Ankhe 02.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 witam, kupiłam dom do wykończenia, ale w ten weekend szef mojej ekipy stwierdził, że odkrył, że nie położono membrany na dachu i trzeba zdjąć dachówki, położyć membranę i z powrotem dachówki. Dach jest nad poddaszem mieszkalnym, ma pełne odeskowanie i papę pokryciową, na to dachówka ceramiczna. Poddasze jest w trakcie ocieplania. Z tego to wyczytałam na forum, to albo pełne odeskowanie plus papa, albo membrana. Koleś twierdzi, że za 2-3 lata jak nawieje śniegu to papa się utleni i zacznie przeciekać. Ma racje czy chce mnie naciągnąć na koszty?? Pomóżcie laiczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.06.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 facet się nie zna albo chce Cię naciągnąć - gdzie ona ma zamiar dać tą membranę po ściągnięciu dachówki ? na papę ? a może ma zamiar zerwać papę i deskowanie i wtedy położyćmembranę? - no po prostu masakra jakaś trzeba by sprawdzić czy jest szczelina wentylacyjna między deskowaniem a wełną ocieplającą poddasze - jak jest to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 02.06.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Koleś twierdzi, że za 2-3 lata jak nawieje śniegu to papa się utleni i zacznie przeciekać. Niech się lepiej wykonawca utleni z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 02.06.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Dokładnie. Jak to teraz wykonawcy pofrafią robic wode z mózgu ludzieom. Swoją droga zapytaj go jak on chce ci to połozyć, ciuekawe co powie... I zapytaj dlaczego na dachach krytych papą 15 lat temu papa lezy, a nie się utleniła Oczywiście jesli chce ci sie z nim gadac. Natomiast konicznie zadbaj o szczelinę między deskami i izolacja poddasza i o to, zeby powietrze miało o dołou dostęp do tej szczeliny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 02.06.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Wygoń go z budowy zanim narobi Ci szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 02.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Odkrywczy ten Twój specjalista, tak jak poprzednicy, daj mu kopa w .... i to już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 02.06.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Na forum toczyła się prawdziwa bitwa zwolenników deskowania i foliowania. Przeczytałem wszystko, zdania nie mam , ale wiem, że o utlenianiu papy nihuhu ani słowa nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.06.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 a jakże ...papa może się utlenić.... ale jak jeszcze leży w rolkach na placu budowy, pod gołym niebem, zabezpieczona tylko folią... zwykle wystarczy jedna noc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 03.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 a jakże ...papa może się utlenić.... ale jak jeszcze leży w rolkach na placu budowy, pod gołym niebem, zabezpieczona tylko folią... zwykle wystarczy jedna noc... A do tego utlenia się w sposób całkowity, nie pozostawiając śladów. Ot, perwersja chemiczno - technologiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankhe 03.06.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 ha! tak też mi się to wydało podejrzane, dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 03.06.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 A zapytałeć gostka jak konkretnie on chce tą membranę zastosowac? Jestem tego bardzo ciekaw. Niech ci dokładnie wytłumaczy... zanim mu podziękujesz za współpracę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts