Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisuar - czy warto go instalowa? ???

Recommended Posts

mam pisuar (nie mylić z PiS-uarem) w garażu, dodam, że lodówkę z piwem też trzymam w garażu, jak wpadną koledzy to idziemy do garażu "zmienić olej w samochodzie", dzięki temu mam święty spokój, schodzimy przeciwnikowi z celownika, stara się nie wścieka, że obcy ludzie plączą się po domu poza tym na szczęście kobiety nie mają pojęcia o tym że oleju w aucie nie wymienia się dwa razy w tygodniu więc się nie czepia, w lecie podczas grilowania też się sprawdza

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może ustęp turecki? to dopiero ekstrawagancja.

Albo suchy ustęp.

Czy jest ktoś taki na forum, co wie, co to jest suchy ustęp? Nie mylić ze sławojką z serduszkiem na zewnątrz. To montuje się wewnątrz budynku.

To dopiero byłby hit.

Suchy ustęp? zaraz zaraz, gdzieś to słyszałem, a już wiem. Tak się mówi gwarą do siedzącego, młodego niemiłosiernie szczupłego pasażera tramwaju!

- Suchy!, ustęp miejsca starszej babci! :lol: :lol: :wink:

Suchy ustęp, to wcale nie żart.

Czy masz na myśli dziurę w podłodze w lekkim zagłębieniu i stopki pod nogi z butami, oczywiście? :lol:

To turecki kibelek.

Trudno w to uwierzyć, ale jeszcze w latach 60-tych suche kibelki były montowane w blokach mieszkalnych. Znalazłem nawet Rozporządzenie Komitetu Budownictwa Urbanistyki i Architektury z dnia 21 lipca 1961r., a tam odnośne wymagania, których nie przytoczę, aby nie przynudzać.

Suchy ustęp co coś podobnego do słynnej naszej sławojki z serduszkiem, tylko montowany w budynkach mieszkalnych, nawet piętrowych.

Oczywiście nie było tam żadnych spłuczek. Działało to podobnie jak teraz zsypy na śmiecie.

Czy masz na myśli dziurę w podłodze w lekkim zagłębieniu i stopki pod nogi z butami, oczywiście? :lol:

To turecki kibelek.

Trudno w to uwierzyć, ale jeszcze w latach 60-tych suche kibelki były montowane w blokach mieszkalnych. Znalazłem nawet Rozporządzenie Komitetu Budownictwa Urbanistyki i Architektury z dnia 21 lipca 1961r., a tam odnośne wymagania, których nie przytoczę, aby nie przynudzać.

Suchy ustęp co coś podobnego do słynnej naszej sławojki z serduszkiem, tylko montowany w budynkach mieszkalnych, nawet piętrowych.

Oczywiście nie było tam żadnych spłuczek. Działało to podobnie jak teraz zsypy na śmiecie.

Widziałem coś takiego 2-dzieścia parę lat temu na jakiejś małej stacji kolejowej w Polsce. :lol:

Muszę przyznać, że trochę mnie dziwi, że za pisuarem w większości są panie. Panowie czy Wam tak wygodnie jest siadać? Dlaczego pisuar kojarzy się Wam tylko z knajpą a nie z wygodą albo co gorsza a umywalką. :-? Przyznajcie w głębi ducha ze każdemu z Was przydarzyło się kiedyś zamienić pisuar na umywalkę. :oops: Przecież pisuar to urządzenie najbardziej ergonomiczne z możliwych. :lol: Jestem za i będę miał.

To turecki kibelek.

Widziałem coś takiego 2-dzieścia parę lat temu na jakiejś małej stacji kolejowej w Polsce. :lol:

Heh, dzieścia lat... Kto nie pamięta lub nie wie jak to wygląda to niech się wybierze na pole namiotowe w miejscowości Przybrodzin na pojezierzu gnieźnieńskim. 2 lata temu (słownie DWA) korzystałem tam z takiego ustrojstwa... Brrrrrrrr!!!

A pojezierze swoją drogą CUDOWNE (1-sza klasa czystości wody) :)

Bardzo fajny temat!

Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe.

Ale nie ma to jak sikanie do pisuaru 8) :wink:

A może pisuar automatycznie chowany w ścianę? Na fotokomórkę. Wychodzi tylko wtedy kiedy ktoś podejdzie do niego. :lol: :lol: :wink:

A jak płeć będzie rozpoznawał? :lol:

gratuluję , a może bu taką dziurke w podłoze - mniej się brudzi i szczotą wyczyścisz - dajcie spokój - to ma być łazienka lub ubikacja a nie szalet...

Zupełnie poważnie - u Nas będzie pisuar, ale taki mniejszy, nie zwyczjny "przemysłowy", bardzo ładny z klapką nawet... Mamy w domu niepełnosprawnego Tatę, który ma problem z siadaniem i wstawaniem, chodzi powoli... Dla niego pisuar będzie dużym ułatwieniem i nie będzie musiał za każdym razem prosić o pomoc - to oczywiście żaden problem, ale każdy woli być niezależny, chociażby na tyle ile może...

Bardzo fajny temat!

Ja jestem zwolennikiem pisuaru, ale u siebie nie będę go miał w żadnej łazience, bo niestety obie są za małe.

A może pisuar automatycznie chowany w ścianę? Na fotokomórkę. Wychodzi tylko wtedy kiedy ktoś podejdzie do niego. :lol: :lol: :wink:

Proste, wyciągasz i reaguje na to co najbliżej! :lol: :lol: :wink:

Bardzo fajny temat!

Proste, wyciągasz i reaguje na to co najbliżej! :lol: :lol: :wink:

To mi się podoba! Dzięki chłopaki za pomoc :D :D

Podeślicie linka z konkretnym modelem jak znajdziecie :wink:

Mieszkałem kiedyś we wspólnym studenckim mieszkaniu gdzie w kiblu była taka jakaś wykładzina, na której znać było każdą kropkę.

Zaręczam, że jak by się nie celowało na stojąco i przy założeniu 100% trafienia strumienia, na podłodze powstanie masę odprysków od powierzchni kontaku z wodą. (Przy wariancie kibelka z półką znacznie więcej).

Dla chcących przetestować zakres odpryskiwania polecam załatwienie się z gołymi nogami. :D

Po takim eksperymencie pozostaje załatwianie się na siedząco lub pisuar.