Tobie to jakoś szybko potrzebny.... mnie by pasowało gdzieś w lipcu/sierpniu po odbiorze budynku, albo nawet później - mogę się dostosować mam jeszcze pytanie - czy Twój murek będzie murowany z piaskowca, czy murowany z cegieł a tylko obkładany piaskowcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.06.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 może być później niż w sierpniu co do murka to nie wiem jak ma być zrobiony projektant do ogrodu tylko narysował murek z tego piaskowca nie wdając się w szczegóły jak on ma być wykonany. A jak powinien być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.06.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 wiesz to zależy........ murowany z piaskowca chyba wygląda bardziej naturalnie, ale idzie więcej kamienia, więc jest droższy.... murowany z cegieł wymaga cegieł ale mniej piaskowca. Choć z drugiej strony są fugi, więc trzeba impregnować, ale ten cały z piaskowca też trzeba impregnować w sumie ja to się bardzo też nie znam - może zapytaj swojego projektanta, pewnie Ci powie jak to powinno być zrobione...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.06.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 z tego co piszesz to chyba wolałabym zrobić wersję z cegłami. U nas wg projektu piaskowiec ma być widoczny z przodu i w niektórych miescach będzie przykrywał murek tak, żeby można było na nim usiąść. a u Ciebie jak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.06.2008 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 kurcze w sumie to nie wiem........jeszcze myślę, ale chyba będzie ten wariant z cegłami, bo to wyjdzie taniej.... ino z tym jest więcej roboty, cegła, piasek na zaprawe, cement - ja tego wszystkiego nie mam po budowie i więcej roboty najpierw z murkiem a potem z jego obłożeniem ....w sumie to dobrze było by gdzieś dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts