Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak membrany - czy fachowiec chce mnie naciągnąć?

Recommended Posts

witam,

kupiłam dom do wykończenia, ale w ten weekend szef mojej ekipy stwierdził, że odkrył, że nie położono membrany na dachu i trzeba zdjąć dachówki, położyć membranę i z powrotem dachówki. Dach jest nad poddaszem mieszkalnym, ma pełne odeskowanie i papę pokryciową, na to dachówka ceramiczna. Poddasze jest w trakcie ocieplania. Z tego to wyczytałam na forum, to albo pełne odeskowanie plus papa, albo membrana. Koleś twierdzi, że za 2-3 lata jak nawieje śniegu to papa się utleni i zacznie przeciekać. Ma racje czy chce mnie naciągnąć na koszty?? Pomóżcie laiczce :(

facet się nie zna albo chce Cię naciągnąć - gdzie ona ma zamiar dać tą membranę po ściągnięciu dachówki ? na papę ? :lol: a może ma zamiar zerwać papę i deskowanie i wtedy położyćmembranę? :o - no po prostu masakra jakaś

trzeba by sprawdzić czy jest szczelina wentylacyjna między deskowaniem a wełną ocieplającą poddasze - jak jest to jest ok

Dokładnie.

Jak to teraz wykonawcy pofrafią robic wode z mózgu ludzieom.

Swoją droga zapytaj go jak on chce ci to połozyć, ciuekawe co powie...

I zapytaj dlaczego na dachach krytych papą 15 lat temu papa lezy, a nie się utleniła :-)

Oczywiście jesli chce ci sie z nim gadac.

Natomiast konicznie zadbaj o szczelinę między deskami i izolacja poddasza i o to, zeby powietrze miało o dołou dostęp do tej szczeliny.

Pozdrawiam