arkadius 05.10.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 witam.ma ktos z Was brame garazową Krispol? Zastanawiam sie nad kupnem takiej ale nie znam tej firmy a więc czekam na opinie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 05.10.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 witam.ma ktos z Was brame garazową Krispol? Zastanawiam sie nad kupnem takiej ale nie znam tej firmy a więc czekam na opinie.Pozdrawiam Ja wybrałem Hermana tańsza była i moim zdaniem lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 06.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mnie przekonuje do Krispola znajomy uwazajac ze jest to najlepsza brama(najlepsze i niby najgrubsze blachy, porzadny ocynk) i jakies tam inne cuda...ale wyszla najdrozej ze wszystkich (5x2.25m)..Osobiscie mysle nad Normstahlem ale zdziwila mnie faktyczna kwestia grubosci(podobno wazne bo cienkie odksztalcaja sie od byle uderzenia kamyczkiem) bo jak zadzownilem do normstahla to podali ze grubosc blachy to 0.8 mm a w katalogu wyczytalem ze 0.5 ..moze jest cos na rzeczy bo roznica dosc spora w cenie. Aha i normstahl daje swoje automaty teraz...cholera wie co to warte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 06.10.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Każdy producent bram bazuje na różnych firmach produkujących panele z których zbudowany jest pancerz bramy np. Thyssen, Tekla, Bremett, Nemetz, Spadone, tego ostatniego stanowczo odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.10.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mam Krispola i wyszedł najtaniej w okolicy mimo, że z napędem (była promocja) i w kolorze niestandardowym. Co prawda w okolicy marna konkurencja a dalsze oferty "zabija;" dojazd, ale:1. Rozmowy z przedstawicielem z Gorzowa Wlkp były bardzo sympatyczne podobnie jak ceny.2. Dodatkowo dojechał by dogadać wykończenie z naszym wykonawcą3. Bardzo dobre wrażenie zrobiłą ekipa montująca i tak pozostało do dziś. Brama używana ponad rok. Codziennie conajmniej 4-6 razy otwierana i zamykana.Dobrze wyregulowana co przy kłopotach z prądem skutkuje lekkim otwieraniem ręcznym.Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.10.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 mam Krispola od 2 lat - sprawuje sie ok ....ale radzę zwrócić uwagę na montaż bramy -nam chcieli zrobić fuszerkę ,ale nie z nami te numery -szczegóły w dzienniku ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 07.10.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 tez mam Krispola , należy ja dobrze wyregulować , zwracać uwage na prawidłowy montaż i oglądna brame dokładnie po montazu u mnie przyjeżdzali 3 razy do poprawek a teraz 4 bo sie wkładka zacięła w zamku ale to nie brama tylko zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolar 07.10.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ja mam i po posmarowaniu wszystkich elementów tocznych, "chodzi" jak ulał góra-dół bez żadnego wysiłku. Dużo zależy od dokładnego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 07.10.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 witam.ma ktos z Was brame garazową Krispol? Zastanawiam sie nad kupnem takiej ale nie znam tej firmy a więc czekam na opinie.Pozdrawiam Mam Krispola i jestem zadowolony. Kupiłem bramę złoty dąb w promocji z napędem za 50% ceny. Wszystko OK polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 07.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 A mi wycenili właśnie Krispola 5m*2,25 m, złoty dąb, w wąskim panelu, z montażem i napędem za 6000. Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 07.10.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 malutko dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 08.10.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 nadal mam mieszane uczucia co do tej bramy ale dziekuje za odpowiedzi a co do ceny to za 2,60x2,20 kasetonowa z napedem chca za nia 4500 z montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotr 08.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Mam równiez bramę segmentową z Krispola i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń. Kupowałem dwa lata temu 2,75m na 2,25 za 2400 brąz standard. Starannie wykonana, sprawia solidne wrażenie i taka jest, chodzi lekko. Opowieści że Horrman jest tańszy to chyba lekka przesada, w horrmanie wersja eco czyli 2,5cm grubości wychodziła mi 3450. Brama Krispola ma 4cm grubości. Kupowałem w firmie Grafit w Sosnowcu i jak najbardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 10.10.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Brama Krispol okazała się dobra cenowo i jakościowo. Zależało mi na ciepłym garażu, więc wybrałem ją bo jest 4cm pianki. Razem z montażem wyszło 2800zl. i posiada skrętne sprężyny ( lepsze od tradycyjnych). Niektórzy każą sobie za to dopłacać dużo wiecej od Krispola. Muszę ją teraz wyregulować i nasmarować bo budowa ją nieco przykurzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 10.10.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Każdy producent bram bazuje na różnych firmach produkujących panele z których zbudowany jest pancerz bramy np. Thyssen, Tekla, Bremett, Nemetz, Spadone, tego ostatniego stanowczo odradzam. Nie do końca prawda bo Wiśniowski gdzieś od ponad roku robi swoje panele i ponoć od tego czasu staniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 14.10.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Może Wiśniowski ma wyłączność na okreslony rodzaj paneli u jakiegoś producenta. Kazda firma produkująca bramy chce mieć "swój" model panela. Wybór jest ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drebin 15.10.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam. Mam bramę Krispol 4,9m/2,35m, kolor złoty dąb wązkie przetłoczenia. Zapłaciłem za nią chyba coś ok.5,500. Montaż gratis od kolegi który sprzedaje te bramy. Jeszcze dokupię silnik i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 15.10.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 nadal mam mieszane uczucia co do tej bramy ale dziekuje za odpowiedzi a co do ceny to za 2,60x2,20 kasetonowa z napedem chca za nia 4500 z montazem. mam dokładnie taką samą (wymiar ) z montażem plus silnik bennica ( łańcuch) zapłaciłem 2800 działa juz ponad rok smiało polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 15.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Sąsiad zakupił bramę tej firmy z zamykaniem na pilota wszystko niby jest O K ale jak się okazało brama jest ,ale nie ma zamka na kluczyk i tu jest problem jak nie będzie prądu to jak ją otworzyć reklamował i co podpisał taką śmeiszną umowę według Krispola to jest jego wina że nie zamówił z zamkiem .Według mnie to paranoja.Mam innej firmy i sprzedawca zapytał się o każdy szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.10.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Sąsiad zakupił bramę tej firmy z zamykaniem na pilota wszystko niby jest O K ale jak się okazało brama jest ,ale nie ma zamka na kluczyk i tu jest problem jak nie będzie prądu to jak ją otworzyć reklamował i co podpisał taką śmeiszną umowę według Krispola to jest jego wina że nie zamówił z zamkiem .Według mnie to paranoja.Mam innej firmy i sprzedawca zapytał się o każdy szczegół Nawet jesli nie ma prądu to kluczykiem się nie otworzy, bo najpierw trzeba wejść do środka i odblokować wózek napędu. Zamek może się przydać dopiero przy zamykaniu bramy gdy brak prądu. Jesli bramę zamykasz na pilota to napęd pełni rolę zamka - otworzyć da się siłowo, ale tak to otworzysz też i z zamkiem. Ogólnie - jeśli jest napęd to zamek nie jest w standardzie. Istnieje nawet ryzyko uszkodzenia napędu jeśli przekluczysz zamek i będziesz próbował otworzyć bramę z pilota. Mam i napęd i zamek, ale sam go "dobrałem" jako nadprogramowy. Używaem przy braku prądu tylko raz w ciągu 2 lat. Wcześniej zamykałem tylko na zamek, ale to na potrzeby majstrów, dla których pilot był trochę tajemniczym i niechcianym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts