Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

A słuchaj grzybki kiedy montowałeś przed położeniem warstwy między krokwiami??

Niestety już po wełnie, która była układana parę miesięcy temu. Trzeba odchylić wełnę i przydyblować na jeden wkręt. Jak masz możliwość, to już teraz wytrasuj sobie proste i na sucho pomontuj grzybki.

ps. dziewczyny, nie będę po kolei odpisywał - zbiorczo dziękuję za pochwały, nie wiem czy zasłużone - jeszcze duuużo przed nami pracy.... :) Oczywiście muszę także pochwalić moją żonkę za dużą pomoc na budowie oraz ogólne panowanie nad rodzinką :D a żebyście ją widzieli w weekend jak szalała z młotowiertarką skuwając jakieś betonowe babole na schodach :lol: 8) :D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj

Może TY mi bedziesz umiał doradzić ?

Mam pytanie o sposób połączenia - wykonczenia paneli podłogowych z płytkami przy kominku.

Zaproponowano mi obłozyć wokół kominka chodzi chyba o tzw. dylatacja listwami .Wg mnie brzydko to wyglada , czy jest inny sposób na połaczenie paneli podłog.z płytkami wokół kominka ?

Daję listwy, jest bardzo duży wybór od plastiku, przez drewno po metal. Zawsze coś można dopasować. Zresztą dlatego licowałem wszystkie podłogi do jednego poziomu. Innego rozwiązania nie znam, choć szczerze mówiąc nie szukałem :)

Niestety już po wełnie, która była układana parę miesięcy temu. Trzeba odchylić wełnę i przydyblować na jeden wkręt. Jak masz możliwość, to już teraz wytrasuj sobie proste i na sucho pomontuj grzybki.

właśnie chce to zrobić przed położeniem wełny.

używałeś pewnie 170?? i na ile cm wysuwałeś poza płaszczyznę krokwi??

mam nadzieje, że nie zanudzam moimi pytaniami? 8)

używałeś pewnie 170?? i na ile cm wysuwałeś poza płaszczyznę krokwi??

mam nadzieje, że nie zanudzam moimi pytaniami? 8)

Wysuwasz tyle aby wypoziomować płaszczyznę ściany a zarazem dopasować wypust do grubości wełny, którą tam wciśniesz. Jak nie zapomnę to zmierzę jutro, od góry chyba będzie coś widać :)

Oczywiście muszę także pochwalić moją żonkę za dużą pomoc na budowie oraz ogólne panowanie nad rodzinką :D a żebyście ją widzieli w weekend jak szalała z młotowiertarką skuwając jakieś betonowe babole na schodach :lol: 8) :D

Dziwię się,że dopiero teraz chwalisz żonkę :lol: , my tu Ciebie wychwalamy pod niebiosa :wink: , a wychodzi na to,że bez żonki tak daleko byś nie pociągnął :roll:

Więc ukłon w stronę żonki, za umiejętność posługiwania się młotowiertarką, ja takowej nie umiem obsługiwać :oops: ,choć wiele jeszcze przede mną :roll:

Pozdrawiam

a wychodzi na to,że bez żonki tak daleko byś nie pociągnął :roll:

ba, jak każdy facet ;) :D Jakbyś czytała dziennik, a nie tylko obrazki, to pisałem np jak razem zakładaliśmy wełnę :p Układ mamy dosyć klasyczny, ja robię cięższe ustrojstwa i te bardziej skomplikowane, a żonka szykuje do malowania, zaciera jakieś babole etc. Trzeba sobie jakoś radzić we dwójkę :)

a wychodzi na to,że bez żonki tak daleko byś nie pociągnął :roll:

ba, jak każdy facet ;) :D Jakbyś czytała dziennik, a nie tylko obrazki, to pisałem np jak razem zakładaliśmy wełnę :p Układ mamy dosyć klasyczny, ja robię cięższe ustrojstwa i te bardziej skomplikowane, a żonka szykuje do malowania, zaciera jakieś babole etc. Trzeba sobie jakoś radzić we dwójkę :)

czytałam, ale widać nie doczytałam :oops: ,lub po prostu za mało pisałeś o tym :roll: :wink:

Mam takie coś,że czytam,ale potem zapominam i czasami muszę wrócić i przypomnieć sobie niektóre rzeczy :lol:

Pozdrawiam :lol:

Chwalisz zonke ,że pomaga , to fajnie. Ja sie musze sama też pochwalic , duzo pomagam męzowi i to w pracach typowo meskich (oczywiście na budowiie) :lol: :lol: Przy budowaniu musi byc zgoda i pomoc obu, bo sam jeden nic wiele nie zrobi , a jak zachce zrobić, to sie może wykonczyć niedługo sam tez , a nie budowe.pozdrawiami żonkę też.

TMK - super, kiedy oboje małżonkowie na wzajem się wspierają, tak powinno być.

Nie muszą to być trudne prace, ale rzeczywiście wykończenia, jakieś drobne prace, przynieś, podaj wykonywane przez kobietę.................. daje poczucie, że domek rośnie dla NAS i każdy ma swój wkład - swoją cegiełkę włożoną w budowę:) :)

Pozdrowienia dla dzielnej Pani TMK :D :D :D

Witam.

Ja tez uwielbiam prace budowlane i moglabym siedziec, tzn. robic cos, caly dzien na budowie.

TMK, co nowego u Ciebie?

Parę dni z dala od budowy, teraz kończę łazienkę. Zarazem szykujemy się do przeprowadzki, tak czy inaczej do końca miesiąca będziemy mieszkać już na budowie. i... czekam na słońce, chlapa za oknem i brak światła rozwala mnie...

Cholerna pogoda dostarcza nam coraz więcej atrakcji. Szambo osiadło i chyba przy wejściu rury zrobiła się nieszczelność - pełne na maxa 2 tygodnie od wybrania :evil: będzie odkopywanie jak obeschnie, czyli raczej po zbiorze ryżu za domem....

Jakby szczęścia brakowało (zgodnie prawem Murphy'ego) żonka ma skręconą łapkę, oczywiście w gipsie :evil: :evil: :evil:

Łazienka na końcówce (teraz robię docinki), salon przygotowany do malowania, kuchnia także :)

http://img3.imageshack.us/img3/2919/m196.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/5306/m197.jpg

Łałłłłłłłłłł, no super :) :)

Bardzo ładnie :), jestem pod wrażeniem. Jak już założysz armaturę, to będzie ślicznie :D :D :D

Napisz, co jest na łączeniu podłogi ze ścianami? Na zdjęciu wygląda jakby było coś koloru stalowego?

Co do Pani TMK - współczujemy i życzymy zdrowia i szybkiego ściągnięcia gipsu :cry: . Jak to się stało?

Napisz, co jest na łączeniu podłogi ze ścianami? Na zdjęciu wygląda jakby było coś koloru stalowego?

Na zdjęciu jeszcze dziura, teraz są tam docięte paski kafli. Chciałem aby od sufitu zaczynał się pełny kafel i na dole został pasek do docinki. Na szczęście na maszynie wycinam paski już od 2mm szerokości :)

Co do Pani TMK - współczujemy i życzymy zdrowia i szybkiego ściągnięcia gipsu :cry: . Jak to się stało?

zupa była za słona ;) :D Uczyła córcie jazdy na rowerku trzymając jakiś kij, jak widać nie był to dobry pomysł...

i uciekam do Twoich komentarzy :)