Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za godzinę wynajęcia koparki ?

Paweł70

Recommended Posts

Przedsiębiorcy operują cenami netto, natomiast detaliści brutto. Zauważyłam, że większość osób na forum wypowiada się po stronie odbiorcy usługi, jednak trudno ocenić, czy wystawienie faktury jest dla nich istotne. Dla mnie to ważne czy podane ceny na forum to kwota do zapłaty, czy powinnam dodać jeszcze 22% VAT.

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przedsiębiorcy operują cenami netto, natomiast detaliści brutto. Zauważyłam, że większość osób na forum wypowiada się po stronie odbiorcy usługi, jednak trudno ocenić, czy wystawienie faktury jest dla nich istotne. Dla mnie to ważne czy podane ceny na forum to kwota do zapłaty, czy powinnam dodać jeszcze 22% VAT.

ale dlaczego stawka 22%

wynajmujesz samą koparkę czy z usługą.

Jeśli z usługą , ltóra świadczona jest na placu budowy lokalu mieszkalnego, stawka jest 7%

• 5 weeks później...
Transport -zależy jak daleko. Najbliższą koparkę mam 5 km od działki i facet kasuje 130- z transportem (laweta-kopara na gąsienicach) jak byłoby dalej ...pewnie za transoprt weźmie węcej. "Normalni" biorą za koparko-ładowarkę (taka "samojeżdżącą) 80,- do 90,- Do mnie przyjechała 12 km ...z "pocałowaniem" za 85,- ... Zależy jak sie trafi :lol:

Okolice Szczytna W-M

Stawka 80 PLN za h koparka CAT kołowa super operator w 5 godzin załatwił sprawę rozsypał ziemię na dwie gromady w sobotę zasypywał 3 godziny trochę zniwelował teren.

Na wodę kopał ten sam ugadałem od roboty 130mb 500 PLN trochę był zły bo tak głęboki wykop lubi się zawalać i faktycznie z godzinkę stracił na podbieranie zwalonej ziemi

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Śląsk - dla zwykłych zjadaczy chleba w granicach 70-80zł za godzinę netto przy założeniu że pracuje min. 6-7 godzin

dla firmy realny koszt pracy to ok 40-45zł, resztaa to zysk

natomiast jeśli to firma wynajmuje koparke od innej firmy to cenaa oscyluje wokół 60-65zł/godz.

• 3 weeks później...
  • 9 months później...
  • 5 months później...
  • 2 years później...
  • 5 months później...