maryna 19.05.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Przymierzasz sie do balustrady , kuta czy z drzewa ?Mnie tez to czeka , nie wiem dlaczego jeszcze tego noe zrobiłam? NIe moge ogarnac tych zakresów prac, ciagle cos wyskakuje, no i z kasa sie liczymy .Na razie malujemy , a po malowaniu montaz schodów i podłóg.Pózniej drzwi.itd...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.05.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Przymierzasz sie do balustrady , kuta czy z drzewa ? Mnie tez to czeka , nie wiem dlaczego jeszcze tego noe zrobiłam? Kutej nie chcę. Brałem pod uwagę ze stali szczotkowanej, jednak wygląda (przy planowanym wystroju) zbyt biurowo. Na 99% jutro kupuje wszystko do skompletowania takiego cuda, tylko przelakieruje całość pod kolor orzecha. +/- 1800zł - chyba że jeszcze dziś wygooglam coś innego Drewno bukowe. http://img155.imageshack.us/img155/5692/balustrady.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.05.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 i znalazłem coś w tej cenie http://img140.imageshack.us/img140/7545/6376865476186309.jpg ładna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.05.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ładne, chociaż ja wolę samo drewno, bez metalowych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.05.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ładne, chociaż ja wolę samo drewno, bez metalowych części samo drewno to zabawa z tralkami etc, a ja chce razem poskładać balustrady w całość. Lenistwo ponad wszystko - to już taki etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.05.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ładne, chociaż ja wolę samo drewno, bez metalowych części samo drewno to zabawa z tralkami etc, a ja chce razem poskładać balustrady w całość. Lenistwo ponad wszystko - to już taki etap Ty się już nie źle napracowałeś, więc się nie dziwię Ale pomyśl, że już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.05.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ty się już nie źle napracowałeś, więc się nie dziwię Ale pomyśl, że już bliżej niż dalej Do dziennika wrzuciłem wizualizację poręczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 ale pięknie normalnie tylko się wprowadzać duże gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.05.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Bardzo ładnie naprawdę podziwiam Cię - szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.05.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 dziękuje za siebie i za moją piękniejszą połowę Jednak jeszcze wiele pracy przed nami. Na górze do skończenia cała łazienka, oraz z drobniejszych spraw wszystkie listwy przypodłogowe i oczywiście zmontowanie barierek. Apropo szukałem ich w większości marketów i jakbym nie liczył, to było min 1800zł za niecałe 5mb (liczyłem tylko 5 słupów) plus gołe drewno bukowe czyli tarcie lakierowanie etc. Firmę znalazłem przez allegro, dwa szybkie telefony żonki, przesłałem szkic, on odesłał wizualizacje, zamówienie i na 90% kurier przywiezie wszystko w poniedziałek. i najlepsze, jak widać będzie 8 słupów (czyli znacznie więcej wszelkich elementów montażowych - a ceny są koszmarne za "drobiazgi") za.... 1500zł Wybór jak z folią pod panele, w komforcie gdzieś pod 3zł/m2, w castoramie o ile pamiętam 2,3/m2, a dział dalej na budowlanym żółta paroizolacyjna po 1,18zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.05.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 TMK, ales chlopie odwalil kawal dobrej roboty. Naprawde super. Ekstra wszystko wyglada. Faktycznie, tylko sie wprowadzac Barierki tez ekstra. Ja mam schody jesionowe. Barierki metalowe, tzn. slupki metalowe, uchwyt z drewna i w poprzek cztery, jak to nazwac, rurki metalowe. Mialy byc 3, ale zrobili 4. A co sie beda przejmowac Gdyby nie bylo powywiercanych otworow, to kazalabym im zmieniac, a tak co ... zaslepki sobie powsadzam. Szlag by to trafil. Zawsze cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.05.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Drzwi bardzo ładne, podoba mi się też Wasz kącik komputerowy, fajne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 21.05.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Wasza "chałupka" nabiera charakterku. Miło się ją ogladaPodziwiam za zdolnosci manualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 21.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ja również systematycznie tu zagladam i jestem pełna podziwu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 TMK - a żyjesz jeszcze???? Dajesz radę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.05.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 o jaki ruch w komentach i dziewczyny wyszły z ukrycia Dziękuje wszystkim i przy okazji obiecuje nadrobienie w czytaniu Waszych dzienników, teraz nie mam już sił na dłuższe siedzenie przed pudłem TMK - a żyjesz jeszcze???? Dajesz radę? Damy radę, dziś skończyłem montaż pstryczków na piętrze i jak zwykle "czule" pozdrawiałem naszego byłego elektryka Do tej pory nie wiem gdzie zaczyna się kabel do oświetlenia strychu, jutro polowanie z czujnikiem... ps. wieczorem odwiedził nas jeden z muratorowiczów, faaaajnie się rozmawiało - nie napiszę kto, może sam się ujawni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ty jak zwykle jak burza lecisz z robotą Ale pamiętaj 7-go dnia trzeb odpocząć, bo po to Bóg stworzył niedzielę ( i F1 jest przecież ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.05.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 .....Ale pamiętaj 7-go dnia trzeb odpocząć, bo po to Bóg stworzył niedzielę ( i F1 jest przecież ) tylko, że ja znowu w niedziele mam dyżur p-poż, ale na mszę i wyścig czas znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.05.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ty jak zwykle jak burza lecisz z robotą Ale pamiętaj 7-go dnia trzeb odpocząć, bo po to Bóg stworzył niedzielę ( i F1 jest przecież ) Dlatego przeszliśmy na 6 dniowy tydzień pracy, nie ma wykrętów a tak poważnie, to w weekend zabudowa łazienki i kafle w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.05.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 NO to przerwa tylko się należy na F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts