ktosiek 05.12.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Ja zaczynam murować gdzieś koło kwietnia dopiero pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.01.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 [ Z DZIENNIKA BUDOWY ] witam. Aniu mam do ciebie pytania przymierzamy się do kupna tego samego projektu z podobnymi zmianami czy może już domek stoi? a może już mieszkacie w nim? co możecie o nim powiedzieć o funkcjonalności , czy zmiany w projekcie poszły na plus? bardzo byśmy chcieli z żoną domek zobaczyć na żywo przed ostatecznym kupnem projektu. pozdrawiam Łukasz http://forum.muratordom.pl/uzytkownik110907.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 23.04.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Aniuodpowiedź w moich komentarzach. Za same okna zapłaciliśmy 17tys. Z lakbudu tez mieliśmy fajna ofertę, ale Pan Sobiela dał jeszcze lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 23.04.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Aniu, a my nie budujemy się w pobliskich miejscowościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 07.05.2010 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Aniu, ja buduję we Wrocławiu, dzielnica Karłowice jak chcesz możesz odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
et75 14.06.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Aniu mam pytanie, czy masz może kosztorys, który przedkładaliście do banku??? Jeśli tak, to czy mogłabyś go udostępnić??? Walczę z papierami w banku. Jakby co: [email protected]PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Hej Aniu, właśnie do ciebie zaglądam i wesz, nie wiem jak to się stało, ale nie wiedziałam, że prowadzisz dziennik Teraz będę czytać Zrób z bliska zdjęcie komina ( klinkier) jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 21.06.2010 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Oj Gosiu, chyba zapomniałaś bo się zarzekałaś kilka komentarzy wyżej, że będziesz czytać. Postaram się zrobić zdjęcie wykończonego komina jak najbliżej się da.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.06.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Aniu - Normalnie skleroza, a tak w ogóle, to jakbyś pisała na bieżąco, to bym pamiętała i nie zapomniała Ustawiłam sobie subskrypcję i teraz jak napiszesz, to przyjdzie powiadomienie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 24.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Ale idziecie jak burza! Zazdroszczę postępów, my hydraulikę mamy zaplanowaną dopiero na wrzesień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 25.07.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Nie zazdrość bo okazuje się, że to wcale nie dobrze bo potem wychodzą błędy i trzeba kombinować. Ja jak widzisz pytam znowu na grupie bo nie wiem co i jak. Rurki od wody i co powinny być w otulinie, a nawet na styro. Tylko nie wyobrażam sobie wpuścić tynkarzy wpuścić na ten styropian. Mam zamontowaną bramę ale i panowie od bramy i tynkarz byli zdziwieni, że nie otynkowałam kawałka ściany w garażu pod ta bramą a ja nie wiedziałam. No i chciałam dać na sufit w garażu styro ale nie dość że miałam niskie nadproże, które trzeba było dosztukować to jeszcze teraz nie mam jak położyć tego styro, chyba że 2cm bo nie pozwalają na to prowadnice od bram i automaty wiszące pod sufitem. chyba że będę to wszystko omijać a nie wspomnę już o tynku. Poza tym jeszcze nie rozmawiałam z kierownikiem o izolacji ale mam nadzieję, że zgodzi się na mój i posadzkarza pomysł.pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.07.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Czasami uczymy się na własnych błędach, choć nie ukrywam, że wolę uczyć się na cudzych My kawałek garażu pod bramę wytynkowaliśmy bo dobry człowiek podpowiedział, że tak trzeba. Tynkujemy po elektryce, alarmie i wentylacji, ale przed hydrauliką. Potem będziemy musieli trochę podkuć dojścia do grzejników, ale wydaje mi się to bezpieczniejsze właśnie od wpuszczenia tynkarzy na styropiany. Dalej czarną magią jest dla mnie w którym momencie trzeba położyć na chudziak folię/ papę i co lepsze, oraz najważniejsze kto to zrobi Styropian na sufit garażu tez będziemy dawać, omijając prowadnice od bramy. A z błędów to jeszcze nie mamy listw startowych pod oknami tarasowymi i balkonowymi i teraz będzie problem jak to u dołu wykończyć, żeby nie było mostka, nie przemarzało i takie tam... No, ale podobno 1szy dom dla wroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 25.07.2010 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Zuza jestem po rozmowie z kierownikiem budowy i na szczęście potwierdził pomysł posadzkarza jeśli chodzi o izolację. Tak więc może być zrobione tak- pod rozłożone rurki od wody, kanalizy i co położyć paski styro o grubości 1cm, - na całym betonie rozłożyć styro 5cm (bo średnica rurek w otulinie mniej więcej tak wychodzi)- na styro folia może być podwójna warstwa- na folie druga warstwa styro u nas będzie chyba 10cm- na to podłogówka układana na matach foliowanych 3cm- wylewka oczywiście najpierw przyjdzie posadzkarz i ma sobie posprawdzać jak i co i wtedy ustalimy czy tych styropianów nie będzie za grubo. No i co wyjdzie ze schodami i jaki będzie poziom na piętrze i nad garażem bo liczyliśmy 10cm ale nie wiem jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 19.09.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Hej Ania, co u Was? Postępy budowlane są, czy zarzuciliście budowę i udaliście się na długie, zasłużone wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 20.09.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Cześć Po urlopie już jesteśmy, krótko było ale fajnie i ciepło W zeszłym tygodniu obłożyliśmy fundamenty folią kubełkową i obsypaliśmy piaskiem i ziemią. Dziś zamawiam materiały na ocieplenie poddasza wiec od jutra zabiaramy się za układanie wełny, folii i rygipsów. Musze jeszcze zamówić wkład kominkowy (chyba z kratek). Posostaje jeszcze kotłownia ale to za miesiąc bo posadzki muszą oddychać 6 tygodni podobno zanim położę kafle a to niezbędne zanim kotłownie będę wykańczac. I to tyle. Szczerze mówiąc kasa się konczy i nie wiem co robić, żeby zrobić jak najwięcej. A co tam u was, jakie postępy? pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 20.09.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 U nas się robi teraz instalacja wod-kan i co. Kotłownia będzie zrobiona jak położymy w niej płytki, a to będzie jak zrobimy wylewki, czyli dopiero w październiku. I tak nie mamy jeszcze gazu [i wody].Wylewkarz mówił mi, że kafle można układać już tydzień po zrobieniu wylewek, ale nie można ich fugować.My ocieplenie poddasza planujemy dopiero na listopad, jak wylewki zdążą trochę podeschnąć.A kasa - idzie jak woda, ehhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.10.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Hej Aniu, miałam subskrypcję na Twój dziennik i wogóle nie przychodziły powiadomienia Ależ u Ciebie wszystko szybko urosło Ładnie już macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 26.10.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Hej Aniu, miałam subskrypcję na Twój dziennik i wogóle nie przychodziły powiadomienia O patrz, u mnie to samo! Za to powiadomienie na komentarze przyszło.... Ależ lecicie do przodu! Zazdroszczę pięknej szafeczki z prądem, nie wiem kiedy się doczekam takiego stanu - u mnie dalej pęki kabli sobie zwisają w miejscu rozdzielni Mam pytanko - kto montował Wam kominek? Planuję zakupić wkład niedługo, ale raczej na razie nie będę go obudowywać - chciałabym jednak mieć podłączony do komina, żeby choć trochę chatkę dogrzać zanim dorobimy się ogrzewania... Daj mi jeszcze znać na priv ile Cię ten montaż wyniósł, jedna firma z netu, które sprzedaje kominki, zażyczyła sobie za montaż aż 950 zł netto i jakoś dużo mi się wydało [zwykły powietrzny wkład, bez żadnych dodatkowych bajerów w stylu rozprowadzenie czy płaszcz]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.11.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Aniak25 dzis zawitalam do waszego dziennika, za sprawa wpisu w temacie Łazienki - wizualizacje Odnosnie rozstawienia funkcjonalnego, to zabudowa przy wykusz super sama o takiej marze. Jednak zwroc uwage jak daleko jest wtedy stol (jadalnia), bedzie to niewygodne. Ja bym wstawila stol w wykuszu, a w miejsce tej wneki zrobila taka laweczke z mini biblioteczka Co do TV, to moze daloby rade powiesic TV nad kominkiem? Wiem, ze moze dosyc kontrowersyjne, ale kiedys u jednego znajomego cos takiego widzialam i to chyba kwestia dobrej izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.12.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Radosnych Świąt i spełnienia marzeń, nie tylko tych budowlanych, w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts