Knife_Girl 03.06.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Stajemy właśnie przed koniecznością wyboru sprzętów do kuchni i jak się okazuje, nie jest to wcale łatwe zadanie Przeglądając oferty sklepów internetowych, dokonałam kilku wyborów, ale nie wiem czy są one trafne. Tym bardziej, że po wczorajszej rundce po miejscowych sklepach mamy oboje z mężem jeden mętlik w głowach... Co sklep to inne rady. W pierwszym dowiedzieliśmy się, że w żadnym wypadku lodówka Amica. Tylko i wyłącznie Electrolux albo Whirpool. Natomiast płyta grzejna może już być Amica, podobnie jak piekarnik. W kolejnych dwóch sklepach opinie były takie: lodówka Amica - czemu nie? Oczywiście, jest ok. Płyta i piekarnik - ogólnie z jednego pułapu cenowego są podobnej jakości, więc można wybierać, jakie się komu podobają... Dodatkowo, poczytałam dziś trochę starszych wątków na temat sprzętu i nie wiem już nic Mój pierwotny wybór był następujący: PIEKARNIK - Samsung FQ 159 UST, czyli piekarnik z funkcją mikrofalówki. Ale czy to 2 w 1 się sprawdza?? PŁYTA - Samsung C61 RCCN - ta jest akurat ceramiczna, ale może warto zainwestować w indukcyjną? LODÓWKA - Amica ACZ 3702 ZPA Okap zostawiam sobie na troszkę później Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat powyższych Głównie chodzi mi o zdanie użytkowników sprzętów tychże marek, a najchętniej oczywiście tych konkretnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 03.06.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 http://forum.muratordom.pl/agd-do-kuchni,t130518.htm http://forum.muratordom.pl/sprzet-agd-jak-wybrac,t111715.htm poszukaj tez innych tematow na tym forum (Wnetrza)bylo to sporo razy poruszane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 03.06.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedź ale mnie przede wszystkim zależy na opiniach odnośnie wymienionych przeze mnie modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 03.06.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 no ja tam się nie znam na tych sprawach, też opieram się na opiniach ludzi.. ja bym Amiki nie kupił, a zamiast Samsunga wziałbym Mastercooka bo sprawdzony. podaj może swój budżet, bedzie komuś łatwiej doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 03.06.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Właśnie teraz waham się nad tą Amicą i chyba jednak zmienię swój wybór... Bardzo mnie ciekawią opinie na temat piekarnika Samsunga z grillem, ale nic szczególnego nie znalazłam. Co do budżetu - na lodówkę chcę przeznaczyć max. 2000 zł, na piekarnik (jeśli z mikrofalą) - góra 2500 zł, na płytę - jeśli ceramiczna, to: max. 1500 zł, a indukcyjna: max. 2500 zł. Ale im tańsze by się udało dostać, tym lepiej dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 03.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 My w domu mamy wszystkie AGD Amici. Wszystko chodzi bez zarzutu z jednym wyjątkiem - lodówka - jeden wielki koszmar. Głośna, nie da się regulować temperatury, po 3 latach była przepychana instalacja ale i tak nie pomogło. Wszystko tylko nie lodówka AMICI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 03.06.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Hmm... czyli pierwszy sprzedawca miał rację z tymi lodówkami Amici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts