DarekW 17.09.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Posiadam działkę do zabudowy szeregowej. Chcąc zaoszczędzić mam z sąsiadem wspólną ławę (24) z zamiarem postawienia wspólnej ściany. Zamierzam rozpocząć budowę i postawić stan surowy przed zimą. Dowiedziałem się jednak, że sąsiad chce się pozbyć swojej działki. Czy według prawa nie będę miał problemów z nowym sąsiadem dotyczących wspólnej ściany ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 18.09.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Jeśli masz z sącsiadem NA PAPIERZE podpisaną umowę w które spisaliście, że stawiacie wspólną ławę fundamentową, a potem ścianę to nie powinno być problemów.Ale jak tego nie masz, a trafisz na nowego właściciela upierdliwca to będziesz musiał rozebrać. RYDZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.09.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Nie jestem zwolennikiem bliźniaków. A co do ewentualnej wspólnej ściany to taki pomysł wydaje mi się całkowicie irracjonalny. Koszt wzniesienia tej ściany jest niewielki w stosunku do kosztów całej budowy- tylko ceramika +zaprawa. Nie musisz przecież jej ocieplać i tynkować. Nie wiesz jakie w przyszłości będą łączyły cię stosunki z sąsiadem (obojętne czy tym obecnym czy też jakimś kolejnym nabywcą) Taka ściana może być żródłem wielu "kwasów" i pretensji. Poczytaj wątki o płotach w granicy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.09.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Zalezy co masz w projekcie i czy nie trzeba przeprojektowac. Pod wzgledem spolecznym moze byc wspolna sciana klopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts