TMK 28.05.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 A, ja nie chcialam oblozonej plytkami. Kupilam wanne z hydromasazem i z obudowa plastikowa. To osobna bajka Takich wanien z definicji raczej nie obudowywuje się, musi być ciągły dostęp do osprzętu, filtrów etc. Wszystko zależy od tego jaki będziemy mieć brodzik. Kabinę jutro zamawiam tę ze zdjęcia, w obi/LM/casto nie było nic ciekawszego. Ale w casto był super fajny brodzik o wysokości 4cm, promień R55 także taki sam jak w aquaform i mam nadzieję że będzie pasował Wannę na razie biorę bez obudowy i zobaczę co z tego wyjdzie, panel zawsze można dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 To osobna bajka Takich wanien z definicji raczej nie obudowywuje się, musi być ciągły dostęp do osprzętu, filtrów etc. Ano, faktycznie. A, pewnie wez narazie bez obudowy. Albo dokupisz albo oblozysz plytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.05.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 w casto był super fajny brodzik o wysokości 4cm, promień R55 także taki sam jak w aquaform i mam nadzieję że będzie pasował coś takiego http://img9.imageshack.us/img9/2244/brodzik023518190.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ooooo bardzo ładny - podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 29.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No to jest ten , to co ja chciałam wybrac,( a mąż sie nie chciał zgodził ) niski brodzik lub mozna zrobic tez brodzik z kamyków , ale to juz musi byc zrobiony odpowiedni odpływ i przygotowane jeszcze przed wylewka , żeby póżniej nie kuć w podłodze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No to jest ten , to co ja chciałam wybrac,( a mąż sie nie chciał zgodził ) niski brodzik lub mozna zrobic tez brodzik z kamyków , ale to juz musi byc zrobiony odpowiedni odpływ i przygotowane jeszcze przed wylewka , żeby póżniej nie kuć w podłodze.. Nie pomyślałam o wylewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No to jest ten , to co ja chciałam wybrac,( a mąż sie nie chciał zgodził ) niski brodzik lub mozna zrobic tez brodzik z kamyków , ale to juz musi byc zrobiony odpowiedni odpływ i przygotowane jeszcze przed wylewka , żeby póżniej nie kuć w podłodze.. Nie pomyślałam o wylewce U mnie akurat pasuje, odpływ na razie mam z 5-6cm poniżej poziomu wylewki i taki brodzik pasuje idealnie. Tym bardziej że kanaliza praktycznie pod tym narożnym odpływem. Z dzisiejszych radości - kabina i umywalki zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 To kiedy będzie wypróbowana i jakieś kompanko z małżonką ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 a szafki będą takie lub prawie takie - zależy czy zrobię sam czy dogadam się z pewną firmą http://img12.imageshack.us/img12/4459/seriaeratowenge1237418.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ładne, ja wogóle lubię meble w kolorach -ciemny brąz i wszystko w takich odcieniach. W naszym salonie planujemy taki kolor mebli kupić. Podobają mi się meble z BRW, ale opinie o nich są piepskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 To kiedy będzie wypróbowana i jakieś kompanko z małżonką ?? W weekend chce zacząć wymierzać i może kleić kafle. Jednak teraz będę miał tylko pół soboty na pracę. Jeśli wszystko rozrysuję i zacznę, to w ciągu najbliższych dni powoli będzie przybywać kafli. Chcę łączyć je bezlistwowo i muszę opanować dokładne fazowanie na 45 stopni - niestety pilarka stołowa zbyt bardzo strzępi kafle. a kąpanko za chwilę Dodatkowo barierki zaliczyły poślizg i będą po weekendzie, a już mam serdecznie dosyć pilnowania dzieci aby nie spadły na beton - jak przyjadą, to rzucam wszystko i montuje jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ładne, ja wogóle lubię meble w kolorach -ciemny brąz i wszystko w takich odcieniach. W naszym salonie planujemy taki kolor mebli kupić. Podobają mi się meble z BRW, ale opinie o nich są piepskie Weź pierwszego lepszego stolarza ze świebodzkiego, nie zrobi gorzej a dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.05.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Przy dzieciach barierki są bardoooooo wskazane. Pewnie bym również się denerwowała, więc szkoda, że już Ci ich nie przywieźli Na ścianach będziecie mieć płytki od dołu do samego sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Na ścianach będziecie mieć płytki od dołu do samego sufitu? Zobaczę w trakcie układania, jednak na 99% nie. Do sufitu będą przy kabinie, reszta gdzieś do 125cm czyli poziom dekoru nad zabudowanymi kibelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 druga możliwa wersja "na nóżkach" http://img38.imageshack.us/img38/6696/ed470m3woltelgo2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.05.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 U Kasi, gdzie mieszkamy są kafle do połowy i klnę, bo trzeba malować i ściany się brudzą kurzą ( są białe), w poprzednim mieszkaniu były do samej góry i to było super, więc jeśli funduszy starczy, to płytki od dołu do góry położymy Chyba bardziej podobają mi się te pierwsze meble, bez nóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.05.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 A mnie te drugie. Sa bardziej kanciate, a ja takie wole. TMK, to Ty jeszcze szafki chcesz sam wystrugac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.05.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 A mnie te drugie. Sa bardziej kanciate, a ja takie wole. TMK, to Ty jeszcze szafki chcesz sam wystrugac? Liczyłem materiały, tylko (w tak naprawdę drogiej) castoramie i szafki w kolorze ciemnego orzecha można zrobić za 40-50% ceny sklepowej... W dolnej łazience chce zrobić całą konstrukcję z regipsów i obłożyć kaflami. Do tego tylko blat na umywalkę 80cm (zamówiona ) i przednie drzwiczki albo ze szkła piaskowanego, albo coś a'la ratan albo mdf w okleinie orzecha - tylko do pożądnego zabezpieczenia przed wodą. ellaj, wybacz Nie kupowalem frezarki aby się kurzyła, jednak to zabawa rozłożona w długim czasie. Górna lazienka jest większym wyzwaniem Na razie czekam na wycenę pewnej firemki twierdzącej że zrobi o min 30% taniej od sklepowych typu cersanit czy elite. Jak będzie za dużo, to umywalki na razie zawieszam na kołkach i w międzyczasie zacznę majstrować szafki. ps. i z nóżkami bardziej mi odpowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.05.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Ja nie mam szafek w gornej lazience, tej wiekszej zreszta, w mniejszej tym bardziej. Umywalke mam umocowana do sciany. Musze tylko poszukac szklarza i zrobic takie a'la drzwiczki ze szkla matowego.Nie wiem, co to jest, chyba komin i tam jest dziura, ktora chcialabym zagospodarowac, tzn. zrobic poleczki, drzwiczki i miec szafke na jakies pierdolki. Przy okazji, mam nadzieje, bedzie to taka ozdoba, jakis inny element. Nie chcialam zabudowywac. TMK, a jakie kupujesz akcesoroa lazienkowe? Wieszaczki, szczotka wc, itp., itd.Chcialam jakies lepsze troche i ladne, ale nic nie moge znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.05.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 TMK, a jakie kupujesz akcesoroa lazienkowe? Wieszaczki, szczotka wc, itp., itd. Chcialam jakies lepsze troche i ladne, ale nic nie moge znalezc. Czekają już od grudnia na montaż, fotki są w dzienniku na pierwszej stronie http://img383.imageshack.us/img383/599/m119tg7.jpg http://img399.imageshack.us/img399/2573/m120lj5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts