wolar 16.10.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Przy braku zasilania i braku innego wejścia do garażu należy mieć zamontowane awaryjne rozłączanie napędu. Wtedy z zewnątrz za pomocą wkładki i linki odblokujesz napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 17.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Zadzwonilem dzisiaj na warszawski nr do Normstahla (bo infolinie przez 3 dni nikt nie odebral ) i zadalem pytanie o grubosc blachy uzywanej do bram kasetonowych podnoszonych model G30 i wywolalem wielkie zamieszanie w firmie co po chwili we mnie wzbudzilo zdziwienie i po chwili oburzenie...Konkrety: pytam o gubosc a kobieta mowi ze nie wie i wola jakiegos pana janka, ten mnie pyta co mam za problem, wiec mowie a on:a co bedzie pan strzelal do tej bramy? a ja mowie ze chce wiedziec bo inni wykonawcy mi na to zwracali uwage, ze moze byc 0.5mm do 0.8mm a on ze pewnie ma "na oko" ponizej 1mm a powyzej 0.5mm a ja na to ile? i czy nie uwaza pan, ze jest znaczaca roznica w stali jak ma grubosc 0.5 czy 0.8mm a on na to, ze skoro ma to dla mnie znaczenie to moge sobie przyjac, ze ma 0.8mm...jestem w szoku ze tak firma ma takich pracownikow i tak traktuje( traktowala ) potencjalnego klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 22.10.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Po wizycie pana od Krispola wybor padl na jego oferte. Brama 5x2.25m bialy kaseton, automat bez pilota i odbiornika(to montuje swoje sam) z montazem cena 5600zl czas oczekiwania do 3tyg(okaze sie w praniu).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 22.10.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Kupując bramę do garażu bez dodatkowego wejścia wyposażoną w napęd elektryczny, musi ona posiadać możliwość rozsprzęglenia napędu od zewnątrz. Chyba że na własne życzenie nie chcemy mieć rozsprzęglenia ale przy braku prądu nie wejdziemy do garażu. Jeżeli garaż posiada dodatkowe wejście, rozsprzęglenie z zewnątrz jest niepotrzebne bo większość napędów można rozsprzęglić od środka i sterować bramą ręcznie. Firma sprzedająca bramy a nie informująca o tym zachowuje się nieprofesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 22.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mi pan powiedzial, ze np nie wie jak Normstahl wypada pod wzgledem jakosci bo ich nie montuje, wiec nie porownuje. Ale podal przklad peknietej sprezyny w bramie Horman, ktorej koszt wymiany to 680zl( przy cenie bramy 2300). Ta sama sprezyna w Krispolu ma kosztowac 140zl. Mialem w ofercie klamke ale nie potrzebuje bo mam drzwi z 2 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.10.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Jeżeli garaż posiada dodatkowe wejście, rozsprzęglenie z zewnątrz jest niepotrzebne bo większość napędów można rozsprzęglić od środka i sterować bramą ręcznie. Firma sprzedająca bramy a nie informująca o tym zachowuje się nieprofesjonalnie. No dobrze, ale nieprofesjonalny jest producent czy też pośrednik... wydaje mi się, że raczej posrednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 23.10.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 a ja po 2 miesięcznych porównaniach cenowo-technicznych zamówiłam Krispola kolor orzech bez napędu 3200 - montaż 8.11 zobaczymy jak będzie - zdecydował wygląd - a jednak estetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 25.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jeżeli garaż posiada dodatkowe wejście, rozsprzęglenie z zewnątrz jest niepotrzebne bo większość napędów można rozsprzęglić od środka i sterować bramą ręcznie. Firma sprzedająca bramy a nie informująca o tym zachowuje się nieprofesjonalnie. No dobrze, ale nieprofesjonalny jest producent czy też pośrednik... wydaje mi się, że raczej posrednik. Pośrednik czyli dealer, wiekszość firm to pośrednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 02.06.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 proszę posiadaczy bram firmy Krispol o kilka słów na temat jakości.właśnie zamówiliśmy u nich bramę segmentową a znajomy wypowiada się na ich temat bardzo źle... mówi że lepiej trochę dołożyć i kupić Hoermanna?za to pan sprzedawca - handluje bramami Krispola i Hoermanna mówi że lepsze i tańsze są Krispole??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.06.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Również jestem tego ciekaw . Wyboru bramy garażowej muszę dokonać w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 02.06.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 moj znajomy,ktory montuje bramy, twierdzi, ze zdecydowanie lepsze sa hoermanny,a o krispolach wypowiedzial sie, ze sa to "marne podrobki Hoermanna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 02.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 mysmy kupili zamowili normhstala..ogladalismy i krispola i inne..a ze szukalismy orzecha..to wzor proponowany przez krispola nam sie po prostu wizualnie nie podobal..natomiast sprzedawca nie byl jakos negatywnie nastawiony do krispola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Czyli mamy już 3 producentów : http://www.normstahl.pl/pl/index.html http://www.hormann.pl/pl/pl/ http://www.krispol.pl/ Czy na rynku są jeszcze inne znaczące firmy, o których możecie napisać coś pozytywnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 02.06.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 moj znajomy,ktory montuje bramy, twierdzi, ze zdecydowanie lepsze sa hoermanny,a o krispolach wypowiedzial sie, ze sa to "marne podrobki Hoermanna" chyba mamy tego samego znajomego... teraz to mnie trochę podłamaliście bo już zamówiliśmy... a to prawda że krispol ma coś wspólnego z oknoplastem kraków? - okna my mamy okna z oknoplastu właśnie w kolorze orzecha i krispol orzech trochę ma inny odcień ale stwierdziłam że nie można przesadzać że musi być identyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.06.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 a to prawda że krispol ma coś wspólnego z oknoplastem kraków? - okna my mamy okna z oknoplastu właśnie w kolorze orzecha i krispol orzech trochę ma inny odcień ale stwierdziłam że nie można przesadzać że musi być identyczny... U mnie dystrybutor bram Krispol rozprowadza też produkty Oknoplastu. Czy mają inne powiązanie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 02.06.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 no właśnie u nas też w oknoplaście mają bramy Krispola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 02.06.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Czyli mamy już 3 producentów : http://www.normstahl.pl/pl/index.html http://www.hormann.pl/pl/pl/ http://www.krispol.pl/ Czy na rynku są jeszcze inne znaczące firmy, o których możecie napisać coś pozytywnego ? u nas jest brama Wiśniowskiego http://www.wisniowski.pl/ mam ją nie za długo, ale odpukac wszystko jest i będzie dobrze jest b. ładna i tez w kolorze orzech. trochę na forum już na ten temat było, a propos grubości ocieplenia, solidnosci wykonania etc. wniosek był taki, ze 90% produktów tych producentów jest OK, natomiast wiele w rękach monterów, którzy i najlepszą bramę potrafią spierniczyć przy montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 02.06.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Podobno też tylko bramy Normstahl mają piloty z zmiennym kodem. Jeżeli to jest prawda, to pozostałe bramy są pod względem bezpieczeństwa do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 02.06.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Dostałem na Krispola 5 lat gwarancji, po tym terminie to i Horman i mercedes się może zepsuć ( o ile nie dużo wcześniej). A ile dają na hiormana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMINIK97 03.06.2008 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 NORMSTAL WIELKIE KOSZTY SERWISU NA GWARANCJI 150 ZETA JAK SIE BRAMA ZEPSUJE OD GRUDNIA ZEPSUŁA SIĘ 2 RAZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts