Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki Bank wybrać na kredyt hipoteczny

majorek

Recommended Posts

ja wybrałem Kredyt bank bo załatwiłem wszystko w tydzien (co prawda na mieszaknie) - wtedy dla mnie priorytetm był czas - teraz byłem pytać i powiedziano mi że potrwa to miesiąc - kredyt na działke.

tak naprawde wiele zalezy od pracownika do którego trafisz ja najpierw byłem u posrednika który (łopen fajnans) powiedział że bedzie ciężko dostac kredyt w 2 tygodnie ale podał ze tylko KB i BGZ wydaja decyzje w oddziałach a nie w centrali. poszedłem do bgz i tam stosy dokumentów wyciągów poszedłem do KB dziewczyna spokojnie wysłuchała zadzwoniła i jeszcze wytargowałem nizszy procent a po dwóch dniach telefony od doraqdcy i bgz ze jednak da sie załatwic szybko

z mężem początkowo wybraliśmy polbank - to był nasz największy błąd. Zdecydowaliśmy się na dom z bala, pracownik polbanku od początku o tym wiedział, przez około 2 tygodnie donosiliśmy do banku potrzebne dokumenty. Na początku nic nie wskazywało na to, że będą jakieś problemy. Dosyć długo czekaliśmy na wstępną decyzje analityka. Po jej otrzymaniu dostarczyliśmy dodatkowe wymagane dokumenty. Wszystko razem trwało około 1,5 miesiąca, zaczeliśmy się już niepokoić, ponieważ zbliżał się nieubłaganie termin, w którym na naszą działkę miała wejść ekipa od domu. Czekaliśmy na ostateczną decyzję analityka. Niepokój nasz zaczął wzrastac, gdy pracownik polbanku przestał odbierać od nas telefony, po kilku dniach, gdy zadzwoniliśmy z numeru, którego ta pani nie znała w rozmowie z nami zasugerowała zmianę banku na millenium, tłumacząc ze jest to niestandardowy dom, że możemy po wypłaceniu części kredytu złożyć dom i przenieśc go w inne miejsce i że w zasadzie jedynym rozwiązaniem, które mogą nam zaproponowac to takie że my będziemy kredytować poszczególne etapy budowy a bank będzie nam później zwracał koszty. Nie muszę chyba opisywać jakie mieliśmy odczucia po odbytej rozmowie. Z góry zostaliśmy potraktowani jak potencjalni złodzieje i naciągacze.

Jestem w stanie zrozumieć, że bank nie chce finansowac takich inwestycji,ale dlaczego decyzja o tym zostaje podjęta po 1,5 miesiąca zabawy w dostarczanie kolejnych dokumentów. Wiele do życzenia pozostawia profesjonalizm pracowników tego banku. Nie zależy im na sprzedaży? Zastanawiamy sie nad złożeniem pisemnej skargi, nie zmienia to jednak faktu, iż w dalszym ciągu nie mamy udzielonego kredytu. W tym momencie mamy złożone dokumenty w innym banku, miejmy nadzieję że tam pracownicy będą bardziej rzetelni ....

z mężem początkowo wybraliśmy polbank - to był nasz największy błąd. ... Wiele do życzenia pozostawia profesjonalizm pracowników tego banku. Nie zależy im na sprzedaży? Zastanawiamy sie nad złożeniem pisemnej skargi, nie zmienia to jednak faktu, iż w dalszym ciągu nie mamy udzielonego kredytu. W tym momencie mamy złożone dokumenty w innym banku, miejmy nadzieję że tam pracownicy będą bardziej rzetelni ....

Gdzieś tutaj na forum są opisane dodatkowo przejścia ludzi mających kredyt właśnie w Polbanku związane z wypłatą środków. Tak wiec chyba Polbank nie jest dobrym bankiem jak widać.