ellaj 22.05.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 No, co...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.05.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 No, co...? Jak się nie ma na wszystko, to trzeba sobie radzić, a ja lubię wyzwania... Dlatego przymierzam się do zrobienia obłożenia schodów oraz później części mebli wraz z fornirowaniem - to dopiero będzie jazda ps. coś nam w trawie łazikowało http://img36.imageshack.us/img36/812/kotw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.05.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Hej TMK, właśnie zjechaliśmy do domu. Spotkanko jak najbardziej :) Płytki są śliczne A to Trabi ten gość, Trabi zazdroszczę, że mogłeś podziwiać w realu dzieło MISTRZA Ellaj - wasz gość był piękny :) TMK, a Ty coś pisałeś, że masz zamiar kupić psa i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.05.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 TMK - jak duża jest łazienka, której wizualizację wkleiłeś? My w naszej łazience nie będziemy mieć prysznica ( będzie on w małym WC). Powiedz, TMK-owej, że ładnie to zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.05.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Hej TMK, właśnie zjechaliśmy do domu. Spotkanko jak najbardziej :) TMK, a Ty coś pisałeś, że masz zamiar kupić psa i co? Pies będzie tylko czeka na nasza przeprowadzkę. Dodatkowo pod płotem (nierówna działka) mam nawet 20cm przestrzeni i czymś będę musiał to zatkać przed szczeniakiem. Druga wersja jest taka aby wziąć 1-2 rocznego psiaka z ochronki czy ogłoszeń "oddam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.05.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 TMK - jak duża jest łazienka, której wizualizację wkleiłeś? My w naszej łazience nie będziemy mieć prysznica ( będzie on w małym WC). Powiedz, TMK-owej, że ładnie to zrobiła Pochwały przekazane Będzie odwrotnie, w małej nie robiłem prysznica a w dużej komplet. Łazienka na piętrze ma 10,5m2 po podłodze, ścianka kolankowa jest wysoka i wannę można dosunąć do samego końca. Z wanną będzie zabawa, model narożny, obudowy plastikowej nie chcemy i trzeba będzie obłożyć ją kaflami - oby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 23.05.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Megana, to nie moj gosc, tylko TMK, niestety Moje koty wszystkie pouciekaly ode mnie. Nie wiem dlaczego A ja chce kiedys kupic mastafa tybetanskiego. Super psina i wziac ze dwa ze schroniska. TMK, wez ze schroniska. Tam sa takie ladne i bidne. Tylko odrobacz i zaszczep od razu. Nawet, jak Ci powiedza, ze to zrobili. Oj, zapomnialam sie pochwalic, ze u mnie wlasnie tynkuja dom na zewnatrz. Ale zdjecia dzieciatka zrobi mi pozniej, bo teraz jej sie nie chce Wszystko moge obserwowac jedynie przez Internet, a tak bym sobie tam polazila. Uwielbiam takie prace budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.05.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 TMK - my mamy kocicę ze schroniska, natomiast moja mama miała ( ja go przywiozłam) psa ze schroniska i była fajna psina . Natomiast dla teściów kiedyś wzięlam psa wilczurka pięknego koloru brązu - jak niedźwiadek wyglądał , ale uciekł im. Często takie zwierzaki trafiają do schronisk, bo uciekają, więc jeśłi będziesz brał ze schroniska, to zapytaj o psa, który nie ma we krwi uciekania. Druga sprawa BARDZO WAŻNA, psa trzeba chociaż trochę wyszkolić. A jak szkolisz sam podstaw, to ważne jest podawanie krótkich komend. Jak słyszę teksty do psa, który nie słucha się "No chodź, wołam Cię , a Ty co" i tym podobne , to mam ochotę walnąć w łeb. Do psa mówi się krótko: noga stój siad leżeć nie rusz ( fe) itd itd Pies nie może szczekać i wyć na okrągło. Nawet jeśli ktoś idzie przy siatce- ogrodzeniu, to pies powinien iść blisko i przyglądać się, szczekanie powinno nastąpić gdy gościu dotyka siatki, atak w momencie, gdy tą siatkę -płot przeskoczy. Wszystko jest do nauczenia, tylko trzeba poświęcić trochę czasu zwierzakowi itd itp Jeśli to co napisałam wiesz, to może kto inny skorzysta z rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.05.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 TMK- co do łazienki, to masz dosyć dużą, nasza ma mieć tylko 6,30 m2. Za to ma tam być tylko wanna, kabina prysznicowa będzie w WC. Zależało nam , aby goście mogli brać prysznic, a łazienka ma być naszą oazą ( dla przyjemności kąpania i tylko naszą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.05.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Megana, to nie moj gosc, tylko TMK, niestety Moje koty wszystkie pouciekaly ode mnie. Nie wiem dlaczego A ja chce kiedys kupic mastafa tybetanskiego. Super psina i wziac ze dwa ze schroniska. TMK, wez ze schroniska. Tam sa takie ladne i bidne. Tylko odrobacz i zaszczep od razu. Nawet, jak Ci powiedza, ze to zrobili. Oj, zapomnialam sie pochwalic, ze u mnie wlasnie tynkuja dom na zewnatrz. Ale zdjecia dzieciatka zrobi mi pozniej, bo teraz jej sie nie chce Wszystko moge obserwowac jedynie przez Internet, a tak bym sobie tam polazila. Uwielbiam takie prace budowlane. ellaj - jakieś zdjęcie domku może wklej? A z kotami to tak jest, że muszą sobie same wybrać właściciela Na pewno jakiś, kiedyś się przypałęta do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.05.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Wkleje, wkleje, ale jeszcze nie teraz. Wyglada, jak pobojowisko. Mialam psa wilczura mieszanca, ale niestety odszedl w tamtym roku Mial 17 lat. Weterynarze nie mogli uwierzyc, jak jezdzilam z nim na szczepienia. Moj Oskarek kochany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Zależało nam , aby goście mogli brać prysznic, a łazienka ma być naszą oazą ( dla przyjemności kąpania i tylko naszą) U nas nie ma dodatkowego pokoju na dole, to analogicznie wywaliłem prysznic z dolnej i bardzo małej łazienki. Zbędny koszt przy takim układzie. Wracając do psa - ellaj - miałem już kiedyś psa ze schroniska i psina była fajna. Jednak z dużą dozą niezależności i uwielbienia swobody. Smycz regularnie zakopywał w ogrodzie Na razie zaglądam tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f45/owczarki-niemieckie-do-adopcji-8669/index96.html i zobaczymy... Przy małych dzieciach nie jest to łatwa decyzja. a koty... Nie wiem dlaczego ale to wszystkie sierściuchy zawsze ciągną do mnie, gdziekolwiek jest taka okazja Nie tak dawno temu na targowisku facet sprzedawał jaj, a na pustych wytłaczankach wylegiwało się jego wielkie piękne rudo kocisko. Oczywiście dał się wygłaskać, podrapać za uchem etc pięknie przy tym mrucząc - na dzieci tylko syknął przy okazji - skończyłem zabudowę kibelków, półki wyszły jakoś tak przy okazji Nie mieliśmy pomysłu co będzie stało w rogu, a półeczki powinny fajnie wyglądać i będą na 100% użyteczne http://img32.imageshack.us/img32/4333/m188.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 TMK - półeczki zawsze się przydadzą, dobrze zrobiłeś. Nie mogę się nadziwić, jak Ci to wszystko ładnie wychodzi Co do kotów - znają się na ludziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 24.05.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 nocne marki, jutro poniedziałek.Ja tak mogę bo jestem na zwolnieniu, ale Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.05.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Noooo ja , ja dopiero 30 min jestem w necie, cały dzień zapierdzielałam - kończyliśmy łazienkę i malowałam szafki, łapki mi odpadały, ale na klawiaturce jeszcze mam siły pisać Michał mówi, że są rzeczy ważna i ważniejsze i jakoś tak smutno byłoby mi, gdybym nie pogadała z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2009 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 TMK - półeczki zawsze się przydadzą, dobrze zrobiłeś. Nie mogę się nadziwić, jak Ci to wszystko ładnie wychodzi Co do kotów - znają się na ludziach Moja Babcia mówi, że leń do lenia ciągnie Ale ja mam swoją teorię a budowa.... Uwierz mi, że nie jest łatwo, większość z obecnych i przeszłych radości robiłem pierwszy raz w życiu. Dodatkowo czasami ciężko znaleźć dokładny instruktarz wykonania jakiejś pracy, etapu. Wtedy zostaje własne kombinowanie i czasami domyślanie się. Np rano chciałem przykręcić już płyty, a okazało się że muszę najpierw pojechać do sklepu i kupić przedłużki 1/2 cala do wyprowadzenia wody ze stelażu bidetowego... o zabawie z teflonem nie wspomnę... Teraz już wiem ile nawinąć... Montowałem wszystkie pstryczki na piętrze i za cholerę nie mogłem połapać się z kablami, nie było zasilania w przewodzie do wentylatora łazienkowego (potrzebne dwa zasilające i zero - wentylator włączany wraz ze światłem, ale mający regulowane opóźnione wyłączenie). W końcu zadzwoniłem po elektryka, który rozkładał kable, nie znalazł problemu i chciał kuć nowe bruzdy... Nie zgodziłem się. Wczoraj ponownie szukałem wyjaśnienia i wiesz co? Jedna z puszek nadal była zatynkowana O naciąganiu na niektórych materiałach nie wspomnę np w casto i innych hurtowniach folia w płynie jest droga, a do tego trzeba kupić "specjalną" taśmę po 9-12zł/mb i wiesz co dałem w łazience? Wtopiłem fizelinę w folię, za parę złotych za 10 czy 20 mb nocne marki, jutro poniedziałek. Ja tak mogę bo jestem na zwolnieniu, ale Wy? Wiem Aniu, jednak za dużo kofeiny we krwi płynie Muszę znów przejść z coli na yerbę Do czasu przybycia kuriera z barierkami odpoczywamy, ze 2 dni tego będzie Uciekam, dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tomek super Ci idzie!! podziwiam i trzymam kciuki za kolejne prace. Prace z zabudowy płytami KG wykonujesz pierwszy raz??.....jakieś "pomoce naukowe" wykorzystujesz?? Dal mnie to będzie pierwszy raz, o ile ocieplenie poddasza już robiłem o tyle zabawa z zabudową płytami (sufity podwieszane czy rożne półeczki) będzie nowością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 25.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 No jak zwykle wszystko idzie CI jak najlepiej.Drzwi juz zamontowane , stelarze przygotowane . Płytki sliczne wybrałeś. gratulacje . Mobilizujesz nas budujacych do pracy , tylko kazdy tak nie potrafi jak TY.Nam to bardzo , a bardzo powoli idzie .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 25.05.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Co do kotów - znają się na ludziach Megana, Ty swinko Dziekuje Ci bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.05.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Prace z zabudowy płytami KG wykonujesz pierwszy raz??.....jakieś "pomoce naukowe" wykorzystujesz?? Dal mnie to będzie pierwszy raz, o ile ocieplenie poddasza już robiłem o tyle zabawa z zabudową płytami (sufity podwieszane czy rożne półeczki) będzie nowością. Kiedyś w obecnym mieszkaniu trochę bawiłem się z płytami, jednak były klejone na placki do starej ściany. Jedynie spoinowanie, wycieranie i gładź trochę pamiętam z tamtego okresu. Zabudowę na stelażach dłubię pierwszy raz na swojej budowie Informacji szukam przez google, generalnie fora tematyczne, archiwum grupy pl.misc.budowanie (bardzo polecam, jak ktoś szybko potrafi odsiać "plewy"! ) oraz filmiki na youtube. Acha i paroletnia sterta muratorów, zrób to sam etc Druga sprawa, że mam praktycznie pełny komplet narzędzi, zbieranych przez lata - teraz praktycznie wszystko się przydaje a dzisiaj do kompletu kupiłem frezarkę górnowrzecionową z silnikiem 1800W z kpl bardzo porządnych frezów Przymiarka m.in. do stopnic... http://img268.imageshack.us/img268/250/frez.jpg ellaj - jak będziesz niegrzeczna, to za karę dostaniesz kpl kociąt Kotka ze zdjęcia ma już mocno wypukły brzuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts