A_dam 01.06.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Gdzie powinniśmy wychodzić z wiatrołapu wchodząc do domu. Proszę o uwagi tych z Państwa, którzy już wybudowali swoje domki. Czy ma to być wyjście na duży pokój, czy może jednak inaczej. Toczę spór o ... wyjście właśnie. Żona chce mieć na duży pokój. Ja uważam, że nie powinno się wizytować salonu wchodząc dalej do domu. Może się mylę. Bardzo proszę o uwagi. Zalety(?) i wady widoku po wyjściu z wiatrołapu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 01.06.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Wiatrołap jest najlepszym rowiazaniem wtedy gdy wlaciwie z wiatrolapu wchodzi sie do salonu (duzego pokoju) poniwaz jak sama nazwa wskauje wiatrołap ma za zadanie zatrzymywac wiatr i chlod w tym pomieszczeniu jednak nalezy zamontowac kaloryfer w wiatrołapie ze wzgladu na wilgoc a wtedy gdy bzposrednio mamy wchodzic do komunikacji(przedpkoju) wiołap jest zbedny aczkolwiek nie zaprzeczam ze wiatrołap jest zbedny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.06.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 U mnie wyjście z wiatrołapu będzie do przedpokoju. I to jest według mnie jedyne sensowne rozwiazanie. Nie wyobrażam sobie, aby wyjście z wiatrołapu było do salonu. Wtedy wszyscy siedzący w salonie widzieli by wszystkich wchodzących i odwrotnie. Z tego samego powodu odrzucałem od razu projekty ze schodami na poddasze znajdujące się w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.06.2008 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Wiatrołap jest najlepszym rowiazaniem wtedy gdy wlaciwie z wiatrolapu wchodzi sie do salonu (duzego pokoju) poniwaz jak sama nazwa wskauje wiatrołap ma za zadanie zatrzymywac wiatr i chlod w tym pomieszczeniu jednak nalezy zamontowac kaloryfer w wiatrołapie ze wzgladu na wilgoc a wtedy gdy bzposrednio mamy wchodzic do komunikacji(przedpkoju) wiołap jest zbedny aczkolwiek nie zaprzeczam ze wiatrołap jest zbedny.Pozdrawiam U mnie wyjście z wiatrołapu będzie do przedpokoju. I to jest według mnie jedyne sensowne rozwiazanie. Nie wyobrażam sobie, aby wyjście z wiatrołapu było do salonu. Wtedy wszyscy siedzący w salonie widzieli by wszystkich wchodzących i odwrotnie. Z tego samego powodu odrzucałem od razu projekty ze schodami na poddasze znajdujące się w salonie. Dziękuje za odpowiedzi. Są dwie. Każda inna. Ja myślę tak jak Ty Trociu, a moja żona tak jak Karor. No i mamy problem. Nie mogę sobie wyobrazić, by mi każdy lustrował salon za każdym wejściem do domu. Przychodzą kumple do syna/córki iiii widzą cały salon. Następnie łaskawie udają się do pokoju, gdzie urzęduje syn/córka. Mnie takie rozwiązanie się nie podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts