beaz 03.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Mam serdeczną prośbę, kupiłam niedawno Budenwillę. Jest to roślina ok. 2 letnia o pięknym różowym kolorze, przesadziłam ją niedawno do donicy z lekko kwaśną ziemią i ...zaczęłą tracić kwiaty Niestety nie mogę znaleźć żadnych konkretnych informacji, co robię żle?. A może to normalny efekt przesadzenia ??? Bardzo proszę o pomoc. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 03.06.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Nie przesuszylas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 03.06.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Przepraszam, oczywiście BUGENWILLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 04.06.2008 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Całkowicie normalny objaw po przesadzeniu. Gorzej, gdy zaczną lecieć liście.Opadanie liści może być tez związane z zakupem (skoro niedawno kupiona) i zmianą warunków utrzymania rosliny (słońce-cień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 05.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 ja mam małą bugenvillę ( ok, 0,5 m ) . Przezimowała w mieszkaniu , w kwietniu zaczeła tracić liście ,w maju opadły prawie wszystkie , mniej więcej tydzień temu zauważyłem mnóstwo świeżych paków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts