TMK 20.10.2012 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 (edytowane) Ostatnio moja córka przywiozła nam cała miskę grzybów, oj zabawy było z suszeniem, to teraz będzie powtórka z rozrywki grzybowej Ciasto będzie na 100% Mam nadzieję, że jutro skończę drugą ścianę szczytową i będziemy mogli uzgodnić jakąś wygodną datę. Na grzybach byliśmy raz, trzy kosze w 4 godziny i wystarczy na ten rok. W lesie fajnie, ale fanów "muchomorów" nie ma w domu zbyt wielu Edytowane 20 Października 2012 przez TMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.10.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Przepraszam, może gdzieś pisałeś, ale nie znalazłam. Czy możesz dać namiar na fachowców od elewacji? Jeśli oczywiście są godni polecenia. Domek i zwierzaki przecudne. cześć Jola Taaakie odwiedziny po tylu latach Z elewacją za bardzo nie pomogę, robiłem sam... Styropian, do siatki z klejem miałem pomocnika (wtedy wysiadłem przy tych paskudnych rusztowaniach), parapety, malowanie, teraz podbitka. W przyszłym roku może dojdzie tynk strukturalny, na razie jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Oj my lubimy grzybki, a niedługo święta i w zeszłym roku zrobiłam z Kasią 220 szt. pierogów z kapustą i grzybami mniam To może po święcie zmarłych się umówimy? Na przykład 10 listopada - sobota? Co Wy na to? Cytrynówka oczywiście będzie I co udało Ci się skończyć podbitkę? A tu moje dziecię już dzisiaj nazbierało dla nas grzybków http://systemc.pl/domek/2012/10/grzybobranie2012.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.10.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dziesiąty jak najbardziej, resztę ustalimy na PW Dziś skończyłem drugą ścianę szczytową, czyli 3,5 strony domu skończone. Końcówki z tyłu zrobię już z drabiny w tym tygodniu, później laba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.05.2013 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Aż z ciekawości zajrzałem czy komenty działają Tynki przybyły, fota w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Zagląda, zagląda. Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 21.10.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Zagląda, zagląda. Bardzo ładnie. No właśnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.10.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Hej, kuchnia wygląda bardzo ładnie Czy sam obiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.10.2013 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 ooo Nie jestem sam To dorzuciłem parę fotek Kuchnia... dwutygodniowa epopeja rozpoczęta lekko pękniętą rurą pod zlewem, napuchniętymi panelami i szafkami... Przynajmniej czteroletnia prowizorka poszła sobie od nas... Całość robiłem od zera, czyli od zerwania i wywalenia wszystkiego co było, nowe kafle na podłodze, przeniesiona część elektryki. Korpusy i fronty plus kosze, cargo z ikea, zawiasy, hamulce bluma etc z hurtowni meblowej. Reszta z marketów budowlanych. Sprzęt zjeżdżał z połowy sklepów netowych. Kuchnia jest źle zaprojektowana, w żaden sposób nie mogłem spasować mebli z gotowych elementów... i część obcinałem, najwięcej jeden narożnik o 15cm. Przynajmniej jest miejsce na osmoze i większe gary, reszta narożników z koszami "fasolkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.10.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Właśnie fronty mi podchodziły pod IKEA , ja też jeśli będziemy robić kuchnię to będą to meble z IKEA, inny kolor ( jakieś jasne drewno). Czy przed zaprojektowaniem używaliście tego programu z IKEA, bo ja sobie spróbowałam zaprojektować kuchnię, chociaż ciężko było ( program mało przyjazny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.10.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Program jest prawie obowiązkowy, dzięki niemu masz wycenę a później rozpiskę składowych mebli. Jego możliwości i intuicyjność jest na poziomie kamienia łupanego, ale da się wszystko poskładać w całość. Dół kupowałem wg projektu, górę w ostatniej chwili pozamieniałem z 70cm na 92cm i nie żałuję Montaż mają bardzo drogi, o ile pamiętam 220zł/1mb mebli. Do tego montują tylko sprzęt kupiony u nich, a indukcji i spółki nie chciałem brać z ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.10.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kocina czekała, żebyś jej plecki umył, ciekawe co na to Sylwia ( pozdrawiamy oczywiście). Super zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Generalnie zrobiłam ten projekt, ale tak nie do końca dobrze.Czy policzyłeś ile Cię kosztowały same meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Jesteś super zdolny. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.10.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 (edytowane) Też tak uważamy Edytowane 21 Października 2013 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.10.2013 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Meble po doliczeniu blatów, zawiasów i reszty drobiazgów do ich składania kosztowały w okolicach 970-1000zł/mb. Z całości teoretycznie można urwać min. z 20% nie biorąc cargo, słupka, domyków, części szuflad, wyjeżdżających półek itd. ale Stolarze "placowi" czy z netu startowali od podobnych cen, tylko mało który miał poziom spasowania i jakości ikea. Jak słyszeli o blumach i reszcie cena wskakiwała na 1200-1400/mb.... Bardzo starali się zmobilizować mnie do składania we własnym zakresie W ikea szybko, łatwo, przyjemnie i akcesoria w koszmarnych cenach np dwa spowalniacze bluma do zawiasów 35zł, w hurtowni 5,3 zł/szt. ps. Jola, mam dobrego nauczyciela - googla Chyba mam również jakieś szkockie geny, prędzej kupię kolejną maszynę za np 500zł niż zapłacę za robotę 1000zł Chociaż z tego co kiedyś sprawdzałem, przodkowi w XIII wieku przenieśli się z Węgier w rejony ziemi Halickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.10.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) aż taka różnica masakra. Zrobiłam projekt w programie IKEA i bez sprzętu wyszło 8500 PLN, to tak gdzieś w granicach 1000 zł za mb. Edytowane 22 Października 2013 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.10.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Piękne zdjęcia zrobiłeś Michał zrobił we Wrocławiu komórką http://systemc.pl/domek/2013/10/DSC_0310a.jpg Zajrzyj do naszego dziennika, jak mamy łupek położony, wkleiłam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts