Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisuar - czy warto go instalowa? ???

Recommended Posts

Podejrzewam że większość nastawiona na NIE, używała lub tylko widziała pisuar w miejscach publicznych. Nie musi on być szkaradztwem metrowej długości z niebieskim śmierdziuchem w środku! Są bardzo ładne typy z klapką, do tego ładny kranik i wygląda o niebo lepiej niż brudna od nieużywania miska na podłodze (czyt. bidet). Moja siostra ma właśnie taki pisuarek w domu i każdy gość płci męskiej nachwalić się nie może o jego praktyczności i użyteczności w łazience.

Ja właśnie kombinuję zaczepienie go w narożniku łazienki. Żonka też jest w 100% za, właśnie dlatego że widziała :lol: jak się sprawuje u siostry. Wcześniej też uważała że to bezsens.

Także proszę szanownych forumowiczów o niewypowiadanie się negatywnie o pisuarach tylko dlatego że w knajpie to wygląda brzydko. Ciekawe ilu mężczyzn, z tych na NIE w knajpie zamiast pisuaru kożysta z toalety???? :wink:

A tak w ogóle to witam wszystkich gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jestem zdecydowanie za posiadaniem pisuaru. faktycznie mam dosyć szorowania kibla i zamykania klapy :evil: . to raczej mąż jest zdziwiony moim pomysłem i uważa go za zbędny "pierdół". ja jednak mam synka 3 letniego i drugie dziecko w planie(syn?) i już mi ręce opadają na samą myśl o sprzątaniu. :roll: :roll: :roll:

lusia

a propozycja z postu wyżej bardzo mi się podoba - no i cena do zaakceptowania

Ja już wieki temu, mając doświadczenia z dwoma panami w domu rodzinnym, uważałam, że pisuar to w łazience dobra rzecz.

Teraz też mam dwóch panów w domu (czyt: w mieszkaniu ) i zawsze odgrażałam się, że we własnym domu zainstaluję pisuar (oczywiście jakiś sympatyczny, a nie paskudztwo rodem z publicznej toalety).

Jakież było moje zdziwienie, gdy w którejś gazecie przeczytałam, że na Zachodzie szczytem marzeń, elegancji i oznaką posiadania dużej kasy jest instalowanie pisuarów w łazienkach.

No proszę- jakim jestem prorokiem :D

Ale żeby te pisuary były choć trochę tańsze :cry: :cry:

• 1 year później...
A może ustęp turecki? to dopiero ekstrawagancja.

Albo suchy ustęp.

Czy jest ktoś taki na forum, co wie, co to jest suchy ustęp? Nie mylić ze sławojką z serduszkiem na zewnątrz. To montuje się wewnątrz budynku.

To dopiero byłby hit.

Suchy ustęp? zaraz zaraz, gdzieś to słyszałem, a już wiem. Tak się mówi gwarą do siedzącego, młodego niemiłosiernie szczupłego pasażera tramwaju!

- Suchy!, ustęp miejsca starszej babci! :lol: :lol: :wink: