moniqa_1977 25.11.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Gdybyś przejeżdżała przez Łódź i miała ochotę odwiedzić realną Proximę, to daj znać Ja mieszkam w niej od półtora roku z mężem i córką - i nadal ją lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 07.12.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam moniqa_1977 i dziękuję za zaproszenie. Gdy będę wybierać się w twoje okolice dam Ci znać i chętnie obejrzę w realu Proximę. Może mogłabyś posłać mi jakieś zdjęcia twojego domu i wnętrz na e-mail: [email protected] Czy dokonałaś jakiś zmian w projekcie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.12.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 malkaj, Ja tu zaglądam co słychać w rzeczonej sprawie ? Coś się ruszyło? A ponieważ widzę wpis moniqa, to też poproszę o kilka słów na temat zmian Bardzo jestem ciekawa wyglądu gotowej Proximy, bo nigdy takiej nie widziałam Mogę prosić o fotki??????? Pleassssssssssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 07.12.2008 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Nadal czekam, zimą powinna być załatwiona sprawa z niepotrzebną nikomu drogą. Mój ojciec potem od razu zapisze na mnie pole (już jest odrolnione), na którym chcę budować, ja wytyczę z tego 2 równe działki i na jednej z nich będę budować. Czekam i zbieram fundusze... Mam nadzieje, że moniqa pochwali się swoim domkiem i wyśle mi fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.12.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witam Pozwoliłem sobie tu zaglądnąc tak jakby z rewizytą . Widzę że podobają Ci się raczej duże domy (przynajmniej dla mnie są one duże) . Proxima II jest dość długa i szeroka , duża działka bedzie potrzebna (tak myslę) . Pomieszczenie gospodarcze dwa razy większe od kotłowni , no to bym poważnie przemyślał . Co do spraw formalnych nie chcę Cię straszyć bo nie wiem jak urzędy u was działają , ale nam właśnie ten etap , czyli podział działki , przepisanie , notariusz uprawomocnienie etc... zajął 9 miesięcy. Podobno dużo zależy od tego czy KW są ucyfrowione , jeśli nie są czas oczekiwanie się wydłuża . W sumie to chyba wszyscy przez to przeszli i nadal będą przechodzić więc bez załamki , byle do przodu posuwać sprawę . pozdrawiam i powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 19.12.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 http://images29.fotosik.pl/302/34965b7feef8e1c4med.gif Przyjmij życzenia od Bogusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.12.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Gdy na zimowym niebie Gwiazda Betlejemska zaświeci,przy Wigilijnym stole siadają dorośli i dzieci.Życzenia sobie składają opłatkiem się łamiąc,mówią o przyszłości i Tych co odeszli wspominają.Do tych życzeń serdecznych i my się przyłączamy:niech zdrowie, szczęście i miłość zawsze będą z Wami. http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/3994.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.12.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Szczęśliwych, kojących, wartych pamięci,przeżytych w zgodzie ze światemi z sobą samym, pełnych życiai miłości Świąt Bożego Narodzeniaoraz niesamowitego, niezapomnianego,niepowtarzalnego Sylwestra!!! Wszystkiego dobrego dla całej Rodziny życzy Ula z rodziną http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/273.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.12.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Słyszysz jak wiatr życzenia niesie? Hula po polach i szumi w lesie, Jak stuka w okna, wchodzi w kominy I obserwuje dziecięce miny? Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy, Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy. http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige005.gif Z najlepszymi życzeniami Świątecznymi i Noworocznymi -Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 23.12.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Święta te na świecie całym, niosą miłość, dużym, małym. Niech więc cząstka tej miłości, i u Ciebie też zagości. Spokojnych, zdrowych, wypełnionych ciepłem Świąt Bożego Narodzenia życzy... Nina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 25.12.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Niech ten szczególny czas cudownychŚwiąt Bożego Narodzenia będzie dla Wasokazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radościi wzajemnej życzliwości,pod żywą choinką dużo prezentówa w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,Świąt dających radość i odpoczynekoraz nadzieję,że Nowy Rok będzie szczęśliwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 28.12.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Dziękuję Wam kochani za życzenia. To moje pierwsze "święta na Forum", jestem mile zaskoczona, że tak powiększyła mi się liczba znajomych od których dostaję miłe świąteczne życzenia i u których "goszczę" w domach poprzez czytanie dzienników, oglądanie zdjęć i wpisy w komentarzach. Jestem już od tego uzależniona i nie mogę już się doczekać kiedy zacznę budowę i sama będę zamieszczać zdjęcia z postępów na niej... a już pierwsze święta w swoim domku to marzenie! Pozdrawiam i życzę odpoczynku poświątecznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 01.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO życzy Bogusia http://images33.fotosik.pl/431/604ff59cf5fa4f79med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 26.01.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Trzymam kciuki za papierologię Na pewno się uda! Co do pierwszego Twojego wpisu to MARZENIA TRZEBA REALIZOWAĆ a własny domek z kawałkiem ogródka to jest piękne marzenie!! Myślę że w naszych dziennikach również w niedługim czasie zaczną się pojawiać wpisy i zdjęcia z kolejnych etapów budowy POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.01.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witaj Malkaj Myślę,że to najlepszy czas na założenie i pisanie Twojego dziennika budowy. To taki zaczarowany czas poszukiwań, rozważań i gdybań. Zanim wpadniesz w wir budowy poczytasz jak bywało u innych i przygotujesz się do "wojny budowlanej" Papierologia jest najbardziej niewdzięczną częścią realizacji naszych marzeń ale jak już przejdziesz to, potem ruszasz z kopyta i mury pną się do góry i nic tego nie powstrzyma. Projekty wybrane przez Ciebie są okazałe i może trochę kosztowne ale to Twój przyszły dom i ma być taki jakim go sobie wymarzysz. Będę zaglądać do Ciebie a tym czasem trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 03.02.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witaj Malkaj Trzymamy kciuki, oby wszechpotężna biurokracja Cię nie zniechęciła Mnie na razie blokuje mapa, dwa miesiące temu "ktoś" ją sobie wypożyczył, a pani w okienku "zapomniała" wpisać w komputer kto i kiedy ją pobrał... i tak zamiast zacząć na wiosnę muszę poczekać, ale do przyszłej wiosny... Tak na marginesie to seredeczne "ukłony" dla Pań urzędniczek z okienek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 [ z dziennika budowy] Walcz i realizuj marzenia!!! Warto! Piękne projekty domów wybrałaś... zwłaszcza ten pierwszy... Pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/uzytkownik85011.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 29.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 witaj malkaj milo mi ze zawitalas do mnie.patrzac na twoje kombinacje projektowe widze ze masz podobne kryteria do naszych czyli dom ma byc reprezentacyjny i funkcjonalny...apis taki jest chodz juz bym pare rzeczy w nim zmienil...ze wzgledu praktycznych...1)zrezygnowal z wejscia na taras od strony salony(pojedyncze drzwi) http://img27.imageshack.us/img27/7979/parterbig.gif 2)zrezygnowalbym z balkonow(strata ciepla)u siebie to uczynilem...uwazam ze balkon w domu jednorodzinnym nie jest dobrym rozwiazaiem w dobie dzisiejszych kosztow ogrzewania. http://img21.imageshack.us/img21/9519/poddaszebig.gif 3)zastanowilbym sie nad dobudowa pomieszczenia za garazem obok kotlowi na sklad opalowy z wejsciem od strony garazu....bezpiecznie miec jest opal oddzielnie...a piwnica o krorej myslisz to dosc znaczny koszt...i trudne do uszczelnienia...4)pomyslalbym o zmianie dachu nad garazem..na sciane szczytowa z oknem..powstanie piekna widna suszarnio pralnie garderobo stryszek i miejsce do prasowania ..do tego bardziej ustawna.zmienia to troche wizerunek domku ale mysle ze nie az tak bardzohttp://img25.imageshack.us/img25/9523/76161227287447tmb1.jpgrysunek nie za piekny ale pokaze o cym myslalem..sciana szczytowa cofnieta jeden metr a dach wysuniety 0,5 metra po za linie garazu.tworzy to zadaszenie nad garazem a cofniecie daje ci balkon w suszarni na pranie i takie tam....w sezonie letnim ...zakladajac ze to strona od polnocy to nie ma tam za duzo slonca ale pranie super schnie w takich warunkach...oczywiscie to tylko moje pomysly ale moze cie natchna na jakies zmiany... to takie moje pomysly odnoscie apisa...moze ci sie przydadza...no i licz sie z dosc duzym kosztem dachu...dla przykladu na moja agnieszke ...dach tez 4 spadowy i kobinowany..wycena na pokrycie ceramika z robocizna ok 46k do tego jeszcze wiezba z robocizna i byc moze deskowanie i papa...pozdrawiam i zycze powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 29.03.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witaj Malkaj . Widzę,że już projekt wybieracie . Bardzo mi się podoba Apis,ale nie będzie to tani domek.Tak jak napisał bulinki-drogi będzie dach,chociaż bardzo ładny. Z doświadczeń naszych znajomych-odradzałabym okrągły taras.Duże koszty i trudności w położeniu płytek, chyba że będzie kostka. Jeżelli chodzi o balkony,to zrezygnowałabym z balkonu od północy(jeżeli tak byłby ustawiony dom).My tak zrobiliśmy.Natomiast od południa zostawilismy i nie żałujemy .Dom mamy ciepły i na szczęscie przez balkon nie ucieka nam ciepło. Natomiast fajnie jest w ciepły dzień posiedzieć na górze, na balkonie, wysuszyć pranie. Jaki kominek przewidziany jest w projekcie? narożny?.Wiesz jakie miałam przeboje z naszym kominkiem W Waszym projekcie "widzę" tylko narożny.Bedzie pięknie wyglądał w rogu. Drzwi z salonu na taras też bym "wyrzuciła"-szkoda miejsca przy kanapie. Pomieszczenie dobudowane przy garazu-dobry pomysł.Może nawet większe-jeżeli nie straci na tym wyglad domku.W domu, bez piwnicy takie pomieszczenia są bardzo potrzebne.U nas podwójny garaż+kotłownia+pom.gosp. mają ok.45 m2.Ale na "brudne" rzeczy tzn.kosiarka,narzędzia ogrodn, itp. zamierzamy wybudować niewielką altanę z podziałem na drewutnię i schowek. Masz nad czym myśleć.Ale to normalne, ja nasz projekt rysowałam wiele razy,kresliłam, rysowałam....A teraz i tak niektóre rzeczy zrobiłabym nieco inaczej. Szkoda tylko,że sprawa działki tak się "ślimaczy" Życzę powodzenia i mam nadzieję,że jeszcze chwila i zaczniesz budowę Z całego serca życzę Wam tego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts