TMK 25.05.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 No jak zwykle wszystko idzie CI jak najlepiej. Drzwi juz zamontowane , stelarze przygotowane . Płytki sliczne wybrałeś. gratulacje . Mobilizujesz nas budujacych do pracy , tylko kazdy tak nie potrafi jak TY.Nam to bardzo , a bardzo powoli idzie .pozdrawiam małe sprostowanie Montaż drzwi był w cenie, tylko nadzorowałem Płytki wybierała żonka, ja pilnowałem budżetu i pracowałem nad kompromisem między jej wyborem, a tym co będę w stanie ułożyć Reszta jakoś idzie...Wbrew pozorom powoli, zobacz w moim dzienniku że ostatnia ekipa wyszła od nas parę miesięcy temu. Przy znacznie większych zasobach "frankowych" już byśmy mieszkali Ale nie ma tego złego, parę rzeczy nauczę się, trochę tematów powklejam tutaj, będzie co wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.05.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Noooo ja , ja dopiero 30 min jestem w necie, cały dzień zapierdzielałam - kończyliśmy łazienkę i malowałam szafki, Małgoś, wklej proszę tutaj albo u siebie zdjęcie pomalowanych szafek. Chciałbym zobaczyć jaki będzie efekt - zakładam że malowałaś farbami akrylowymi? Zaczynam kombinować czy nie kupić w miarę tanich szafek (białych) z prostymi frontami i obłożyć je fornirem np bukowym, a całość lakierobejcą smarnąć na ciemny orzech Sam fornir drogi nie jest przykładowe ceny z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 25.05.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tooomeeek, ja Ci dam Ja uwielbiam zwierzeta, tylko te kociaki cos ciagle ode mnie uciekaja Pieska przykulam lancuchem, to bida byla ze mna te 17 lat. Kotki pozamykam moze w jakis malych klateczkach Tomeczku, a co masz zamiar jutro wystrugac ciekawego w domu? U mnie elewacja pelna para. Za niecaly miesiac akryl i koniec. Pytalam moze mi jeszcze pomaluja podbitke, tak na gotowo. Teraz tez jest w porzadku, ale chcialam kupic tikkurille czarna z odcieniem szarym i pociagnac jeden raz. Rusztowania stoja, to super okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ....... Informacji szukam przez google, generalnie fora tematyczne, archiwum grupy pl.misc.budowanie (bardzo polecam, jak ktoś szybko potrafi odsiać "plewy"! ) oraz filmiki na youtube...... a myślałem, że na forum muratora .......Druga sprawa, że mam praktycznie pełny komplet narzędzi, zbieranych przez lata - teraz praktycznie wszystko się przydaje ... z tym akurat także nie mam większych problemów, po tacie mam kupę narzędzi, .....a dzisiaj do kompletu kupiłem frezarkę górnowrzecionową z silnikiem 1800W z kpl bardzo porządnych frezów Przymiarka m.in. do stopnic... fiu, fiu....ale maszyna!!! jak zrobię fotkę to pokaże Ci moja ręczną heblarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.05.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tooomeeek, ja Ci dam Ja uwielbiam zwierzeta, tylko te kociaki cos ciagle ode mnie uciekaja Pieska przykulam lancuchem, to bida byla ze mna te 17 lat. Kotki pozamykam moze w jakis malych klateczkach Tomeczku, a co masz zamiar jutro wystrugac ciekawego w domu? U mnie elewacja pelna para. Za niecaly miesiac akryl i koniec. Pytalam moze mi jeszcze pomaluja podbitke, tak na gotowo. Teraz tez jest w porzadku, ale chcialam kupic tikkurille czarna z odcieniem szarym i pociagnac jeden raz. Rusztowania stoja, to super okazja. Ellaj, Michał mówi, że nie chrząkam hihihihi Musisz poznać instrukcję obsługi kociaków: - nakarmić dobry jedzonkiem - przytulić - pozwolić wchodzić gdzie chcą - drapać za uszkiem i nie tylko - pozwolić spać w łóżeczku, teraz nie mogę nic więcej wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.05.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 TMK- szafki są wiekowe, ale solidne, więc pomalowałam córce niech zna matki serce Więc wklejam, ale łasniej wyglądają w realu niż na zdjęciu. Na dodatek mamy tyle wszystkiego ( z dwóch domów, że się pomieścić nie możemy. Kasia i tak jest gościnna, gdyż oddaje nam swoje miejsca w mieszkaniu ( a szafki, a to półeczki itp.) Wklejam szafkę http://www.systemc.pl/domek/szafka1.jpg Na zdjęciu wyszła jakaś blada, w rzeczywistości jest ciemniejsza, nawet trochę za ciemna do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.05.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Tooomeeek, ja Ci dam Ja uwielbiam zwierzeta, tylko te kociaki cos ciagle ode mnie uciekaja Pieska przykulam lancuchem, to bida byla ze mna te 17 lat. Kotki pozamykam moze w jakis malych klateczkach Tomeczku, a co masz zamiar jutro wystrugac ciekawego w domu? U mnie elewacja pelna para. Za niecaly miesiac akryl i koniec. Pytalam moze mi jeszcze pomaluja podbitke, tak na gotowo. Teraz tez jest w porzadku, ale chcialam kupic tikkurille czarna z odcieniem szarym i pociagnac jeden raz. Rusztowania stoja, to super okazja. Nie pisz tak o zwierzakach bo jest na forum parę osób, które tylko czekają na pretekst vide wątki w dziale "Zwierzę też człowiek"... Nie mam zamiaru nic robić Jeszcze od weekendu napierdziela mnie nadgarstek, niestety wkrętarka padała po 15-20 wkrętach i całość wkręcałem ciężką wiertarką Podbitkę maluj jak tylko masz rusztowania, później ciężko będzie je pożyczyć. U siebie także planuje montaż podbitki wraz z ociepleniem, ale to ostatniej transzy - raczej w wakacje. "Ja uwielbiam zwierzeta" - ja też, ale nie zawsze mamy siłę gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.05.2009 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 ....... Informacji szukam przez google, generalnie fora tematyczne, archiwum grupy pl.misc.budowanie (bardzo polecam, jak ktoś szybko potrafi odsiać "plewy"! ) oraz filmiki na youtube...... a myślałem, że na forum muratora z całym szacunkiem - dużo więcej "odsiewania" Zresztą wychowałem się na usenecie i sentyment zostaje. Pamiętam początki jak modemem wdzwaniałem się do BBSów np wrocławskiego vogla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.05.2009 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 TMK- szafki są wiekowe, ale solidne, więc pomalowałam córce niech zna matki serce Więc wklejam, ale łasniej wyglądają w realu niż na zdjęciu. Na dodatek mamy tyle wszystkiego ( z dwóch domów, że się pomieścić nie możemy. Kasia i tak jest gościnna, gdyż oddaje nam swoje miejsca w mieszkaniu ( a szafki, a to półeczki itp.) Wklejam szafkę Dzięki Z tego co widzę w niektórych miejscach w domu rzeczywiście wystarczy farba. Na początek chcę zrobić kontenerki do sypialni (2szt) i chyba pobawię się z fornirem. Będę wiedział czy porywać się na większe elementy. Swego czasu ostro śledziłem forum audiostereo i przymierzałem się do samodzielnego wykonania głośników klonów Totem Mite - ale trafiłem inne z drugiej ręki o porównywalnym dźwięku i odpuściłem sobie, choć miałem już polutowane zwrotnice. W każdym razie pokaże jak wygląda oklejony fornirem głośnik: http://img23.imageshack.us/img23/5509/105475620589278.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majorski 26.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam, Na początku gratuluje gustu - góra domu jest bardzo ładnie wykończona. Projekt łazienki też niczego sobie Mam prośbę - czy mógłbyś wrzucić zdjęcia z dołu? Też buduję Południową i chciałbym zobaczyć jak wygląda dół po wykończeniu. Jeżeli to możliwe to z góry dziękuje. Życzę powodzenia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.05.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ale macie o mnie zdanie... Myslicie, ze ja glodze te biedne zwierzaczki. Nie raz jeden tato najadl sie pysznego jedzonka, a pozniej sie okazalo, ze wlasciwie to na obiad bylo zupelnie cos innego Mialysmy z mama niezly ubaw. Koty wiadomo wybredne, dwa razy tego samego nie zjedza, to trzeba bylo im czasami dogotowywac. Psu poczatkowo gotowalam, ale pozniej przeszlam na sucha karme Royala lub Purinny. Sasiadka kotu prawie nic nie daje, czasami jakies resztki i franca trzyma sie jej na nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 26.05.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Psu poczatkowo gotowalam, ale pozniej przeszlam na sucha karme Royala lub Purinny. Myślę, że Tomek miał na myśli gotowanie w celach bieżącej konsumpcji - i że na to nie ma czasu. Racja - taki owczarek to się potrafi strasznie długo gotować - no chyba że w szybkowarze Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.05.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mam prośbę - czy mógłbyś wrzucić zdjęcia z dołu? Też buduję Południową i chciałbym zobaczyć jak wygląda dół po wykończeniu. ! Dół jeszcze nie ruszony, najwcześniej za tydzień, dwa coś tam zaczniemy. Ale macie o mnie zdanie... Myslicie, ze ja glodze te biedne zwierzaczki. Nie raz jeden tato najadl sie pysznego jedzonka, a pozniej sie okazalo, ze wlasciwie to na obiad bylo zupelnie cos innego Mialysmy z mama niezly ubaw. ellaj, przecież żartujemy Zresztą z każdym rokiem robię się coraz bardziej mięsożerny, żonka zawsze potwierdzi ona też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.05.2009 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Psu poczatkowo gotowalam, ale pozniej przeszlam na sucha karme Royala lub Purinny. Myślę, że Tomek miał na myśli gotowanie w celach bieżącej konsumpcji - i że na to nie ma czasu. Pozdrav Michał możesz za mnie odpowiadać, oczywiście że pisałem ogólnie o gotowaniu ps. owczarek do szybkowaru nie zmieści się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 27.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Odnosnie obudowy wanny - to ja napewno bym obłozyła płytkami.Ja osobiscie załuje ,ze tego nie zobiłam z obudowa prysznica . I nie wiem czy jeszcze kiedyś nie wymienię obudowy na płytki.Płytki mi lepiej leza niż jakas blacha czy plastik. No chyba gdyby to była wanna specjalna na srodku łazienki to juz napewno bez niczego . Tomek Ty jestes zdolny , to taka zbudoa wanny to dla ciebie pikuś. Ale zastawiam wybór dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.05.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ellaj, przecież żartujemy Zresztą z każdym rokiem robię się coraz bardziej mięsożerny, żonka zawsze potwierdzi ona też.... Dobra, dobra Tomeczku, a kto mnie straszyl TOZ-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.05.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ellaj, przecież żartujemy Zresztą z każdym rokiem robię się coraz bardziej mięsożerny, żonka zawsze potwierdzi ona też.... Dobra, dobra Tomeczku, a kto mnie straszyl TOZ-em a widzisz, nie znasz tej pięknej historii To ja tu jestem zły, nastawiony na zepsucie psa, znęcanie się na nim, łańcuch, karmienie śmieciami, przywiązywaniem na całą zimę do kaloryfera etc wysyłam na PW i gwarantuje że inaczej spojrzysz na moje odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Hej, piękna armatura Ktoś ostatnio pisał, że żałuje że nie obłożył wanny płytkami. Myślę, że zawsze płytkami zdążysz obłożyć, jak Ci się znudzi obudowa plastikowa i jak już odpoczniesz i nabierzesz ponownej chęci do pracy, za którą zatęsknisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.05.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Hej, piękna armatura Ktoś ostatnio pisał, że żałuje że nie obłożył wanny płytkami. Myślę, że zawsze płytkami zdążysz obłożyć, jak Ci się znudzi obudowa plastikowa i jak już odpoczniesz i nabierzesz ponownej chęci do pracy, za którą zatęsknisz To nie problem z siłami tylko z kasą Obudowa kosztuje ok. 450zł i to nie jest małe co nie co, aby założyć i za jakiś czas usunąć Robiąc samemu będzie taniej i ładniej, jednak obróbka łuku nie będzie prosta. Prawdopodobnie trzeba będzie wkomponować pas z mozaiki w miejscu najostrzejszego kąta, a na reszcie ciąć płytki na wąskie pasy i każdą dodatkowo szlifować. Zabawy na długo i nie wiem czy nie ponad moje "umiejętności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.05.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 A, ja nie chcialam oblozonej plytkami. Kupilam wanne z hydromasazem i z obudowa plastikowa. Ceramike mam biala, a plytki z Paradyza Tokyo-Osaka. Takie z japonskimi wierszmi, ktore widac pod swiatlo. Podloga ciemna.I na razie nic wiecej. Bez lustra, lamp, wieszaczkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts