Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisuar - czy warto go instalowa? ???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam pisuar. Zakrywany jest deską. Ładny wygląd i nie kojarzy mi się z brudnymi użytkami w publicznych toaletach. Nie jest trudny do mycia i bardzo podoba się męskiej części odwiedzających nas gości. Jest firmy Rocca czy jakoś tak.

Instalowałem go dla swej wygody, a teraz jeszcze doszedł syn więc nikt nie powie, że postąpiłem egoistycznie tylko, że byłem dalekowzroczny. :p

• 2 weeks później...
Pisuar jak najbardziej ładny, ale co do tej klapki to mam pewne obawy!

Mam nadzieję, że ma ona jakiś mechanizm przytrzymujący ją otwartą, bo jeśli nie to może być to bardzo niebezpieczne urządzenie :wink:

Może przed sikaniem założyć pancerz ochronny! :lol: :wink: (zamiast minikasku) :lol: :lol: :wink: oczywiście z otworem w odpowiednim miejscu! :lol: :wink:

• 2 months później...
  • 5 months później...
  • 3 years później...

czas leci, a problemy te same. U mnie obowiazkowo będzie! mam dwóch panów moze to się jeszcze zmienić zwiększając przewagę męska więc jestem na tak. bardzo denerwuja mnie te ciapki i kropki na około sedesu, a skoro wszyscy panowie twierdza że to takie wygodne (wierzę na słowo) i bede miała mniej mycia kibla i okolic muszli to czemu w domu nie zafundowac sobie wygody? Jestem za, podbijam temat.

moze ktos przez vten czas dorobił sie ładnego pisuaru z klapą, będę wdzięczna za zdjęcia, bo jestem przed wyborem

najlepiej nie mieć domu, to zupełnie nie ma co sprzątać. Widziałeś kloszarda z mopem?

Wiadomo, ze kibelek tez trzeba myc ale o wiele mniej niż jak panowie używają pisuaru. Poza tym funkcja klozet babci i ciecia w jednym stojącego ze szmatą nad głową kogoś kto chce skorzystać z klopa nie za bardzo mi odpowiada, sprawdzajac czy dobrze skorzystał, czy miał wzwód co uniemożliwiało mu siedzenie i sikanie (ciekawy temat podjęty przez panów) i czy sa kropki na podłodze czy udało sie krople wpuscić w spodnie. Ludzie robią wanny z hydromasażem, pokoje hobby, czy pokój na bilard lub kino domowe, i jakoś zupełnie nikt wtedy nie podnosi argumentu sprzątania. Skoro pisuar jest wygodniejszy, i mniej potem chalpie sie przy sikaniu to ja jestem za. A poza tym mój dom jest i tak zupełnie inny pod wieloma względami, ale to jest mój dom, i bedzie taki jaki pasuje do mojej rodziny. Zatem pozdrawiam posiadaczy wielkich telewizorów, mebli kuchennych z nowoczesnymi blatami i frontami i posiadaczy kominków - telewizorów. Każdy ma co lubi, a chciałam tylko zjednoczyć się z tymi co maja podobne spojrzenie na sprawe pisuaru co ja i moze z nimi wymienic jakies uwagi co do meritum tematu pisuar

spokojnie :-) to Ty uznałaś, że kolejny sprzęt to mniej sprzątania, moim zdaniem to więcej sprzątania, i tyle, bez żadnych podtekstów, to jest oczywiste, że otaczamy się mnóstwem przedmiotów, bo tak lubimy, jest milej, wygodniej. Nigdzie nie napisałem, żeby nie instalować pisuaru, bo będzie więcej sprzątania - _moim_ (skromnym) zdaniem wniosek, że "pisuar = mniej sprzątania", jest mniej słuszny niż teza: "wszyscy, którzy korzystają sprzątają = mniej sprzątania na osobę". I tyle. Peace. ;-)