Smmog 02.06.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Mam pytanie, mam zamiar zainstalowac w mieszkaniu stelaż podtynkowy do WC Grohe Rapid SL, i wykonawca zwrocil mi uwag ze zasilanie (woda) spluczki jest wyciagniete za nisko (jakies 80cm) i powinno byc na wyskości okolo 110 cm - mam wiec pytanie czy konieczne jest podnoszenie zaislania czy mozna to rozwiazac w jakis inny sposob? np: podciagniecie stalowym wezykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 02.06.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Możesz podciągnąć stalowym wężykiem. Jak wynika z arytmetyki, potrzebujesz teoretycznie wężyk 30 cm, ale praktycznie przynajmniej 50 cm. To jednak nie jest eleganckie rozwiązanie. Przy zestawie podtynkowym należy podłączyć spłuczkę do instalacji na sztywno i ograniczyć do minimum ilość połączeń rozłącznych, zwłaszcza gwintowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.06.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 To jednak nie jest eleganckie rozwiązanie. Przy zestawie podtynkowym należy podłączyć spłuczkę do instalacji na sztywno i ograniczyć do minimum ilość połączeń rozłącznych, zwłaszcza gwintowanych. Z czego wynika takie zalecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 02.06.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, zdecydowanie podciagnąłbym zasilanie wody do samego zbiornika na wode, tak by wezyk byl w srodku i mozna by go montowac i w razie problemow demontowac bez potrzeby kucia kafli. W ten mam u siebie to wykonane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 02.06.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Jakie zalecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Jakie zalecenie? To: To jednak nie jest eleganckie rozwiązanie. Przy zestawie podtynkowym należy podłączyć spłuczkę do instalacji na sztywno i ograniczyć do minimum ilość połączeń rozłącznych, zwłaszcza gwintowanych. Co przemawia za tym, aby montować spłuczkę na sztywno do instalacji a nie z wykorzystaniem wężyka? Jedno za to eliminacja potencjalnego źródła przecieku. Czy jest coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 02.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Nie. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smmog 02.06.2008 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 hymmm czyli przenosci caly punkt pod tynkiem czy moze poprostu przedluzyc go na sztywno ale juz nadtynkowo? bo i tak calosc bedzie schowana za scianka z regipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 02.06.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 No to może od tego należało zacząć. W tej sytuacji tylko przedłużyć na sztywno po ścianie i zabudować. Przed zabudową poddać próbie szczelności. Do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts