dorgra 30.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czy ktoś z was kiedykolwiek reklamował już zakupiony poroton ze względu na jego złą jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.05.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 widzialem 5 domkow z porotermu i ani jednej reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorgra 31.05.2008 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 widzialem 5 domkow z porotermu i ani jednej reklamacji A JA CHYBA Z 5 Z POPEKANYMI I ZAMARGLONYMI BLOCZKAMI. MOżE KTOś MI TUTAJ WYJAśNI O CO TAK NAPRAWDę CHODZI? I CZY W TAKIEJ SYTUACJI MOżNA POWIEDZIEć ZE JEST WSZYSTKO O.K. PROSZę O POMOC. LICZę NA GłOSY RóWNIEż TYCH NIEZADOWOLONYCH I DOśWIADCZONYCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 31.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 My budujemy z porotermu - pustaki kiepskie jak u sąsiada - popekane i poprzepalane .Jak patrze po budowach w okolicy to chyba standard Pustaki nie trzymają wymiaru do 1 cm. różnicy - tak twierdzi majster. Na reklamacje nie ma niestety czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 31.05.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 oki jakiej klasy pustaki kupiliscie ? od tego zacznijmy a potem zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 31.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 hmmm... I klasa to 1cm róznicyII klasa -szkoda gadaćprzy takiej niedoklładności to system traci sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.06.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 to na pewno nie byl phoroterm ja i kolega budowalismy ze 150 czyli pierwszej klasy na 35 palet 3 porotermy pekniete i nic wiecej moze pisz ze skarga do producenta a nie do hurtownika bo moze okaze sie ze to podrobki jakies pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 01.06.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Potwierdzam słowa przedmówcy. Właśnie postawiłem stan surowy z Porothermu zakupionego w fabryce w Gnaszynie k/Częstochowy. Jakość bloczków - bardzo dobra, a na 30 palet pęknięte były 4 szt i kilka miało utłuczone rogi (prawdopodobnie przy przeładunku bo były to bloczki najwyżej położone na paletach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Ja się na ceramice nie znam, ale w tytule wątku oraz dalej autor pisze POROTON, a wszyscy o POROTERMIE, czy to aby nie są różne materiały (różnych producentów)pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 tinek w stu procentach masz racje ale ja durny jasne ze to nie to samo dlatego u mnie duza jakos i super materjal ale za sztuke zaplacilem 6.90 sorki raz jeszcze ze nie zaowazylem ze to inny materjal musze se kupic okularki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 01.06.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 to na pewno nie byl phoroterm ja i kolega budowalismy ze 150 czyli pierwszej klasy na 35 palet 3 porotermy pekniete i nic wiecej moze pisz ze skarga do producenta a nie do hurtownika bo moze okaze sie ze to podrobki jakies pozdrawiam http://img147.imageshack.us/img147/2007/p1030805hy7.th.jpg Tak wygląda mój poroterm, u sąsiada ( jak widać) w tle jest identycznie - przebarwienia widoczne gołym okiem z bliska wygląda jeszcze gorzej - są jeszcze dwie palety nierozpoczęte - jak będę następnym razem na budowie zrobię zdjęcie kartek na paletach i pustaków z bliska. Ale majster powiedział że chata się nie rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 01.06.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 tinek w stu procentach masz racje ale ja durny jasne ze to nie to samo dlatego u mnie duza jakos i super materjal ale za sztuke zaplacilem 6.90 sorki raz jeszcze ze nie zaowazylem ze to inny materjal musze se kupic okularki No tak to nie poroton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 02.06.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 http://img147.imageshack.us/img147/2007/p1030805hy7.th.jpg Tak wygląda mój poroterm (...) A ja tak z innej beczki - czy nie za wysokie masz to okno z lewej strony? A właściwie chodzi mi o nadproże - jakieś takie "niskie" i wychodzi ponad strop, właściwie to nadproże będzie elementem stropu, skoro jest w połowie w wieńcu... Co na to kierbud? A pytam, bo mi od końca okna (powiększaliśmy) do stropu wychodzi 20cm i nasz murarz twierdzi, że to trochę za mało jak na nadproże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 02.06.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 A ja tak z innej beczki - czy nie za wysokie masz to okno z lewej strony? A właściwie chodzi mi o nadproże - jakieś takie "niskie" i wychodzi ponad strop, właściwie to nadproże będzie elementem stropu, skoro jest w połowie w wieńcu... Co na to kierbud? A pytam, bo mi od końca okna (powiększaliśmy) do stropu wychodzi 20cm i nasz murarz twierdzi, że to trochę za mało jak na nadproże... To jest nadproże strunobetonowe ( zbrojone ) dlatego takie niskie - 11 cm. - przy Twoich 20 cm. murarz spokojnie je sobie zmieści - i zostanie miejsce na warstwę pełnej cegły. U mnie jest tak wysoko bo wejdą tam jeszcze rolety. Kierownik widział i nic nie mówił żeby było źle - może dla tego że to nie jest wieniec stropu tylko pod murłaty stropu i dachu - dach opiera się na stropie ( strop drewniany ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.06.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Ja reklamowałem. Budowałem z Porotonu Leiera. Na 35 palet uszkodzonych było tyle pustaków że się uzbierało ponad 3 palety - porobiłem zdjęcia - przyjechał jakiś przedstawiciel producenta obejrzał i uznał reklamacje - zwrócono mi kasę za 4 palety. Uszkodzone pustaki były odkładane... Ale takie przebarwienia raczej nie kwalifikują się do reklamacji - pustaki za długo siedziały w piecu i stały się przez to pewnie bardziej kruche. Po wmurowaniu w ścianę nie ma to znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 02.06.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 To dobrze bo szczerze mówiąc to te przebarwienia trochę mnie martwiły. Kierownik i majster mówili podobnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.06.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 a jeszcze jedno pytanie czy bedziesz to ocieplac i jesli to pierwsza klasa to sory przebarwienia to w drogiej klasie wiec i to mozesz reklamowac a ile to cosik kosztowalo za sztuke jesli mozna wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 17.07.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 6,1 netto w lutym albo marcu - teraz jest taniej i tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts