Maluszek 18.06.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 jak nie zapomnę to zapytam mojego projektanta czy nie zna kogoś kto robi takie murki i wypytam jak to ma być najlepiej zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.06.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ok super - jak co to czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 23.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Ten murek zrobilismy sami. Jest co prawda niewysoki i nie mozna na nim usiasc ale wyglada (moim zdaniem) niezle.http://www.albumik.pl/albumy/budowa/m/2897983352589.jpg http://www.albumik.pl/albumy/budowa/m/2898055952379.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.06.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 ooooooo to mój murek jest!!!!!!!!!! właśnie takie coś chodzi mi po głowie.... sami robiliście? na klej, zaprawę czy jeszcze coś innego? po ile płaciliście za piaskowiec???? no bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 24.06.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Najpierw wykopalismy rowek w ksztalcie murka tak na szerokosc szpadla i glebokosc 15-20 cm i tam poszedl suchy beton. Na to ukladalismy resztki kostki betonowej i inne takie ceglane pozostalosci (to co zostalo pozniej zasypane ziemia). Dopiero na to kladlismy piaskowiec i murowalismy zwykla zaprawa cementowa. Troche bylo przy tym zabawy bo nasz pomocnik wujek murarz pierwszy raz cos takiego robil i pierwsze plyty byly tak zapackane cementem jak zwykle cegly. Musialam raban zrobic ze tak nie mozna i jak powiedzialam ile tej zaprawy i ze tylko z tylu to byl bardzo zdziwiony. Najgorsze jest dopasowywanie plytek i ciecie. Nie mielismy zbyt duzo piaskowca a murek ma raczej sluzyc ozdobie niz siedzeniu wiec nie chcielismy zeby byl bardzo szeroki i stad to ciecie i obijanie-z jednej duzej robilismy dwie wezsze i jakos to szlo. Piaskowiec kupilismy obok Nowego Dworu Maz. bo my mieszkamy z tej strony i placilismy 400 zl za tone - transport wlasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.06.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 serdeczne dzięki....czy ja dobrze widzę, że on jest taki wznosząco-opadający??? naprawdę super.....ta ziemia/kora to zapewne miejsce na roślinki??? no gratuluję....man jeszcze pytanko długo wasz wujek robił taki murek? długo z tym schodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.06.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 u mnie też ma taki być - właśnie taki wznosząco-opadający. Bardzo ładnie wygląda martka - powiedz ile tej zaprawy trzeba nałożyć na piaskowiec. Może mogłabyś zrobić fotkę z bliska temu murkow, żeby lepiej było wydać wykonanie. Reszta pytań jak u nitubagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 24.06.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Ile czasu to trudno powiedziec bo ten murek mamy tylko na czesci dzialki od frontu, gdzie byla roznica poziomow. robilismy to jeden dzien. Mysle ze ktos kto to robil, albo przynajmniej wie jak to powinno wygladac szybciej sobie z tym poradzi (oczywiscie zalezy tez od wielkosci tego murka) Murek rzeczywiscie ma rozna wysokosc, w najwyzszym miejscu ma ok 50 cm i calkiem sie obniza - przechodzi w pojedyncza warstwe i tak opasuje caly trawnik.tzw fundamenthttp://www.albumik.pl/albumy/budowa/m/2903173138303.jpg Mam nadzieje ze widac jak zaprawa kapie z tylu murkahttp://www.albumik.pl/albumy/budowa/m/2903183938101.jpg Tu tez troche widac.http://www.albumik.pl/albumy/budowa/m/2903194938297.jpg Chodzilam i pilnowalam coby piaskowca nie zachlapali - lekko ze mna nie mieli, ale ze jestem w ciazy to mi wybaczyli. Najchetniej sama bym te plyty ukladala, ale mi nie dali wiec musieli sluchac wszystkich uwag typu: - ten nie tu, ten nie ta strona, ten odwrotnie i td...Mowie wam buzia mnie bolala wieczorem.Tu gdzie ziemia (torf) wysypany to musielismy trawnik dosiac bo co nieco ksztalt murka nam sie zmienil, a roslinki beda wyzej przy chodniku. Pozdrawiam i chetnie odpowiem jak macie inne pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.06.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 martko - dzięki za fotki czyli tej zaprawy trzeba dać tak tylko po środku płytki, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 24.06.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Jesli chcesz miec murek widoczny z dwoch stron to musisz uwazac rzeby nie bylo jej za duzo i tak raczej po srodku. Jesli ma byc widoczny tylko z jednej strony tak jak u mnie to z tylu nie oszczedzaj i daj wiecej. Zanim zaprawa zrobi sie twarda to warto przyjzec sie z daleka i w wieksze szpary powciskac drobniejsze, ciensze kawalki - zawsze sie cos odlupie. Uwaga na chlapniecia, trzeba od razu wycierac a najlepiej splukac bo jak zaschnie to koniec. Praca nie jest ciezka i trudna ale trzeba miec troche zmysl artystyczny i wczesniej wyobrazic sobie efekt koncowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.06.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 martko - dzięki za rady Nasz murek ma być widoczny tylko z jednej strony. W najwyższym punkcie ma mieć 45 cm wysokości, żeby można było sobie na nim usiąść Pewnie w tym miescu, żeby wygodnie się siedziało położymy drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 27.06.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Dziś dokupowałam dosłownie ze cztery metry piaskowca w nowym punkcie na Szosiie Lubelskiej 10a. Mieli bardzo ładny - żółtawy, jasny (prawie szary) i taki z lekkimi różowymi żyłkami.Grubośc ok. 6-7 cm. Mój murek i chodniczek już zrobione. Teraz się wiążą, a ja myślę, jak zagospodarować skarpę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.07.2008 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 no ja zupełnie nie wiem jak to się stało, że ja opuściłam ten post.... Gosia foty - koniecznie......plis.............. a ten piaskowiec to na m3 czy m2 i w jakiej cenie - jeśli można spytać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 07.07.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 no ja zupełnie nie wiem jak to się stało, że ja opuściłam ten post.... Gosia foty - koniecznie......plis.............. a ten piaskowiec to na m3 czy m2 i w jakiej cenie - jeśli można spytać....... Fotki będą, jak aparat wróci z wakacji Ja kupowałam dosłowie kilka płyt, bo mi zabrakło, więc trudno mówić o cenie. Zapłaciłam "na oko". Tam, gdzie kupowałam poprzenio (na Zwoleńskiej) już nie mieli, ale tam można było kupic na tony i metry kw. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.07.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onlyforu 01.01.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 a czy ktoś ma u siebie taki piaskowiec?http://www.arsgranit.pl/piaskowiec,newsy,1,piaskowiec-na-sciane-i-ogrodzeniewygląda całkiem ładnie, tylko czy będzie się nadawał na ścianę wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts