Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisuar - czy warto go instalowa? ???

Recommended Posts

Gość Lejek
Ja z własnego doświadczenia po 5 latach (mam najprostszy model Roca) zdecydowanie polecam. Dziwi mnie jedno, i to bez żartów, że tylko jedna osoba wspomniała o porannej erekcji mężczyzn. Sam taką mam a z tego co wiem jest to najnormalniejsza w świecie rzecz. I właśnie przede wszystkim to jest super powód dla posiadania pisuaru. Sika się jakby nie było po przebudzeniu, a z wzwodem do kibelka po prostu nie jest to możliwe, a jak już to na pewno nie na czysto. I to skłania mnie do jednego i w 100% pewnego dla mnie wniosku. Albo wszyscy wypowiadający się przeciw pisuarom są kobietami albo po prostu impotentami. Wspomnę o dodatkowych niezaprzeczalnych zaletach. Nie mam wzorcowego strumienia nawet gdy mój mały jest mały i po prostu nie ma szans by coś się nie rozbryzgało siusiając do muszli. (Nikt takiego co na licznych plenerowych imprezkach zaobserwowałem nie ma). Nawet jak klapa jest podniesiona, to i tak pod nią się to wszystko zbiera. Moja żona z tego powodu pisuar bardzo ceni za to, że nie ma oblanego kibelka i jest po prostu czyściej. Po drugie wstając nieprzytomny w nocy i idąc się np. po piwkach odpryskać, nie trzeba świecić światła i się rozbudzać. Po prostu czółkiem wystarczy się oprzeć o flizy i prawie na śpiąco załatwić co trzeba. Po trzecie przy pisuarze jest mniejsze zużycie wody (dobra rada – nie sika się na suchy pisuar a przed sikaniem spuszcza wodę by był mokry). Tak więc wg mnie są same zalety. Argument bo PRL czy bo w knajpie jest po prostu głupi i też nie wiem skąd te wnioski u kobietek. Piorunochron też uroku budynkom nie przysparza, ale jakoś się je zakłada gdy jest to potrzebne, barki z wysokimi krzesłami też się z knajpami kojarzą a jakoś wielu sobie je robi. A wada bo ktoś ma obikaną ścianę na około pisuaru to już chwytanie się brzytwy. Chyba w 4 dupy trzeba być zalanym by sobie zamiast do pisuaru na ścianą obok trafić. Chyba, że koleś używający tego argumentu jako wada jest na tyle głupi i leje do celu z odległości metra he he. Tak więc gorąco polecam pisuarki – uwierzcie komuś kto używa a nie ma tylko opinię bez podstaw, wybierzcie praktyczność a nie głupie uprzedzenia czy skojarzenia. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na razie uruchomiłem tylko małą łazienkę i pisuaru w niej nie mam, ale tylko z braku miejsca. W dużej obowiązkowo będzie. Na muszli trenuję różne metody "bezśladowego" odpryskiwania się i póki co uniwersalnego sposobu nie wynalazłem - nawet po trzeźwemu i z pełną uwagą i skupieniem. Siadanie na desce mi nie ubliża, ale nie rozwiązuje problemu, bo przy dużym ciśnieniu "czynnika" deska jest mokra od spodu. Kto nie wierzy niech za każdym razem sprawdza.

O bezsensownych skojarzeniach z knajpą i PRL-em już napisano. Dodam, że o ile ja pamiętam PRL to tam rolę pisuaru pełniła ściana z rynienką na dole, wypełnioną spienionym lizolkiem. To może się źle kojarzyć, a nie czyste i zgrabne naczynko na ścianie.

Siadanie to wogóle jakiś absurd, nie dość że można sobie akurat nasiusuać pomiędzy deskę a muszlę to sobie można jeszcze nią małego przyciąć, no i jak już jest nie całkiem ale większy to raczej nie ma szans nie czyścić nim wnętrza muszli jak szczotką. Obrzydliwe, chyba tylko kobieta może wpaść na tak genialny pomysł jak siadanie faceta na muszli by się wysiusiać. He He. Panowie nie dajcie się zniewieścić - sikamy na stojąco !!!

Czy to się da podłączyć do internetu (skoro "net" w nazwie)? Mam nadzieję, że to ma wbudowany firewall. :lol:

No niestety nie ma. Ale do wall'a to się montuje, a o fire trzeba zadbać samemu, w myśl zasady: "szczanie bez pierdzenia, to jak wesele bez orkiestry".

Tak pieknie opisaliscie Wasze problemy poranne......

Tak widzisz jest Majka - natura jest sprawiedliwa. My mamy prościej w plenerze, a Wy w "terenie zabudowanym".

Pozdrowionka dla sikających normalnie i inaczej.

Metal

...Dziwi mnie jedno, i to bez żartów, że tylko jedna osoba wspomniała o porannej erekcji mężczyzn. Sam taką mam a z tego co wiem jest to najnormalniejsza w świecie rzecz. I właśnie przede wszystkim to jest super powód dla posiadania pisuaru. Sika się jakby nie było po przebudzeniu, a z wzwodem do kibelka po prostu nie jest to możliwe, a jak już to na pewno nie na czysto. I to skłania mnie do jednego i w 100% pewnego dla mnie wniosku. Albo wszyscy wypowiadający się przeciw pisuarom są kobietami albo po prostu impotentami. Wspomnę o dodatkowych niezaprzeczalnych zaletach. Nie mam wzorcowego strumienia nawet gdy mój mały jest mały i po prostu nie ma szans by coś się nie rozbryzgało siusiając do muszli...

Z pana opisu wynika że ma pan na 100% stulejkę. Zapraszamy do naszej kliniki, wykonamy zabieg fachowo.

z poważaniem

dr med. Zdzisław Lejek

Siadanie to wogóle jakiś absurd, nie dość że można sobie akurat nasiusuać pomiędzy deskę a muszlę to sobie można jeszcze nią małego przyciąć, no i jak już jest nie całkiem ale większy to raczej nie ma szans nie czyścić nim wnętrza muszli jak szczotką. Obrzydliwe, chyba tylko kobieta może wpaść na tak genialny pomysł jak siadanie faceta na muszli by się wysiusiać. He He. Panowie nie dajcie się zniewieścić - sikamy na stojąco !!!

S.P., niech ten cytat będzie odpowiedzią na Twoje wątpliwości! :lol:

A ja powiem Wam prawdziwą historię jako argument za. Siusiam sobie siusiam pewnego letniego wieczorka a tu nagle jak nie uwali mnie w plery komar (samica!!!). Szybka reakcja i ubiłem drania. Nie chcę wiedzieć jak wyglądała by ściana gdybym sikał do muszli. Tak czy siak pisuar to genialna dla mężczyzny sprawa - A ha jak moja ładniejsza połowa siusia ja także mogę - to też plus :D

Witam.

Jeśli masz jasne płytki wokół muszli to daruj sobie pisuar...

Jeśli masz ciemne i nie chcesz oglądac ich wiecznie obryzganych, to jak najbardziej. Sam wiesz, że nie nauczysz facetów siadania...

http://abes01.webpark.pl/glupiebaby.gif

Przepraszam od razu wszystkie panie, wiem, że nie jesteście głupie, ale to taka satyra na "głupich chłopów"...

Sebastian