klossss 30.05.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam.Minimalna szerokość działki (dla projektu który mam zamiar realizować) wynosi 19,28 m, szerokość budynku 11,28, działka budowlana, którą posiadam ma szerokość 18m. Gdy zachowam wymagane odległości od granicy 4m i 3m to prawie spełnia wymagania odnośnie warunków technicznych. Te "prawie" to brakujące 28cm aby spełnić wymagania odnośnie minimalnej szerokości działki. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji, czy można te brakujące 28cm "ukryć" podczas prac geodezyjnych? Proszę o radę, aha na granicy działki jest ściana szczytowa domu sąsiada (bez okien). Projekt, który wybrałem nie nadaje się do zabudowy bliźniaczej a i ja nie chcę budować "bliźniaka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.05.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Przepisy zezwalają na odległość mniejszą niż 3 m dla ściany bez okien, do odległości takiej jak stojacy budynek na sąsiedniej działce.W Twoim przypadku praktycznie do granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts