marinella879 06.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 ja w czerwcu remontowałam nasze M2 (49m2) i wydałam ponad 50 tysteraz kupujemy wieksze bo jednak w dwóch pokojach nam ciasno liczę ze na wykonczenie i urzadzenie 71m2 potrzebuje min 80 tysPatrząc na ostatni remont to pewnie w 100 tys się zdołam zamknać bo teraz chcę ciut mocniej poszalec z kafelkami i innymi sprawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.11.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 ciężko określić koszt remontu mieszkania przecież każdy z nas ma jakieś priorytety, wymagania i bardziej lub mniej nabity portfel i pytanie co chcemy osiągnąć i jakim kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornacki 12.11.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Minimum 30 tys. PLN pod warunkiem, że prace wykonasz sam, a materiały nie będą z górnej półki.*Meble do kuchni to koszt rzędu 1000-2000 PLN (standardowe, nie na zamówienie), Dodatkowe wyposażenie to ok 5000-8000 PLNŁazienka to koszt ok 7000 -8000 PLNPanele podłogowe do całego mieszkania (z montażem) ok 5000 tys. Myślę, że najdroższe będą okna. Najlepiej brać PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 12.11.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Hmmm... Jestem na etapie wykańczania mieszkania więc się mniej więcej orientuję w cenach niektórych elementów, dlatego Twoja wypowiedź troszkę mnie zaintrygowała. - meble do kuchni za 1 tys zł... skąd? Z Leroy Merlin? Z gazetki? - łazienka 7-8 tyś zł... Hmmm - moja ma 4 m2 - i póki co płytki, klej + robota wychodzi 8 tyś; nie liczę białego montażu (+2,5 tyś.), baterii (min. 1 tyś, wybrałam rańsze), fug, pozostałych elementów wykończenia, jak ytongi do obudowy wanny, folia w płynie, siatki, płyty GK, profile i inne elementy montażowe, oświetlenie, lustro, mata grzewcza, meble łazienkowe i pół miliona innych rzeczy. Generalnie łazienka to wydatek ok 13-15 tys. A w przypadku remontowanej to jeszcze trzeba dołożyć koszt doprowadzenia jej do stanu np. deweloperskiego + ewentualne przeróbki. Moim zdaniem, licząc dość oszczędnie remont mieszkania to ok. 1 tys. za 1 m2 No chyba, że ktoś ma ochotę na wersję soft (panele po 15,99, płytki po 19,99 m2, itp), to może wyjść taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 15.11.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Jedna z sąsiadek poszła na zamianę na piwnice (pod nami) i butla gazowa plus bojler będzie w piwnicy a nie w szafce! ) Butla w piwnicy?! Wiem, że to stary wątek i pewnie już po remoncie ale zastanówcie się, czy to dobre rozwiązanie. U mnie np. w piwnicy nic takiego jak kanistry, butle, łatwopalne płyny itp przetrzymywać nie można. Co w przypadku jakiejkolwiek nieszczelności? Macie tam jakieś czujniki obecności gazu? Strach na takiej bombie siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 22.11.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Remont mieszkania to od 200zł/m2 za gruntowne odświeżenie i odnowienie mieszkania do 400-500zł/m2 za gruntowny remont (wyburzenia, murowanie ścianek, wymiana wszelkich instalacji, nowa wylewka, gładź na ścianach, itp.). Mówię o samej robocie, bez materiałów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 10.03.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 łazienka 4,6m stan deweloperski:meble 2600drzwi 3000geberit1000kibelek 2000płytki 4000kabina 3000brodzik 500panel 1300grzejnik 1400umywalka 800oświetlenie1000robocizna 6500 już poszło ponad 26000 i nie szalałam z materiałami z górnej półki. Podziwiam jak ktoś liczy, że uda mu się zrobić remont całego mieszkania za 30 tys:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 27.03.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Sorry, ale jak dla mnie drzwi za 3000, płytki w łazience o pow.4,6 m za 4000 to są właśnie raczej materiały z górnej póki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 27.03.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Sorry, ale jak dla mnie drzwi za 3000, płytki w łazience o pow.4,6 m za 4000 to są właśnie raczej materiały z górnej póki. Co do drzwi to się zgodzę. Co do płytek - zdecydowanie nie. Ja moje też kosztowały ok. 4000 - Mogano / Travena z Paradyża. Nie sądzę, żeby to była wyższa półka. Dodatkowo płytki kupowane w sklepie internetowym, więc sporo taniej niż w tradycyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 28.05.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 pracuje w sklepie łazienkowy i projektuje i stwierdzam : koszt materiałów potrzebny na łazienke5 m2 - 8-9 tys robocizna : 6 tys co do nemi płytki travena mogano nie są najtańszymi płytkami. Cena 130 zł za 1 m2 to duzo i nie koniecznie do bloku - duzo docinek. Przyjmuje się kafelki do 65 zł za 1 m2 sama jestem na etamie wykańczania 56 m2 mieszkanka i mamy na to 50.000 i mimo znajomości i super cen jakie moge sobie załtwić to powoli stwierdzam, ze mozemy sie nie zmieścić czemu? ekipa remontowa zdziera! jezeli ktoś zna się na wylewkach, gładziach i karton gipsach to jest to idealny budzet, ale bez tych umiejętności i czasu marnie to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil799 20.07.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja wlasnie skonczylem kapitalny remont mieszkania 60m.Koszt remontu łącznie z wymiana instalacji,zabudowa kuchni wraz ze sprzetem,zabudowa przedpokoju i sypialni to ponad 40 tys.Mialem dobrego fachowca ktory zrobil to bardzo dobrze i niedrogo.Firma godna polecenia,sa bardzo elastyczni pod wzgledem cen,siedzibe maja na podlasiu ale z tego co wiem dzialaja tez poza.Naprawde polecam http://www.rwsrvis.pl.Moge przeslac zdjecia na emaila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil799 20.07.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 zgubilem litere powinno byc http://www.rwservis.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 22.03.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Remont mieszkania to od 200zł/m2 za gruntowne odświeżenie i odnowienie mieszkania do 400-500zł/m2 za gruntowny remont (wyburzenia, murowanie ścianek, wymiana wszelkich instalacji, nowa wylewka, gładź na ścianach, itp.). Mówię o samej robocie, bez materiałów. Pozdrawiam Znalazłam odpowiedz na moje pytanie zadane w innym wątku Na ile aktualne są te ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 15.04.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 około pół roku temu w Krakowie 72m2 53k zł bez łazienki i WC (na to liczę dodatkowe 15k zł, ale w późniejszym terminie). W cenie nowa instalacja elektryczna, LAN, RTV-SAT + niskonapięciowa LED (ok 4k zł), tynki, panele ok 50m2x 60zł/m2, meble do kuchni i sprzęty (około 23k zł), malowanie i meble do 3 pokojów (ok 9k zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 17.10.2012 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Moje mieszkanie 72 m , od 200 tyś przestałam liczyć Ze starych rzeczy została tylko kuchnia - lekko przerobiona(nowe blaty- nie z kamienia) Brakuje jeszcze oświetlenia, drzwi do pokoju i łazienki oraz regał w salonie i szafka w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 17.10.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 O rany, drogie te remonty! Ja co prawda remontowałem mieszkanie pod wynajem, więc nie kupowałem najdroższych rzeczy, ale też nie ma tam linoleum i lamperii Mieszkanie 40m2, robione wszędzie gładzie, panele, malowanie, lampy, łazienka od zera, aneks kuchenny z kaflami i meblami. Mieszkanie około 8000zł materiały i robocizna, kuchnia ~4000zł (nie ma jeszcze lodówki, piekarnika...), łazienka ~5000zł. Wszystkie materiały kupowałem sam, robotników przez znajomych albo z Oferii (polecam). Wniosek mój jest taki, że da się zrobić gruntowny remont mieszkania za 50zł/m2. Ba, dałoby się nawet za 30-40zł, ale z najtańszą kabiną prysznicową, byle jakimi kaflami i farbami marki "hipermarket". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.10.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Himalaya, przy Twoich kosztach remont kosztował Cię 500 zł/m2, a nie 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wniosek mój jest taki, że da się zrobić gruntowny remont mieszkania za 50zł/m2. Ba, dałoby się nawet za 30-40zł, ale z najtańszą kabiną prysznicową, byle jakimi kaflami i farbami marki "hipermarket". Himalaya gratuluję zatem GRUNTOWNEGO remontu mieszkania o powierzchni 40 m2 za kwotę 2.000 zł (40 m x 50 zł/m2). Przyznam szczerze, że chyba nie chcę sobie wyobrażać efektów. Z Twoich kalkulacji wynika, że Twój remonto kosztował Cię 10 razy więcej. Zdradź proszę jak zatem zrobić remont we wskazanym przez Ciebie budżecie, bo to może być naprawdę bardzo ciekawe i pouczające. A i jeśli to możliwe to ja poproszę także o tę wersję soft za 30 zł / m2 z najtańszą kabiną prysznicową i byle jakimi płytkami. Sorry za szczerość, ale trochę fantazja Cię poniosła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobtosama 30.10.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Nie wiem jak to sie dzieje, ze w cene remontu mieszkania wlicza sie takze jego urzadzenie czyli meble, oswietlenie, sprzet rtv itd. W moim zrozumieniu remont obejmuje instalacje, podloge, sciany, sanitaria w lazience, czyli stan surowy mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 31.10.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Moim zdaniem powinno się wliczać... nie wiem jak to nazwać... może wyposażenie trwałe, czyli coś, czego nie wyniesiemy przy przeprowadzce, np. szafy wnękowe, zabudowy, meble kuchenne na wymiar, szafki pod umywalkę w łazience itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts