Czarek C. 21.03.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Czy są jakieś ciekawe materiały na lekką elewację, zamiast sidingu, czy blachy? Słyszałem pogłoski o płytach podobnych jak MDF z fakturą jak drewno, ale nigdzie żadnych ofert nie widziałem. A może nie szukać tylko zrobić impregnowaną deskę? Ale to z kolei trzeba konserwowac co parę lat. I co ? Co parę lat ekipa , rusztowanie, bałagan i koszty? Nie bardzo to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.03.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Przegladnij archiwum bo troche na ten temat bylo.Moga byc tez plyty Minerit lub Alucobond ale raczej do duzych budynkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 24.03.2002 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2002 Czarek,czy to były płyty podobne do MDF czy płyty OSB? Sądzę, że płyty OSB.To płyta OSB z fakturą podobną do drewna i frezowana pionowo na wzór boazerii. UWAŻAJ na te płyty!!! Płyty te ze względu na błędy technologiczne (w miejscach frezowania powstają pęknięcia i woda dostaje się w grubośc płyty, co powoduje pęcznienie płyty) zostały wycofane z produkcji i dystrybucji w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych. Kupowane tam za grosze trafiają między innymi na rynek polski. Stosowałe je na swoich domach, między innymi, warszawska firma PORT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarek C. 25.03.2002 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Dziękuję i za to. Wiem że nie ma wielkiego wyboru bo i metoda ocieplenia niepopularna, choć przecież najtańsza ,najprostsza i najszybsza w wykonaniu.Wszyscy tylko styropian i tynk cienkowarstwowy. Ale to chyba takie błędne koło: nie ma zainteresowania bo nie ma wyboru, nie ma dużego wyboru elewacji, więc nie ma zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts