Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt AGD do zabudowy-> proszę o opinie, porady użytk.

Knife_Girl

Recommended Posts

Stajemy właśnie przed koniecznością wyboru sprzętów do kuchni i jak się okazuje, nie jest to wcale łatwe zadanie :-?

Przeglądając oferty sklepów internetowych, dokonałam kilku wyborów, ale nie wiem czy są one trafne. Tym bardziej, że po wczorajszej rundce po miejscowych sklepach mamy oboje z mężem jeden mętlik w głowach... Co sklep to inne rady. W pierwszym dowiedzieliśmy się, że w żadnym wypadku lodówka Amica. Tylko i wyłącznie Electrolux albo Whirpool. Natomiast płyta grzejna może już być Amica, podobnie jak piekarnik. W kolejnych dwóch sklepach opinie były takie: lodówka Amica - czemu nie? Oczywiście, jest ok. Płyta i piekarnik - ogólnie z jednego pułapu cenowego są podobnej jakości, więc można wybierać, jakie się komu podobają...

Dodatkowo, poczytałam dziś trochę starszych wątków na temat sprzętu i nie wiem już nic :wink:

Mój pierwotny wybór był następujący:

PIEKARNIK - Samsung FQ 159 UST, czyli piekarnik z funkcją mikrofalówki. Ale czy to 2 w 1 się sprawdza??

PŁYTA - Samsung C61 RCCN - ta jest akurat ceramiczna, ale może warto zainwestować w indukcyjną?

LODÓWKA - Amica ACZ 3702 ZPA

Okap zostawiam sobie na troszkę później :)

Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat powyższych :D Głównie chodzi mi o zdanie użytkowników sprzętów tychże marek, a najchętniej oczywiście tych konkretnych modeli :)

Właśnie teraz waham się nad tą Amicą i chyba jednak zmienię swój wybór... Bardzo mnie ciekawią opinie na temat piekarnika Samsunga z grillem, ale nic szczególnego nie znalazłam.

Co do budżetu - na lodówkę chcę przeznaczyć max. 2000 zł, na piekarnik (jeśli z mikrofalą) - góra 2500 zł, na płytę - jeśli ceramiczna, to: max. 1500 zł, a indukcyjna: max. 2500 zł.

Ale im tańsze by się udało dostać, tym lepiej dla nas :wink: