Pearl 17.09.2003 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 mam zamiar wykonać parapety zewnętrzne z płytek parapetowych CERRAD-u. Wg moich obliczeń będą one wystawać poza lico ściany od 4 do 4,5 cm. Czy to nie za dużo na płytki długości 24,5cm? Czy tak wystawionych płytek nie uszkodzi się o wiele łatwiej? Estetyka budynku chyba też ucierpi, choć domek jest duży (11x10m + 5,6m do spodu dachu)... Szukać krótszych? Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 18.09.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 U mnie też tyle wystają ( przy długości 20 cm) i wg. mnie jest OK."Majstry" od okien twierdziły, że parapety powinny wystawać od 3 do 5 cm. od lica ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Dzięki. Nasze "majstry" kiedyś powiedziały: "w budownictwie centymetry nie grają..." Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.09.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Powinno byc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts