Megana 07.06.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Właśnie wróciliśmy z działki - umówiliśmy się tam z Panem od zrobienia drogi. Wszystko ok, tylko te ceny mnie zabijają Płyteczki masz bardzo ładne, biel z czernią wygląda zawsze bardzo ładnie i elegancko. Jak już skończysz u siebie w domu, to pewnie będziesz mógł się przebranżowić i zarabiać na życie kładzeniem płytek? Ładnie to wygląda czekam na zdjęcia, żeby zobaczyć końcowy efekt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.06.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ale zdolniacha .Bardzo podobaja mi sie barierki i panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Właśnie wróciliśmy z działki - umówiliśmy się tam z Panem od zrobienia drogi. Wszystko ok, tylko te ceny mnie zabijają niestety... U nas na ogrodzenie, bramę i podjazd poszło ponad 10k zł Płyteczki masz bardzo ładne, biel z czernią wygląda zawsze bardzo ładnie i elegancko. Jak już skończysz u siebie w domu, to pewnie będziesz mógł się przebranżowić i zarabiać na życie kładzeniem płytek? Ładnie to wygląda czekam na zdjęcia, żeby zobaczyć końcowy efekt :) One nie są białe, lekki beż Kładzenie kafli nie jest łatwym zajęciem, a jeszcze jak trafisz na pedanta to wogóle byłoby fajnie Efekt końcowy wrzucę do dziennika, tutaj jeszcze parę dni Was pomęczę etapami na koniec dnia: http://img188.imageshack.us/img188/1959/m191.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ten beż również ładnie wygląda, wklejaj fotki wklejaj na prawdę ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 i idzie powoli Za to nauczyłem się już w miarę dobrze docinać wszelkie elementy i wyglądają praktycznie jak oryginalnie. Lekko moczę kafle, przycinam na pile i na koniec ręcznie szlifuje osełką. Efekt bardzo fajny, ale i czasochłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 i idzie powoli Za to nauczyłem się już w miarę dobrze docinać wszelkie elementy i wyglądają praktycznie jak oryginalnie. Lekko moczę kafle, przycinam na pile i na koniec ręcznie szlifuje osełką. Efekt bardzo fajny, ale i czasochłonny. Co tam czas, ważne, że efekt jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 07.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomek,bardzo ładnie kładziesz kafle. Dzisiaj byliśmy u naszego sąsiada na budowie, kładzie też pierwszy raz w życiu kafle (na razie w kotłowni się uczy). Oboje przekonaliście mnie, że mój mąż też sam położy kafle (do tej pory byłam przeciwna).Chociaż i tak jesteśmy w dobrej sytuacji, bo męża wspólnik (znasz Go, był u Ciebie w dzienniku na zdjęciach) jest kafelkarzem, więc sprzęt i fachowa pomoc n miejscu.Czekam na dalsze zdjęcia łazienki, chociaż najbardziej lubię oglądać kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomek, bardzo ładnie kładziesz kafle. Dzisiaj byliśmy u naszego sąsiada na budowie, kładzie też pierwszy raz w życiu kafle (na razie w kotłowni się uczy). Oboje przekonaliście mnie, że mój mąż też sam położy kafle (do tej pory byłam przeciwna). Chociaż i tak jesteśmy w dobrej sytuacji, bo męża wspólnik (znasz Go, był u Ciebie w dzienniku na zdjęciach) jest kafelkarzem, więc sprzęt i fachowa pomoc n miejscu. Czekam na dalsze zdjęcia łazienki, chociaż najbardziej lubię oglądać kuchnie. Zbierasz, Aniu inspiracje do swojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Oboje przekonaliście mnie, że mój mąż też sam położy kafle (do tej pory byłam przeciwna). Czekam na dalsze zdjęcia łazienki, chociaż najbardziej lubię oglądać kuchnie. Wystarczy czas i chęci, a z tego typu pracami przecież Twój mąż nie ma problemu W kuchni u nas wiele nie będzie, z 18szt duuużych kafli, trzy plastry mozaiki, stary okap, stare meble (wymienię fronty i dorobię parę szafek systemowych) i panel na podłodze. Biorę się za nią po skończeniu łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomeczku, lazienka wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomeczku, lazienka wyglada super. Ellaj - mam Cię, gdzie zdjęcia Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomeczku, lazienka wyglada super. Ellaj - mam Cię, gdzie zdjęcia Twojego domku o właśnie! Gdzie są zdjęcia? Albo gdzie Twój dziennik? Czekam na fotki i jak to mówię do dzieci "nie spiesz się, zrób to już, teraz, natychmiast" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 O, kurka. Musialam sie odzywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nie umiem jeszcze tu wklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nie umiem jeszcze tu wklejac poczekaj 3 min, tylko znajdę link do opisu który komuś zrobiłem jak wklejać fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 http://img181.imageshack.us/img181/9007/ogrodzimowy.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 posklejałem całość z moich paru odpowiedzi, jak będzie coś nie jasne - pytaj ********************************** http://www.imageshack.us/ nie ma ograniczeń ilości zdjęć, nie ma limitów i nie kasują nic sami (poza radościami zabronionymi w regulaminie typu ostra erotyka etc). Obsługa jest bardzo prosta (mysz + 5 słów "na krzyż"), jak nie znasz angielskiego to możesz od biedy skorzystać z translatora googla: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://imageshack.us/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dimageshack%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG W razie czego pomogę Ci przy rejestracji i na początku przy korzystaniu z serwisu. Jedyna różnica między wgrywaniem z/bez rejestracji to jest późniejszy dostęp do fotek i zarządzanie nimi - bez nie ma żadnych opcji. rejestracja: na głównej stronie http://www.imageshack.us/ w lewym oknie klikasz "Create a Profile" i od góry: 1. email 2. email (powtórka z w/w) 3. Twój login późnij klikasz w "register" i odbierasz swoją pocztę, w mailu klikasz w link aktywacyjny i to wszystko. z maila: Your username: login Your password: tymczasowe hasło, można je zmienić później Your registration link: link do aktywacji koniec rejestracji automatycznie wracasz na stronę http://www.imageshack.us/ i w prawym górnym rogu widać że jesteś już zalogowan(a)y np User: TMK jak nie to klik w "login" podajesz swój login i hasło z maila i ok. Wgrywanie zdjęć z poziomu strony - wybierasz zdjęcie (górna strzałka) - klikasz host it http://img502.imageshack.us/img502/2919/39100468xk0.jpg automatycznie otwiera się nowe okna i można wybrać odpowiedni link dla forum, ja korzystam z bezpośrednich "Direct link to image " i po dodaniu znaczników [/img] mamy nową fotkę na forum przeglądanie zdjęć po zalogowaniu - przycisk " My Images", po kliknięciu mamy miniaturki naszych fotek i mini ikonki po prawej, od góry: 1. share it - wybór rodzajów linków (to co opisałem) 2. image details - szczegóły fotki i podgląd 3. delete - kasowanie 4. public/private - przełącznik między publicznym udostępnianiu fotki, a użyciem prywatnym - zawsze to drugie 5. edycja 6. tworzenie galerii sugerowałbym na potrzeby muratora zdjęcia o boku maksymalnie 800pikseli - w swoim dzienniku mam jeszcze mniejsze na 640x480 punktów (wtedy mamy pliki po 100-150KB) i chyba nie jest źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomek!!! Udalo sie. Pierwszy raz. Corka bedzie ze mnie dumna. Swiezo po tynkach cementowych. Z tej strony chce dobudowac ogrod zimowy, zeby przy okazji zadaszyc drzwi. Zaraz wstawie cos jeszcze. Meganus, czy Ty to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 O, matko. Tomek, ale skomplikowane to to mi pokazales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.06.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Tomek!!! Udalo sie. Pierwszy raz. Corka bedzie ze mnie dumna. Swiezo po tynkach cementowych. Z tej strony chce dobudowac ogrod zimowy, zeby przy okazji zadaszyc drzwi. Zaraz wstawie cos jeszcze. Meganus, czy Ty to widzisz? W końcu Teraz już z górki, zakładaj dziennik i czekamy na resztę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts