Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bramy Krispol.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie przekonuje do Krispola znajomy uwazajac ze jest to najlepsza brama(najlepsze i niby najgrubsze blachy, porzadny ocynk) i jakies tam inne cuda...ale wyszla najdrozej ze wszystkich (5x2.25m)..Osobiscie mysle nad Normstahlem ale zdziwila mnie faktyczna kwestia grubosci(podobno wazne bo cienkie odksztalcaja sie od byle uderzenia kamyczkiem) bo jak zadzownilem do normstahla to podali ze grubosc blachy to 0.8 mm a w katalogu wyczytalem ze 0.5 :evil: ..moze jest cos na rzeczy bo roznica dosc spora w cenie. Aha i normstahl daje swoje automaty teraz...cholera wie co to warte...

Mam Krispola i wyszedł najtaniej w okolicy mimo, że z napędem (była promocja) i w kolorze niestandardowym. Co prawda w okolicy marna konkurencja a dalsze oferty "zabija;" dojazd, ale:

1. Rozmowy z przedstawicielem z Gorzowa Wlkp były bardzo sympatyczne podobnie jak ceny.

2. Dodatkowo dojechał by dogadać wykończenie z naszym wykonawcą

3. Bardzo dobre wrażenie zrobiłą ekipa montująca i tak pozostało do dziś.

Brama używana ponad rok. Codziennie conajmniej 4-6 razy otwierana i zamykana.

Dobrze wyregulowana co przy kłopotach z prądem skutkuje lekkim otwieraniem ręcznym.

Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni.

Mam równiez bramę segmentową z Krispola i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń. Kupowałem dwa lata temu 2,75m na 2,25 za 2400 brąz standard. Starannie wykonana, sprawia solidne wrażenie i taka jest, chodzi lekko. Opowieści że Horrman jest tańszy to chyba lekka przesada, w horrmanie wersja eco czyli 2,5cm grubości wychodziła mi 3450. Brama Krispola ma 4cm grubości. Kupowałem w firmie Grafit w Sosnowcu i jak najbardziej polecam.

Brama Krispol okazała się dobra cenowo i jakościowo. Zależało mi na ciepłym garażu, więc wybrałem ją bo jest 4cm pianki. Razem z montażem wyszło 2800zl. i posiada skrętne sprężyny ( lepsze od tradycyjnych). Niektórzy każą sobie za to dopłacać dużo wiecej od Krispola. Muszę ją teraz wyregulować i nasmarować bo budowa ją nieco przykurzyła :D

Każdy producent bram bazuje na różnych firmach produkujących panele z których zbudowany jest pancerz bramy np. Thyssen, Tekla, Bremett, Nemetz, Spadone, tego ostatniego stanowczo odradzam.

Nie do końca prawda bo Wiśniowski gdzieś od ponad roku robi swoje panele i ponoć od tego czasu staniał :wink:

Sąsiad zakupił bramę tej firmy z zamykaniem na pilota wszystko niby jest

O K ale jak się okazało brama jest ,ale nie ma zamka na kluczyk i tu jest problem jak nie będzie prądu to jak ją otworzyć reklamował i co podpisał taką śmeiszną umowę według Krispola to jest jego wina że nie zamówił z zamkiem .Według mnie to paranoja.Mam innej firmy i sprzedawca zapytał się o każdy szczegół

Sąsiad zakupił bramę tej firmy z zamykaniem na pilota wszystko niby jest

O K ale jak się okazało brama jest ,ale nie ma zamka na kluczyk i tu jest problem jak nie będzie prądu to jak ją otworzyć reklamował i co podpisał taką śmeiszną umowę według Krispola to jest jego wina że nie zamówił z zamkiem .Według mnie to paranoja.Mam innej firmy i sprzedawca zapytał się o każdy szczegół

Nawet jesli nie ma prądu to kluczykiem się nie otworzy, bo najpierw trzeba wejść do środka i odblokować wózek napędu. Zamek może się przydać dopiero przy zamykaniu bramy gdy brak prądu. Jesli bramę zamykasz na pilota to napęd pełni rolę zamka - otworzyć da się siłowo, ale tak to otworzysz też i z zamkiem. Ogólnie - jeśli jest napęd to zamek nie jest w standardzie. Istnieje nawet ryzyko uszkodzenia napędu jeśli przekluczysz zamek i będziesz próbował otworzyć bramę z pilota.

Mam i napęd i zamek, ale sam go "dobrałem" jako nadprogramowy. Używaem przy braku prądu tylko raz w ciągu 2 lat. Wcześniej zamykałem tylko na zamek, ale to na potrzeby majstrów, dla których pilot był trochę tajemniczym i niechcianym dodatkiem.