acca5 03.06.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 poszukuję cienkich aby dużo nie ważyły, ściana na której będą wisiały na dużej przestrzeni jest za cienka do tradycyjnych 9-15mm , może ktoś widział i zna choć firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 03.06.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 może szklana mozaika? jest cieniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.06.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Trochę to dziwna potrzeba z tymi cienkimi płytkami. Płytki nie obciążają ściany ani na zginanie , ani nie powodują specjalnych momentów siły, że o obciążeniach dynamicznych nie wspomnę.Klej i płytka pracują na zrywanie i chyba cienkość ścianki nie ma tu wiele do rzeczy ?Jeśli ścianka jest w ogóle niestabilna to i cienkie płytki odpadną.Są kleje do podłozy krytycznych np odksztalcających się znacznie tak jak podloga czy sciany w windzie a mimo wszytko przykleja się tam normalne płytki.Płytki można przykleić nawet do pojedyńczej płyty kartonowej i nie odpadną byle płyta była sztywna. Nie przewrócą też ściany podobnie jak nie przewraca szafka czy półka , która ma masę nawet 25 kg i wisi spokojnie na pojedynczym gipskartonie za jeden kołek.Niewielu producentów chętnie wykonuje też już dzisiaj płytki w klasie B1a do 7,5mm ponieważ nie wytrzymują one odpowiednich sił na zginanie.Kiedyś Końskie robiło nawet 6mm. Co z tego ,że znajdziesz płytkę nawet 6mm skoro i tak może pęknąć a pionowej ściany przecież nie przewróci i ta 9mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 04.06.2008 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 znalazłam ale cena zabójcza, muszę wymyślić coś innego- dzięki WojtkuPodam dla ciekawskich- Kerlit- http://www.cottodeste.it cena za sztukę płytki 40x100cm gr.3mm ok. 400zł jest to mieszanka włókien szklanych, epoxdowych wypalanych jak ceramika tnie sie nożem do szkla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tabou 02.04.2009 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Również poszukiwałem niedawno cienkich płytek i też natrafiłem na płytki ceramiczne firmy Cotto d'Este. Płytka ma rzeczywiście 3 mm grubości i jest dostępna w sporym zakresie formatów. Kupiłem je w Zielonej Górze w firmie Fresko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.04.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 to wl asnie tam je wypatrzlyam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts