Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reklamacja porotonu

Recommended Posts

widzialem 5 domkow z porotermu i ani jednej reklamacji

A JA CHYBA Z 5 Z POPEKANYMI I ZAMARGLONYMI BLOCZKAMI. MOżE KTOś MI TUTAJ WYJAśNI O CO TAK NAPRAWDę CHODZI? I CZY W TAKIEJ SYTUACJI MOżNA POWIEDZIEć ZE JEST WSZYSTKO O.K. PROSZę O POMOC. LICZę NA GłOSY RóWNIEż TYCH NIEZADOWOLONYCH I DOśWIADCZONYCH.

Potwierdzam słowa przedmówcy. Właśnie postawiłem stan surowy z Porothermu zakupionego w fabryce w Gnaszynie k/Częstochowy. Jakość bloczków - bardzo dobra, a na 30 palet pęknięte były 4 szt i kilka miało utłuczone rogi (prawdopodobnie przy przeładunku bo były to bloczki najwyżej położone na paletach).

to na pewno nie byl phoroterm ja i kolega budowalismy ze 150 czyli pierwszej klasy na 35 palet 3 porotermy pekniete i nic wiecej moze pisz ze skarga do producenta a nie do hurtownika bo moze okaze sie ze to podrobki jakies pozdrawiam

http://img147.imageshack.us/img147/2007/p1030805hy7.th.jpg

Tak wygląda mój poroterm, u sąsiada ( jak widać) w tle jest identycznie - przebarwienia widoczne gołym okiem z bliska wygląda jeszcze gorzej - są jeszcze dwie palety nierozpoczęte - jak będę następnym razem na budowie zrobię zdjęcie kartek na paletach i pustaków z bliska.

Ale majster powiedział że chata się nie rozleci

:wink:

A ja tak z innej beczki - czy nie za wysokie masz to okno z lewej strony? A właściwie chodzi mi o nadproże - jakieś takie "niskie" i wychodzi ponad strop, właściwie to nadproże będzie elementem stropu, skoro jest w połowie w wieńcu... Co na to kierbud?

A pytam, bo mi od końca okna (powiększaliśmy) do stropu wychodzi 20cm i nasz murarz twierdzi, że to trochę za mało jak na nadproże...

A ja tak z innej beczki - czy nie za wysokie masz to okno z lewej strony? A właściwie chodzi mi o nadproże - jakieś takie "niskie" i wychodzi ponad strop, właściwie to nadproże będzie elementem stropu, skoro jest w połowie w wieńcu... Co na to kierbud?

A pytam, bo mi od końca okna (powiększaliśmy) do stropu wychodzi 20cm i nasz murarz twierdzi, że to trochę za mało jak na nadproże...

To jest nadproże strunobetonowe ( zbrojone ) dlatego takie niskie - 11 cm. - przy Twoich 20 cm. murarz spokojnie je sobie zmieści - i zostanie miejsce na warstwę pełnej cegły. U mnie jest tak wysoko bo wejdą tam jeszcze rolety.

Kierownik widział i nic nie mówił żeby było źle - może dla tego że to nie jest wieniec stropu tylko pod murłaty stropu i dachu - dach opiera się na stropie ( strop drewniany )

pozdrawiam

Ja reklamowałem. Budowałem z Porotonu Leiera. Na 35 palet uszkodzonych było tyle pustaków że się uzbierało ponad 3 palety - porobiłem zdjęcia - przyjechał jakiś przedstawiciel producenta obejrzał i uznał reklamacje - zwrócono mi kasę za 4 palety. Uszkodzone pustaki były odkładane... Ale takie przebarwienia raczej nie kwalifikują się do reklamacji - pustaki za długo siedziały w piecu i stały się przez to pewnie bardziej kruche. Po wmurowaniu w ścianę nie ma to znaczenia

• 1 month później...