Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zapomniałam, czy panele w salonie juz ułozyłeś, chiałabym widziec jak wygladaj na podłodze w rzeczywistości.Czy aby nie sa za ciemne ?

Podobja mi sie , inaczej wygladaja w płytach pojedynczo , a całkiej cos innego może wygladac na podłodze. Właśnie tez podobaja mi sie te u dziewczynek ,chyba to jest klon ? Połozone fajnie wygladają , czy faktycznie maja strukturę jasną , przebarwiona troche kolorem . Zdjęcie tez może zniekształcać. poradż prosze .

Zapomniałam, czy panele w salonie juz ułozyłeś, chiałabym widziec jak wygladaj na podłodze w rzeczywistości.Czy aby nie sa za ciemne ?

Podobja mi sie , inaczej wygladaja w płytach pojedynczo , a całkiej cos innego może wygladac na podłodze. Właśnie tez podobaja mi sie te u dziewczynek ,chyba to jest klon ? Połozone fajnie wygladają , czy faktycznie maja strukturę jasną , przebarwiona troche kolorem . Zdjęcie tez może zniekształcać. poradż prosze .

W salonie jeszcze nie ma nic, może gdzieś za 3 tygodnie :roll: Jednak panele nie są ciemne, mają ładny ciepły odcień, a dodatkowo nasz salon jest mocno doświetlony.

Pokoje dzieci (klon hartley) - strukturka jest, przed zakupem miałem wątpliwości jednak to był dobry wybór :)

inne ujęcie, na zdjęciu lekki różowy poblask ze ścian

http://img242.imageshack.us/img242/1234/panelo.jpg

Dzien dobry,

Ja mam klon vancouver z kronoplusa. Na gorze polozylam juz dawno, a w pokoju na polpietrze dopiero teraz.

Na szczescie udalo mi sie znalezc takie same, ale... zabraklo 3 sztuk. Z poprzednich zostalo mi 4, ale maja inne zamki i nie pasuja :evil:

Znowu musialam zamawiac. Moze beda w piatek.

Zawsze cos :roll:

Dzien dobry,

Ja mam klon vancouver z kronoplusa. Na gorze polozylam juz dawno, a w pokoju na polpietrze dopiero teraz.

Na szczescie udalo mi sie znalezc takie same, ale... zabraklo 3 sztuk. Z poprzednich zostalo mi 4, ale maja inne zamki i nie pasuja :evil:

Znowu musialam zamawiac. Moze beda w piatek.

Zawsze cos :roll:

Kiedyś się też tak zrobiłem :-? Obecnie zamawiam z lekką górką i umawiam się od razu na oddanie nadwyżki - z tych ułożonych została pełna paczka i chyba 3 deski.

a klon fajny jest :)

przy okazji, kiedyś o ile dobrze pamiętam, pisałaś coś o obłożeniu schodów betonowych - czym ostatecznie wykończyłaś stopnice? może jakaś fotka? :

dziekuję Wam. Takie to nasze problemy przy wyborach urzadzenia domu , ciagle sie zastanawiam co kupic i za ile mozna . jednak pozostaje na tych panelach. pozdrawiam

Ja lubię panele :) Wybór bardzo duży, ładne, łatwe do ułożenia i w każdej chwili można wymienić na nowe :) Za jakiś czas kupisz parkiet, w godzinę wywalisz panele i można robić nową/inną podłogę ;)

A ja nie chce parkietu. Moj brat ma deski w pokojach. I ja wiem czy mi sie to podoba. Raczej, tak sobie. Rodzice maja parkiety.

Dlatego tylko schody i korytarze mam z jesionu, a reszta panele.

Lubie jasne podlogi, jasne drewno, a kazde po jakim czasie i nie wazne czym jest pomalowane, lekko ciemnieje i zolknie.

Dlatego wole ten moj klon. Jest jasniutki :)

Pasuje mi do kazdej aranzacji.

Ja lubię panele :) Wybór bardzo duży, ładne, łatwe do ułożenia i w każdej chwili można wymienić na nowe :) .....

nie wiem czy je lubię ;) ale z pozostałymi argumentami jak najbardziej się zgadzam.

Kiedyś chciałbym zrobić podłogę z prawdziwych desek i na pewno nie z sosnowych. Obecnie przy dzieciach, planowanym psie i przy naszym trybie życia panele są lepszym wyjściem :) a przy okazji - ładną masz bramę :)

wracając jeszcze do tematów akwarystycznych - tak wygląda akwarium w okresie budowlanym, aż wstyd :oops: :roll:

http://img10.imageshack.us/img10/1746/akwaf.jpg

Dobrze że za trochę będzie nowy zbiornik, cały czas kombinuję czy brać planowany 150x45x45 czy standardowe 375l czyli 150x50x50cm. Co sądzicie - jest w końcu paru akwarystów na forum ;) Tak czy inaczej będzie stała podmiana wody, czyli wklejony komin w środku. Planowałem filtrację na tzw sumpie, jednak przed paroma minutami ustrzeliłem prawie nowy filtr fluval305 za stówkę :D Przy dwóch kubełkach sumpik na razie odpada... :)

i nigdy więcej zbiornika z wypukłą szybą :-? :evil:

Trzeba uciekać do pracy, poddasze czeka :)

Witam,

Ja tez nie chcialabym z wypukla szyba. Wszystko inaczej widac.

Mam 240l z welonami.

Zobacz w sklepie internetowym glonojad, jak chcesz cos kupic. Zawsze u nich kupuje. We Wroclawiu mozesz sam odebrac albo Ci przywioza nawet.

O takich roslinach, jak Twoje moge pomarzyc przy moich zarlokach :)

Najpierw chcialam domurowac murek pod akwarium, bo mam akurat taka fajna scianke, ale teraz sie zastanawiam i kupie szafke. Wromak ma niezle srebrno-szare. Bede mogla postawic w bardziej spokojnym miejscu, zeby sie nie ploszyly.

pozdr.

Do tej pory wszystkie szkła miałem z Wromaku i pewnie tak zostanie, choć najtańsi to oni już od dawna nie są :) z drugiej strony nie mają problemu z wycięciem dziury w dnie i wklejeniem komina. Szafkę standardowo rozrysuję i dam stolarzowi do zrobienia, wraz z wyborem grubości płyt i okleiny czy forniru. Jednak jeśli będzie 375l to chyba zrobię stelaż ze spawanych stalowych profili zamkniętych i na to ozdobnie blaty etc.

welony nie ruszą kryptokoryn (takich jak mam) - są tak gorzkie że nawet moje pysie ich nie ruszają, a anubiasy zbyt twarde na żucie - zielsko mam obecnie wybrane właśnie z uwagi na ich niejadalność :)

na pstrąga z grilla też się znajdzie :D

Ja też lubię pstrąga !!!!!!!!!! Mniammmm

pstrąg jest pyszny, ale nawet świeże płocie czy przy odrobinie szczęścia okoń z grilla - rewelacja :) Muszę odkopać wędki na strychu, leżą już ze 3-4 lata nieużywane. Zebrać rodzinkę na wycieczkę, zero kanapek, słoik robali i jemy jak złapiemy ;)

apropo - robale wyciągam z ziemi prądem 230V - same włażą do słoika :)

do nowego domu kupiłem takie monstrum, miska 50x50cm :)

http://img6.imageshack.us/img6/1614/65f04482f38efd0ae8abf97.jpg