naLeśnik 13.03.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam TMK mógłbyś mi na PW napisać ile kosztowała wełna z m2 i stelaże???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.03.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam TMK mógłbyś mi na PW napisać ile kosztowała wełna z m2 i stelaże???? Sorry że tak późno, ale przegapiłem powiadamiajkę o nowym poście. Co do rachunków, jakby to powiedzieć - prędzej skończę budowę niż ogarnę papiery... Wełnę brałem z mega1000 - toprock150mm 18,06 zł/m2, superrock 50mm 6,08 zł/m2. Profile z Domexu w Bielanach Wroc. - firmy Lafarge - gdzieś 2zł z groszami /mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Od dzisiaj walka z zabudową poddasza, jutro koniec stelaży, znów wełna (druga warstwa i ostatnia!) i w końcu zacznie się kręcenie płyt Później już z górki aż do wprowadzenia się Hej, sam kładłeś, to wiesz co tam położyłeś. Ja dzisiaj się tak uśmiałam, że hej. Moja szefowa opowiedziała mi jak to jej znajomemu ekipa ocieplała poddasze. Już kończyli robotę - ocieplanie, ale czegoś im zabrakło. Inwestor pojechał zawieźć, wszedł na poddasze i co widzi połowa wełny na ocieplenie została . Co się okazało, PANOWIE wełnę dzielili na pół " bo gruba była" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.03.2009 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Co się okazało, PANOWIE wełnę dzielili na pół " bo gruba była" :lol: Nie wiem czy najpierw bym ich udusił czy obciążył całym kosztem ponownego zakupu i montażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 19.03.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 TMK pytanko dot. ocieplenia.czym ciąłeś wełnę i profile?na allegro np. znalazłem do wełny coś takiegohttp://www.allegro.pl/item581666885_noz_do_welny_mineralnej_festa_45_cm_gratis.htmlwarto taki nóż kupić czy po prostu zwykły ostry nóż kuchenny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.03.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 TMK pytanko dot. ocieplenia. czym ciąłeś wełnę i profile? na allegro np. znalazłem do wełny coś takiego http://www.allegro.pl/item581666885_noz_do_welny_mineralnej_festa_45_cm_gratis.html warto taki nóż kupić czy po prostu zwykły ostry nóż kuchenny?? takim nożykiem, duży i wygodny ps. 80% drugiej warstwy wełny założony - o wiele szybciej się układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.03.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Co się okazało, PANOWIE wełnę dzielili na pół " bo gruba była" :lol: TMK - Nie wiem czy najpierw bym ich udusił czy obciążył całym kosztem ponownego zakupu i montażu... Kazałabym im dokładać do tego co porozdzielali w samych slipkach, żeby wełna gryzła po całym ciele . Co raz ładniej te twoje pomieszczenia wygladają, tylko pozazdrościć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.03.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Niezła robota z regipsami, a jakiej wysokości masz ściankę kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.03.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Niezła robota z regipsami, a jakiej wysokości masz ściankę kolankową? Powoli, ale cały czas do przodu Ścianka po moim domurowaniu 1 warstwy ytonga przed murłatą ma ok 110cm (minus grubość podłogi i to co zachodzi ze skosu) - na gotowo będzie z 100-104cm Megana - tylko kręgosłup chciałbym mieć wymienny Jak będzie dobrze i zgodnie z planem, to gdzieś za 2 tygodnie malujemy wszystkie pomieszczenia docelowo. Montaż drzwi wewn. już czeka ps. mógłby ktoś zaprosić wiosnę? bardzo ładnie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 TMK - Dowiedz się ile za to śpiewają i ile kosztuje skrzynka pomiarowa. Ja złapałem na fuchę elektryka ze swojego regionu, załatwił wszystko z kpl papierów. W międzyczasie sam dał znać że u kogoś demontuje kompletną skrzynkę pomiarową, którą odkupiłem za 1/3 ceny rynkowej (osprzęt legranda). TMK napisz ile Cię to kosztowało, właśnie będę się umawiać z elektrykiem, to będę miała jakieś pojęcie o koszcie A na Twoje życzenie zaprosiłam wiosnę http://www.systemc.pl/domek/krokusy.jpg We Wrocławiu już przyszła i to zgodnie z kalendarzem - zdjęcie zrobione 21.03.2009. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.03.