Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niebieski dach, jak pewnie zauwazyliscie. Brama normhstala antracytowa, drzwi glowne i wejsciowe ten sam kolor. Podbitka czarna. Cokol bedzie z grafitowej klinkierowki.

Tomeczku, juz Ci nie zasmiecam komentarzy :)

"zaśmiecaj" ile chcesz :) Kaaawał domu, nie mogę się doczekać aż u nas będzie ocieplenie. Jednak to pan bank musi przytaknąć i oddać ostatnią transzę... :-?

TMK, nie długo długi weekend ( ja ma :D , a Ty?), to będziesz miał dużo czasu na kładzenie płytek. Robiłeś coś dzisiaj?

Liczyliśmy rachunki i straszyliśmy się nawzajem wyrównaniem za prąd jak przyjdzie, aż udałem się na budowę spisać licznik :) Ogólnie laba ;) Od jutra chce powoli zabrać się za półeczki i do końca tygodnia (4 dni!) zamknąć łazienkę. Po tym męczę bank o ostatnią transzę, bez tego wiele już nie zrobimy :roll: :( poza przeprowadzką :D

Liczyliśmy rachunki i straszyliśmy się nawzajem wyrównaniem za prąd jak przyjdzie, aż udałem się na budowę spisać licznik :) Ogólnie laba ;) Od jutra chce powoli zabrać się za półeczki i do końca tygodnia (4 dni!) zamknąć łazienkę. Po tym męczę bank o ostatnią transzę, bez tego wiele już nie zrobimy :roll: :( poza przeprowadzką :D

Dostaniesz, wszystko będzie dobrze :)

Trzymam kciuki :)

Aaaa bardzo mi się podobało na zdjęciach ( gdzie są barierki) ładnie równiutko poukładane papucie. Widok super. Dopiero dzisiaj zauważyłam :) :) Od razu widać że dziewczynki w domu mieszkają :) :lol:

Tomek!!!

Udalo sie.

Pierwszy raz. Corka bedzie ze mnie dumna.

Swiezo po tynkach cementowych.

Z tej strony chce dobudowac ogrod zimowy, zeby przy okazji zadaszyc drzwi.

Zaraz wstawie cos jeszcze.

Meganus, czy Ty to widzisz? :)

No wreszcie :D :D :D ,a tyle razy prosilam i nie moglam sie doprosic o te zdjecia :roll: :roll: a tu prosze :o ,ktos jednak ma na Ciebie tutaj wplyw :D i bardzo dobrze :wink: :wink: szkoda tylko ,ze nie ma wiecej,ale jak na pierwszy raz to i tak dobrze sie spisalas :wink: :wink: :D

najgorsze czyli cholerne półeczki skończone :) Wszystko robiłem bezlistwowo i każdemu mogę napisać"

1mm robi wielką różnicę :roll: Mierzenia, docinania, szlifowania od cholery. Mało co widać, a dwa dni pracy do północy minęło na tym. Teraz chyba z górki ;)

http://img15.imageshack.us/img15/3656/m193.jpg

cholera... jestem pod wrażeniem, lazienka wygląda naprawdę dobrze, jak kafelkowana przez fachowca:)

w związku z tym, że przymierzamy się do ocieplania poddasza i wykończeniówki mam kilka pytań, na początek dość banalne, sznurek przytrzymujący wełne mocowałes na gwoździe czy takerem ? bo własnie zastanawiam sie co lepsze...porzadne takery troche kosztuja,czy warto..

gdzie zamawiałes barierki, chcę mieć podobne, ale ceny w niektórych firmach są kosmiczne iii...

jakiej firmy masz pilarke i ile kosztowała... bo chyba tez musimy nabyc..

cholera... jestem pod wrażeniem, lazienka wygląda naprawdę dobrze, jak kafelkowana przez fachowca:)

Już powoli mam jej dosyć ;) Dzisiaj obłożyłem całą ścianę kolankową i 1/3 ostatniej vis a vis z kibelkami. Ciekawe czy jutro zdążę zacząć podłogę...

w związku z tym, że przymierzamy się do ocieplania poddasza i wykończeniówki mam kilka pytań, na początek dość banalne, sznurek przytrzymujący wełne mocowałes na gwoździe czy takerem ? bo własnie zastanawiam sie co lepsze...porzadne takery troche kosztuja,czy warto..

gdzie zamawiałes barierki, chcę mieć podobne, ale ceny w niektórych firmach są kosmiczne iii...

jakiej firmy masz pilarke i ile kosztowała... bo chyba tez musimy nabyc..

- gwoździe - za dużo zabawy, mocowałem takerem elektrycznym i zszywkami dł. 14mm o grubości 1,2mm. Najpierw próbowałem ręcznym, jednak to zadanie nie na moje łapki :roll: Kupiłem elektryczny na allegro za 14zł :D

- pilarka powerup, większość firm sprowadza podobne modele. Ceny nie podaję, bo to była wyłącznie dla mnie 8) Jakość w miarę dobra, choć już jedną tarczę zużyłem :evil: Kolejna kupiona awaryjnie w casto nie była tania... Do kompletu szlifierka kątowa z tarczą do szlifowania kamienia i druga z tarczą turbo do podcinania w dziwnym miejscach. Reszta klamotów w miarę standardowa.

- barierki - znalazłem firmę na allegro link

jeszcze ciekawostka na koniec dnia (nocy?) - dzisiaj nieźle gwizdało na dworze. Siedzę sobie na 4 literach w łazience i kleję kafle, kątem oka zauważyłem jakiś ruch przy suficie - wentylator pod wpływem samego obiegu grawitacyjnego śmigał bez prądu :) Przynajmniej wiem, że wybrałem dobry łożyskowany model - chodzi lekko :)

Łazienka prezentuje sie super..... podziwiam Twoją robotę.

Pochwal się tylko co to za wentylator??

i jeszcze w sprawie ocieplenia poddasza to założyłem sobie, że nie opłaca się tylko na jeden dach kupować zszywacza a tu piszesz że zapłaciłeś za elektryczny tylko 14 zł...ja już tyle allegro przeglądam i takiego nie zauważyłem :-?