celuloz 30.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 jestem na etapie budowy przed wylewkami, chciałbym doprowadzić rury jak w temacie. Proszę o radę jaka średnica (kominek z pw. ok. 20KW planowany) i z czego te rury?trzeba je jakoś dodatkowo izolować?dom nie jest podpiwniczony. Czy jest coś o czym jeszcze powinienem pomyśleć? Planuje jeszcze wsadzić peszla i przeprowadzić przez niego kilka przewodów do ewentualnego sterowania kominkiem bądź pompami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 30.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 jestem na etapie budowy przed wylewkami, chciałbym doprowadzić rury jak w temacie. Proszę o radę jaka średnica (kominek z pw. ok. 20KW planowany) i z czego te rury? trzeba je jakoś dodatkowo izolować? dom nie jest podpiwniczony. Czy jest coś o czym jeszcze powinienem pomyśleć? Planuje jeszcze wsadzić peszla i przeprowadzić przez niego kilka przewodów do ewentualnego sterowania kominkiem bądź pompami. Witam poprowadz w rury fi 28 bezwzględnie miedz pomiędzy kotłownią a kominkiem i nie zapomnij o przewodzie elektrycznym wystarczy 3 żyłowy o średnicy 0,75 mm linka i doprowadz w pobliże kominka rurę z wodą bieżącą i kanalizę oraz powietrze z zewnątrz budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 30.05.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 mario w zasadzie wszystko napisał - zresztą to On jest zawodowcem, a nie ja. Ale pozwolę sobie dodać, że rury koniecznie w otulinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts