Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bramy Krispol.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zadzwonilem dzisiaj na warszawski nr do Normstahla (bo infolinie przez 3 dni nikt nie odebral :evil: ) i zadalem pytanie o grubosc blachy uzywanej do bram kasetonowych podnoszonych model G30 i wywolalem wielkie zamieszanie w firmie :wink: co po chwili we mnie wzbudzilo zdziwienie i po chwili oburzenie...Konkrety: pytam o gubosc a kobieta mowi ze nie wie i wola jakiegos pana janka, ten mnie pyta co mam za problem, wiec mowie a on:a co bedzie pan strzelal do tej bramy? a ja mowie ze chce wiedziec bo inni wykonawcy mi na to zwracali uwage, ze moze byc 0.5mm do 0.8mm a on ze pewnie ma "na oko" ponizej 1mm a powyzej 0.5mm a ja na to ile? i czy nie uwaza pan, ze jest znaczaca roznica w stali jak ma grubosc 0.5 czy 0.8mm :evil: a on na to, ze skoro ma to dla mnie znaczenie to moge sobie przyjac, ze ma 0.8mm...jestem w szoku ze tak firma ma takich pracownikow i tak traktuje( traktowala :D ) potencjalnego klienta

Kupując bramę do garażu bez dodatkowego wejścia wyposażoną w napęd elektryczny, musi ona posiadać możliwość rozsprzęglenia napędu od zewnątrz. Chyba że na własne życzenie nie chcemy mieć rozsprzęglenia ale przy braku prądu nie wejdziemy do garażu. Jeżeli garaż posiada dodatkowe wejście, rozsprzęglenie z zewnątrz jest niepotrzebne bo większość napędów można rozsprzęglić od środka i sterować bramą ręcznie. Firma sprzedająca bramy a nie informująca o tym zachowuje się nieprofesjonalnie.

Mi pan powiedzial, ze np nie wie jak Normstahl wypada pod wzgledem jakosci bo ich nie montuje, wiec nie porownuje. Ale podal przklad peknietej sprezyny w bramie Horman, ktorej koszt wymiany to 680zl( przy cenie bramy 2300). Ta sama sprezyna w Krispolu ma kosztowac 140zl. Mialem w ofercie klamke ale nie potrzebuje bo mam drzwi z 2 stron :wink:

Jeżeli garaż posiada dodatkowe wejście, rozsprzęglenie z zewnątrz jest niepotrzebne bo większość napędów można rozsprzęglić od środka i sterować bramą ręcznie. Firma sprzedająca bramy a nie informująca o tym zachowuje się nieprofesjonalnie.

No dobrze, ale nieprofesjonalny jest producent czy też pośrednik... wydaje mi się, że raczej posrednik.

Jeżeli garaż posiada dodatkowe wejście, rozsprzęglenie z zewnątrz jest niepotrzebne bo większość napędów można rozsprzęglić od środka i sterować bramą ręcznie. Firma sprzedająca bramy a nie informująca o tym zachowuje się nieprofesjonalnie.

No dobrze, ale nieprofesjonalny jest producent czy też pośrednik... wydaje mi się, że raczej posrednik.

Pośrednik czyli dealer, wiekszość firm to pośrednicy

• 1 year później...

proszę posiadaczy bram firmy Krispol o kilka słów na temat jakości.

właśnie zamówiliśmy u nich bramę segmentową a znajomy wypowiada się na ich temat bardzo źle... mówi że lepiej trochę dołożyć i kupić Hoermanna?

za to pan sprzedawca - handluje bramami Krispola i Hoermanna mówi że lepsze i tańsze są Krispole???

moj znajomy,ktory montuje bramy, twierdzi, ze zdecydowanie lepsze sa hoermanny,a o krispolach wypowiedzial sie, ze sa to "marne podrobki Hoermanna"

chyba mamy tego samego znajomego...

teraz to mnie trochę podłamaliście bo już zamówiliśmy... :cry:

a to prawda że krispol ma coś wspólnego z oknoplastem kraków? - okna

my mamy okna z oknoplastu właśnie w kolorze orzecha i krispol orzech trochę ma inny odcień ale stwierdziłam że nie można przesadzać że musi być identyczny...

a to prawda że krispol ma coś wspólnego z oknoplastem kraków? - okna

my mamy okna z oknoplastu właśnie w kolorze orzecha i krispol orzech trochę ma inny odcień ale stwierdziłam że nie można przesadzać że musi być identyczny...

U mnie dystrybutor bram Krispol rozprowadza też produkty Oknoplastu. Czy mają inne powiązanie nie wiem.

Czyli mamy już 3 producentów :) :

http://www.normstahl.pl/pl/index.html

http://www.hormann.pl/pl/pl/

http://www.krispol.pl/

Czy na rynku są jeszcze inne znaczące firmy, o których możecie napisać coś pozytywnego ?

u nas jest brama Wiśniowskiego

http://www.wisniowski.pl/

mam ją nie za długo, ale odpukac wszystko jest i będzie dobrze :) jest b. ładna i tez w kolorze orzech.

trochę na forum już na ten temat było, a propos grubości ocieplenia, solidnosci wykonania etc. wniosek był taki, ze 90% produktów tych producentów jest OK, natomiast wiele w rękach monterów, którzy i najlepszą bramę potrafią spierniczyć przy montazu :)