Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nitubaga - skąd oni mają takie ceny :o :o :o

wiesz tak sobie myślę, że Ci z Granicznej do końca nie wiedzą czym mają handlować. Do niedawna tam była stacja z gazem plynnym do samochodów - chyba im to nie wypaliło jak przerzucili się na piaskowiec. Pewnie chcą szybko i dużo zarobić :evil: stąd takie ceny :-?

Nic to przyjdzie nam szukać gdzie indziej.

Z tego co piszesz to ta oferta z sieci jest najkorzystniejsza

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no zdaje się że tak

tylko mam lekki dysonans - bo to co na zdjęciach na aukcji to czasem jedno, a to co się otrzymuje to drugie....

więc myślę zrobić tak, że jak już przyjdzie co do czego - to wybrać się tam - i samemu wybrać to co się chce i przypilnować by było to dokładnie to będzie mi potrzebne ......... zapłacić i przyjechać razem z transportem do Nadm .... i już!

co Ty na to?

:roll:

wiesz w sumie to jeszcze nie.... :roll: :roll: :roll:

mój Bartuś załapał porządną wirusówkę i póki co jakoś tak mi ten tydzień zleciał :roll:

w poniedziałek tak wstępnie mam zaproszenie do Nefer bo ona cały dzień będzie na swych włościach i qrcze też nie wiem czy dam radę - a bardzo bym chciała :cry:

dzięki........

w sumie to nie bardzo wiem co mu dolega.... już czwartą dobę ma ponad 39 st gorączki... był lekarz stwierdził, ze to najzwyczajniejsza infekcja.... ale ta gorączka strasznie go męczy a nas martwi. A najciekawsze, ze nie ma niczego więcej, ani kataru, ani kaszlu, bólu gardła.........nic :o

czekam do poniedziałku, jak nie przejdzie będzie powtórna wizyta lekarza.

...... ale obiecuję, że jak tylko wydobrzejemy - to sie zapowiem na spotkanka...

dzięki........

w sumie to nie bardzo wiem co mu dolega.... już czwartą dobę ma ponad 39 st gorączki... był lekarz stwierdził, ze to najzwyczajniejsza infekcja.... ale ta gorączka strasznie go męczy a nas martwi. A najciekawsze, ze nie ma niczego więcej, ani kataru, ani kaszlu, bólu gardła.........nic :o

czekam do poniedziałku, jak nie przejdzie będzie powtórna wizyta lekarza.

...... ale obiecuję, że jak tylko wydobrzejemy - to sie zapowiem na spotkanka...

Czwarta doba ?

Ile ma lat ?

Witam,

w temacie synka - angina :cry:

w temacie piaskowiec z allegro - otóż dzwoniłam. Miły pan powiedział, że cena 120 zł jest za kamień w całości do samodzielnego pocięcia. Cena za już pocięty to ten drugi przedział czyli do 250 zł. Zaproponował spotkanie w którąś niedzielę by sobie przyjechać, pooglądać, wybrać..... Z tego co mówił, jeśli byśmy się dogadali to płaci się tylko za transport, a resztę na miejscu po dostarczeniu towaru. Oczywiście można przyjechać ze swoim transportem.... jego cena transportu do Warszawy to ok 800 zł.... i raczej nie jest chętny do negocjacji cny kamienia... :roll:

hm.......... i co?

a skąd on jest?

ile potrzeba Ci tego piaskowca?

może razem zamówimy to wtedy może uda się coś wytargować i kwota za transport będzie mniejsza :D

co do anginy to jak pisałam wcześniej moja córka tak samo ją przechodziła. Teraz podobno jakiś kataklizm z tymi agninami panuje.

to by się zgadzało....lekarz też mówił, że angina to choroba lata, klimatyzacji i lodów.........

z piaskowcem jestem za - no bo gdzieś go kupić muszę.... ino na razie mam kilka spraw na głowie, które muszę pozakańczać .... a Tobie na kiedy on potrzebny?

acha, to super, bo ja myślałam, ze Tobie to jakoś szybko potrzebny.... mnie by pasowało gdzieś w lipcu/sierpniu po odbiorze budynku, albo nawet później - mogę się dostosować

mam jeszcze pytanie - czy Twój murek będzie murowany z piaskowca, czy murowany z cegieł a tylko obkładany piaskowcem?

wiesz to zależy........

murowany z piaskowca chyba wygląda bardziej naturalnie, ale idzie więcej kamienia, więc jest droższy....

murowany z cegieł wymaga cegieł :D :D :D ale mniej piaskowca. Choć z drugiej strony są fugi, więc trzeba impregnować, ale ten cały z piaskowca też trzeba impregnować

w sumie ja to się bardzo też nie znam - może zapytaj swojego projektanta, pewnie Ci powie jak to powinno być zrobione......

kurcze w sumie to nie wiem........jeszcze myślę, ale chyba będzie ten wariant z cegłami, bo to wyjdzie taniej....

ino z tym jest więcej roboty, cegła, piasek na zaprawe, cement - ja tego wszystkiego nie mam po budowie :-? i więcej roboty najpierw z murkiem a potem z jego obłożeniem ....w sumie to dobrze było by gdzieś dopytać.