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 TMK -Gdybym to pamiętał dokładnie Skrzynka wyglądająca jak ze sklepu, z kompletem w środku, o ile pamiętam 350zł i elektryk też gdzieś tyle (może 400zł). W tym było zainstalowanie szafki pomiarowej, doprowadzenie ziemią kabla do domu, montaż rozdzielni w domu (3 fazy + dwa gniazdka + 3 zabezpieczenia) oraz załatwienie kompletu papierów do przyłącza. Wielkie dzięki. Jutro będę się również umawiać na podłączenia Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.03.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wielkie dzięki. Jutro będę się również umawiać na podłączenia Dobranoc i ile zaśpiewał? ps. pozwoliłem sobie lekko grzebnąć, mam nadzieję że nie obrazisz się? http://img213.imageshack.us/img213/2708/testhhu.jpg Do soboty sam coś pstryknę, jutro ma dojść do mnie nowe szkiełko, to będzie pretekst do zajrzenia w trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 TMK- i ile zaśpiewał? TMK - Niestety dalej nie wiem, - miał zadzwonić i nie zadzwonił gryyyy. Jutro ja zadzwonię i napiszę coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 28.03.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam Bardzo ladny domek . Pozdrawiam i powodzenia w dalszych zmaganiach -oby gladko do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.03.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Bardzo ładne parapety, właśnie jestem na etapie ich szukania. Zastanawiam się czy nie zamontować ich jeszcze przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 31.03.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Bardzo ładne parapety, właśnie jestem na etapie ich szukania. Zastanawiam się czy nie zamontować ich jeszcze przed tynkami. Wzór botticino, podobne mam teraz i od prawie 10lat nic z nimi się nie dzieje. Mają wszystkie zalety naturalnego kamienia nie mając jednocześnie ich wady czyli podatności na plamy. Jeżeli odpowiada Ci taki "prawie" kamień, polecam Jednak nie montowałbym ich przed tynkami, tynkarze generalnie są jedną z "najbrudniejszych" ekip. Podcięcie przed montażem zajmuje góra parę minut, lepiej tylko sobie wstępnie podmuruj aby zostało ze 3mm na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 TMK - powiedz, tak z ciekawości, dlaczego w każdym pomieszczeniu inne panele ? Hmmmm ... nie lepiej byłoby dać jednolitych wszędzie ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.04.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 TMK - powiedz, tak z ciekawości, dlaczego w każdym pomieszczeniu inne panele ? Hmmmm ... nie lepiej byłoby dać jednolitych wszędzie ? pozdrawiam, majki Czy ja wiem czy inne? Na dole salon i komunikacja ten sam quick stepa, kuchnia jeszcze nie wiem co będzie... Na górze korytarz jest mocno doświetlony, a zarazem kolor będzie pasował do paru innych rzeczy... Pokoje dzieci żądzą się swoimi prawami, a po naszej stronie był kompromis Generalnie jednolita powierzchnia na całym piętrze, z uwagi na duże różnice w oświetleniu (naturalnym) sprawdziła by się tak sobie plus monotonia i pamiętaj - "żona zawsze ma racje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.04.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Moja żonka uparła się że w całym domu chce mieć takie same panele ja bym wolał coś pokombinować ....jak ją przekonać? ps. TMK pochwal się co to za "lufę" kupiłeś? świetny portret córci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.04.2009 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Moja żonka uparła się że w całym domu chce mieć takie same panele ja bym wolał coś pokombinować ....jak ją przekonać? ps. TMK pochwal się co to za "lufę" kupiłeś? świetny portret córci. U nas także miały być identyczne w całym domu. Na dole na całości będzie merbau, który bardzo ładnie wygląda na dużej powierzchni. Zresztą quick step ma dużo fajnych podłóg... Na górze jednak są pokoje dziewczyn, młodsza córka zażyczyła sobie na ścianie delikatny róż i podłoga w orzechu czy merbau pasuje jak pięść do nosa. Do tego dochodzi różny rozkład naturalnego światła w każdym z pokoi. Twojej żony pewnie nie przekonam, jednak my staramy się urządzić dom z zachowaniem pewnej gamy kolorystycznej lecz bez monotonni. a szkiełko - nikkor 70-210/4 czyli najlepszy stałoświetlny sprzed wielu lat, wycofany z produkcji tylko dlatego że robił zbyt dużą konkurencję dla 80-200 2.8 przy podobnych właściwościach optycznych. Dorwałem go na forum nikona, a wygląda jakby wczoraj wyszedł z fabryki - rewelacja, szczególnie piękny bokeh No może poza gabarytami i wagą, doceniłem w końcu mój fotoplecak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts