kubas 19.01.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 mam pisuar (nie mylić z PiS-uarem) w garażu, dodam, że lodówkę z piwem też trzymam w garażu, jak wpadną koledzy to idziemy do garażu "zmienić olej w samochodzie", dzięki temu mam święty spokój, schodzimy przeciwnikowi z celownika, stara się nie wścieka, że obcy ludzie plączą się po domu poza tym na szczęście kobiety nie mają pojęcia o tym że oleju w aucie nie wymienia się dwa razy w tygodniu więc się nie czepia, w lecie podczas grilowania też się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 19.01.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 A może ustęp turecki? to dopiero ekstrawagancja. Albo suchy ustęp. Czy jest ktoś taki na forum, co wie, co to jest suchy ustęp? Nie mylić ze sławojką z serduszkiem na zewnątrz. To montuje się wewnątrz budynku. To dopiero byłby hit. Suchy ustęp? zaraz zaraz, gdzieś to słyszałem, a już wiem. Tak się mówi gwarą do siedzącego, młodego niemiłosiernie szczupłego pasażera tramwaju! - Suchy!, ustęp miejsca starszej babci! Suchy ustęp, to wcale nie żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 19.01.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Czy masz na myśli dziurę w podłodze w lekkim zagłębieniu i stopki pod nogi z butami, oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 19.01.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Bardzo fajny temat! Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe. Ale nie ma to jak sikanie do pisuaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 19.01.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Bardzo fajny temat! Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe. Ale nie ma to jak sikanie do pisuaru A może pisuar automatycznie chowany w ścianę? Na fotokomórkę. Wychodzi tylko wtedy kiedy ktoś podejdzie do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 19.01.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Czy masz na myśli dziurę w podłodze w lekkim zagłębieniu i stopki pod nogi z butami, oczywiście? To turecki kibelek. Trudno w to uwierzyć, ale jeszcze w latach 60-tych suche kibelki były montowane w blokach mieszkalnych. Znalazłem nawet Rozporządzenie Komitetu Budownictwa Urbanistyki i Architektury z dnia 21 lipca 1961r., a tam odnośne wymagania, których nie przytoczę, aby nie przynudzać. Suchy ustęp co coś podobnego do słynnej naszej sławojki z serduszkiem, tylko montowany w budynkach mieszkalnych, nawet piętrowych. Oczywiście nie było tam żadnych spłuczek. Działało to podobnie jak teraz zsypy na śmiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 19.01.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Czy masz na myśli dziurę w podłodze w lekkim zagłębieniu i stopki pod nogi z butami, oczywiście? To turecki kibelek. Trudno w to uwierzyć, ale jeszcze w latach 60-tych suche kibelki były montowane w blokach mieszkalnych. Znalazłem nawet Rozporządzenie Komitetu Budownictwa Urbanistyki i Architektury z dnia 21 lipca 1961r., a tam odnośne wymagania, których nie przytoczę, aby nie przynudzać. Suchy ustęp co coś podobnego do słynnej naszej sławojki z serduszkiem, tylko montowany w budynkach mieszkalnych, nawet piętrowych. Oczywiście nie było tam żadnych spłuczek. Działało to podobnie jak teraz zsypy na śmiecie. Widziałem coś takiego 2-dzieścia parę lat temu na jakiejś małej stacji kolejowej w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 19.01.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Muszę przyznać, że trochę mnie dziwi, że za pisuarem w większości są panie. Panowie czy Wam tak wygodnie jest siadać? Dlaczego pisuar kojarzy się Wam tylko z knajpą a nie z wygodą albo co gorsza a umywalką. Przyznajcie w głębi ducha ze każdemu z Was przydarzyło się kiedyś zamienić pisuar na umywalkę. Przecież pisuar to urządzenie najbardziej ergonomiczne z możliwych. Jestem za i będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 19.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Czy masz na myśli dziurę w podłodze w lekkim zagłębieniu i stopki pod nogi z butami, oczywiście? To turecki kibelek. Trudno w to uwierzyć, ale jeszcze w latach 60-tych suche kibelki były montowane w blokach mieszkalnych. Znalazłem nawet Rozporządzenie Komitetu Budownictwa Urbanistyki i Architektury z dnia 21 lipca 1961r., a tam odnośne wymagania, których nie przytoczę, aby nie przynudzać. Suchy ustęp co coś podobnego do słynnej naszej sławojki z serduszkiem, tylko montowany w budynkach mieszkalnych, nawet piętrowych. Oczywiście nie było tam żadnych spłuczek. Działało to podobnie jak teraz zsypy na śmiecie. Widziałem coś takiego 2-dzieścia parę lat temu na jakiejś małej stacji kolejowej w Polsce. Heh, dzieścia lat... Kto nie pamięta lub nie wie jak to wygląda to niech się wybierze na pole namiotowe w miejscowości Przybrodzin na pojezierzu gnieźnieńskim. 2 lata temu (słownie DWA) korzystałem tam z takiego ustrojstwa... Brrrrrrrr!!! A pojezierze swoją drogą CUDOWNE (1-sza klasa czystości wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 19.01.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Bardzo fajny temat! Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe. Ale nie ma to jak sikanie do pisuaru A może pisuar automatycznie chowany w ścianę? Na fotokomórkę. Wychodzi tylko wtedy kiedy ktoś podejdzie do niego. A jak płeć będzie rozpoznawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 19.01.2006 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 gratuluję , a może bu taką dziurke w podłoze - mniej się brudzi i szczotą wyczyścisz - dajcie spokój - to ma być łazienka lub ubikacja a nie szalet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 19.01.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Odświeżę wątek, bo zima i smutno, a tu można się trochę rozerwać! Radzę poczytać od początku!! Aleksik, czytałeś to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 20.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 gratuluję , a może bu taką dziurke w podłoze - mniej się brudzi i szczotą wyczyścisz - dajcie spokój - to ma być łazienka lub ubikacja a nie szalet... Zupełnie poważnie - u Nas będzie pisuar, ale taki mniejszy, nie zwyczjny "przemysłowy", bardzo ładny z klapką nawet... Mamy w domu niepełnosprawnego Tatę, który ma problem z siadaniem i wstawaniem, chodzi powoli... Dla niego pisuar będzie dużym ułatwieniem i nie będzie musiał za każdym razem prosić o pomoc - to oczywiście żaden problem, ale każdy woli być niezależny, chociażby na tyle ile może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 20.01.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Bardzo fajny temat! Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe. Ale nie ma to jak sikanie do pisuaru A może pisuar automatycznie chowany w ścianę? Na fotokomórkę. Wychodzi tylko wtedy kiedy ktoś podejdzie do niego. A jak płeć będzie rozpoznawał? Proste, wyciągasz i reaguje na to co najbliżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 21.01.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Bardzo fajny temat! Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe. Ale nie ma to jak sikanie do pisuaru A może pisuar automatycznie chowany w ścianę? Na fotokomórkę. Wychodzi tylko wtedy kiedy ktoś podejdzie do niego. A jak płeć będzie rozpoznawał? Proste, wyciągasz i reaguje na to co najbliżej! To mi się podoba! Dzięki chłopaki za pomoc Podeślicie linka z konkretnym modelem jak znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 22.01.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Mieszkałem kiedyś we wspólnym studenckim mieszkaniu gdzie w kiblu była taka jakaś wykładzina, na której znać było każdą kropkę. Zaręczam, że jak by się nie celowało na stojąco i przy założeniu 100% trafienia strumienia, na podłodze powstanie masę odprysków od powierzchni kontaku z wodą. (Przy wariancie kibelka z półką znacznie więcej). Dla chcących przetestować zakres odpryskiwania polecam załatwienie się z gołymi nogami. Po takim eksperymencie pozostaje załatwianie się na siedząco lub pisuar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 23.01.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 I żebyś nie wiem jak trzepał, we wszystkie świata strony, to i tak ostatnia kropla, wpadnie w kalesony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 24.01.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Skoro montujesz pisuar dla dorosłych to także należało by pomyśleć o małych chłopcach i dla nich także przewidzieć mniejszy i niżej zawieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 24.01.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 pomyśl także o dzieciach one także będą chciały do pisuaru a więc drugi mniejszy i niżej zawieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 24.01.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 I żebyś nie wiem jak trzepał, we wszystkie świata strony, to i tak ostatnia kropla, wpadnie w kalesony! Ja słyszałem ten wierszyk w tej oto wersji: choćbyś trzepał dwa tygodnie, i tak kropla spadnie w spodnie O kurczę, ale głupoty gadamy, aż mi trochę wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts