Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

Od rana dobiłem do 19'C, już jest przyzwoicie :)

przyzwoicie ?? :o

nie no, jakbym miała ze dwa swetry na sobie i rękawiczki to jakoś bym dała radę ...

A coś wiadomo kiedy naprawią ten piec ?

Trzeci dzień naprawiają... dobrze że są już elektryczne nagrzewnice i ciepełko jest przyzwoite (nawet chyba jak dla Ciebie?) 22-23'C :)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

:D zagląda, zagląda :D

Gratuluje odbioru budynku! Dla niektórych to nie lada wyczyn. A tu prosze jak szybko :)

Zdolniacha ta Twoja żonka. I upiecze i uszyje i jeszcze na głowie rodzinka z psem :o NORMALNIE MASZ SKARB W DOMU! Zdajesz sobie z tego sprawę ? :wink:

Dla mnie też firanki dodają uroku pomieszczeniom, chociaż jak jestem u kogoś to mnie to nie razi że ich nie ma. Jednak w swoim domu nie wyobrażam sobie pokoi bez firanek :-? Ładniutkie teraz macie okna :D

Aaaa kurcze jak nie czytają, no jak - zawsze zaglądam, tyle, że nie zawsze się odzywam, bo ja gaduła, to wolę z Wami pogadać w realu :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak tylko będziemy po kładzeniu płytek i przeprowadzimy się, tak myślę w czerwcu to nastąpi, to spotykamy się u nas. Ryska ty teżżżżżż ( oczwiście z małżonkiem :)

:D zagląda, zagląda :D

Gratuluje odbioru budynku! Dla niektórych to nie lada wyczyn. A tu prosze jak szybko :)

Zdolniacha ta Twoja żonka. I upiecze i uszyje i jeszcze na głowie rodzinka z psem :o NORMALNIE MASZ SKARB W DOMU! Zdajesz sobie z tego sprawę ? :wink:

Wiem, wiem :D

Okna ładniutkie będę wraz z zasłonami, to jednak znów odwleczone w czasie :)

Ty Tomek lepiej nie prowokuj, bo będą Ci się w dziennilu wpisywać. :lol:

Eeee, nie możliwe ;)

Tomeeeeek, napisz mi na jakiej wysokości masz zainstalowany okap i czy wiesz może jak najwyżej można go zainstalować? :D

Praktycznie montuje się jak najniżej aby tylko nie przeszkadzał. Każdy dodatkowy centymetr zmniejsza siłę dmuchawy. U nas ok 70cm i to już jest wysoko.

Jak tylko będziemy po kładzeniu płytek i przeprowadzimy się, tak myślę w czerwcu to nastąpi, to spotykamy się u nas.

Z przyjemnością :) A pewnie i wcześniej. My na razie chorujemy, Nika ma chlamydie i męczymy ją drugi tydzień antybiotykiem, jeszcze dostanie sumamed na koniec tej "atrakcji". Mam nadzieje że wraz ze słońcem pokończą się choróbska :)

Jakie odczucia :o jak to nikt nie zagląda :roll: a ja to co :lol: .

Gratuluję odbioru :D

a przepraszam, cichych zaglądaczy nie widać ;) :D

Przy okazji, kiedyś w wątku o moim projekcie "południowa", ktoś napisał że można szaleć, ale jak się uważa to ten dom można zbudować za 200tys. Kuźwa, chyba z desek... :roll: :lol: :lol: Odbiór mogłem robić już w październiku, jednak jak zwykle kasa skończyła się, a czekał kierbud, certyfikat etc. Dobrze że już po wszystkim :D

Witam,zaglądam zaglądamy,bardzo podoba mi sie Was domek,jest taki przytulny;)My jeszcze nie mamy swojego dziennika ,ale zamieżam załozyc,narazie sledzimy cudze;)jestesmy na etapie pozwolen no i widze ze długa droga przed nami by dojsc do takiego celu jak Wy:)pozdrawiam :lol:

Witam :D Fajnie że zarejestrowaliście się na forum :)

Bez względu na to czy będziecie mieli własny dziennik, zawsze zapraszam do nas :)

Droga nie jest długa, południowa powstała dokładnie w rok i czas ten jest raczej przerwą w życiorysie :lol: Przynajmniej dla takich co sami (się) wykańczają :D :lol: :lol: :lol: Samych papierów mam wypchany jeden cały pełnowymiarowy segregator :)

Wielkie dzięki :) :) za informacje - już poczytałam i jutro sprawdzimy, w którym miejscu mają wyjść kabelki do prądu :D :D :D

Byle z tyłu okapu :) Moim artyście tak wycyrklowali, że kable i cały kanał wentylacyjny przekuwałem prawie 30cm w lewo. Sylwia tylko wkurzała się że zamiast pomalować kuchnię szalałem z młotem udarowym :D

Kontakty nie ma, w okapie uciąłem wtyczkę i połączyłem kable za nim. Włączniki w nim są mechaniczne i nie widziałem potrzeby robienia gniazdka. Przy sterowaniu elektronicznym założyłbym je jednak.

Przy sterowaniu elektronicznym założyłbym je jednak.

Nie, nie mamy elektroniki - prosty jak cep okap.

Takie są najlepsze :)

Nasz "ślubny" ma 7 lat i nadal jest produkowany :)

http://www.skapiec.pl/site/cat/303/comp/95595

Zepsuły się tylko plastikowe nakładki na przyciski i miałem uroczą korespondencję z serwisem maana (23 maile!). Na koniec wymyślili sobie, że mają ale po 7zł sztuka - jajcarze :lol: Napisałem do Mann Polska i dostałem paczkę nakładek za darmo - jak widać można. Co prawda w pracy sam taki manewr robię co jakiś czas, jak klient jest zdesperowany i nie może w sklepie dogadać się z reklamacją, to sporadycznie wysyłam kurierem nową sztukę. Oj cieszą się ludziska i fajnie się później rozmawia.

Pomarudził, pomarudził i proszę ile podczytywaczy się znalazło. :D

Jestem i ja.

Odbijam piłeczkę i również gratuluję odbioru domku. Fajne uczucie zamknąć papierologię.

A ty sprytna bestia jesteś, bo energetykę już masz już poza sobą.

Też muszę się zebrać i załatwić tę kwestię.

Karnisze ..................... to są moje upatrzone, ale jeszcze nie zakupione karnisze. Śliczności!!!!

I korzystając z okazji, która trafiła się jak ślepej kurze ziarno, uprzejmie proszę o wykonanie wiekszej ilości fotek okienno-salonowych. Prosbę swą motywuję tym, iż nie mam bladego pojęcia na jakiej wysokości umieścić owe karnisze oraz jakiej długości maja one być.

Do podania załączam 2 fotogra..... - nie może lepiej nie załączać ....... wróć ...... Do podania załączam kocią minke ze Shreka i proszę o pozytywne rozpatrzenie. b