Megana 09.07.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 TMK - przeprowadziliście się już? Jak gips małzonki ? powoli przenosimy zawartość szaf, ciężkie radości w przyszły weekend a nowe fotki w dzienniku TMK- ale ślicznie zrobiliście łazieneczkę - super wygląda jak z żurnala To życzę bezbolesnej i mało męczącej przeprowadzki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 09.07.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Łaaaał No robi wrażenie łazienka.... Idę do Ciebie na kurs wklejania lustra w płytki Kurde, ale Wam fajnie - wiem, brzmi banalnie, ale szczęściarze z Was, że już na ukończeniu chatka... A my ciągle na etapie podaj cegłę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 09.07.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Łaaaał No robi wrażenie łazienka.... Idę do Ciebie na kurs wklejania lustra w płytki Nie wiem czy jest o czym nauczać - chyba że wpadniecie do nas Montaż zajął z 10 minut i jeszcze następne 15 minut pilnowałem czy się nie obsuwa. Pożyczyłem z pracy dwie specjalne przyssawki do przenoszenia luster, naprawdę wygodne. Cała trudność polegała na bardzo dobrym wymierzeniu otworu, kątów, przekątnych - w jednym rogu dziura uciekała około 1mm i tyle szklarz dociął - jest idealnie Za jakiś czas kombinuję aby na krawędziach lustra w 2mm fugę wkleić bardzo cienką chromowaną ramkę, ale to jeszcze zobaczymy Na razie szukamy oświetlenia (albo drogie albo paskudne...) i od nowa szafek pod umywalki jedna z możliwych wersji: http://img136.imageshack.us/img136/9839/67572921337181293728514.jpg Kurde, ale Wam fajnie - wiem, brzmi banalnie, ale szczęściarze z Was, że już na ukończeniu chatka... A my ciągle na etapie podaj cegłę Pozdrawiam a żebyś wiedziała jak teraz dłuży się każdy dzień czekając na przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.07.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Tomek łazienka super,choć przyznam się na początku jak patrzyłam na nią,nie mogłam się do końca do niej przekonać .Jednak teraz gdy prawie wszystko gotowe w całości, ukłon w Twoją stronę A może bys otworzyl jakąś stronę na fm z poradami dla takich jak ja,jak kłaść płytki,panele,przyklejać lustra,ocieplać poddasze . Pozdrawiam i obyście byli jak najszybciej u Siebie Byle pomału,bo jedna ręka w gipsie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 10.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 http://img38.imageshack.us/img38/6333/m203.jpg mówiłam , że wanna z obudową to dobry pomysł, jak się znudzi, to wstawiasz okragłą i znowu na lata łazienka wyglada rewelacyjnie, wiszacy kibelek , no własnie zawsze łatwiej posprzatac pod niz wokół , tyz tak zrobię , a co jak szalec , to szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.07.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Dziewczyny - dziękujemy za pochwały Koncepcja łazienki trochę zmieniała się w trakcie prac i jak to bywa u nas zakończyło się wspólnym kompromisem Teraz po wszystkim mogę podsumować pracę, zeszło z 8-10 dni na całość, kosztu nie liczyłem dokładnie ale ok 6tys plus jeszcze dojdą szafki, światełka i pierdółki. Czyli max 7tys i nie wiem czy to dużo czy mało na łazienkę 10,3m2 kamlotek - ja i poradniki? o nie Do tego jest potrzebna porządna wiedza, a nie własne próby i upartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.07.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 TMK - patrzę na ułożenie płytek w łazience i się zastanawiam i myślę sobie,że nie mam takiego zmysłu, żeby coś ładnie zaprojektować - poukładać ( np. kafelki ) Boję się, żeby nie zrobić później jakiejś kaszanki w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.07.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 TMK - patrzę na ułożenie płytek w łazience i się zastanawiam i myślę sobie,że nie mam takiego zmysłu, żeby coś ładnie zaprojektować - poukładać ( np. kafelki ) Boję się, żeby nie zrobić później jakiejś kaszanki w domu. przesadzasz albo sama zrobisz, albo podpatrzysz jakiś fajny układ np w necie uciekam spać, od rana kończę parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 11.07.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Szacunek za zrobienie takiej łazienki!! Ja sam bym się na taką robotę nie porywał. Wyglada to wszystko super Co to za model wanny i jakie wymiary??.....dwie osoby się w niej zmieszczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.07.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Szacunek za zrobienie takiej łazienki!! Ja sam bym się na taką robotę nie porywał. Wyglada to wszystko super Co to za model wanny i jakie wymiary??.....dwie osoby się w niej zmieszczą? Naleśnik zdążycie w trójkę się wykąpać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.07.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Szacunek za zrobienie takiej łazienki!! Ja sam bym się na taką robotę nie porywał. Wyglada to wszystko super Co to za model wanny i jakie wymiary??.....dwie osoby się w niej zmieszczą? trzy wersje zmieszczenia się: 1. mama z dzidzią w brzuszku 2. dwoje dzieci 3. dwoje dorosłych piętrowo, ale to groźne - patrz pkt 1 wanna cersanitu model joanna 150x90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Szacunek za zrobienie takiej łazienki!! Ja sam bym się na taką robotę nie porywał. Wyglada to wszystko super Co to za model wanny i jakie wymiary??.....dwie osoby się w niej zmieszczą? trzy wersje zmieszczenia się: 1. mama z dzidzią w brzuszku 2. dwoje dzieci 3. dwoje dorosłych piętrowo, ale to groźne - patrz pkt 1 wanna cersanitu model joanna 150x90cm Nie zmieści się dwoje dorosłych A nie można jedno z jednej strony, drugie z drugiej? Bez piętrowej opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 wanna cersanitu model joanna 150x90cm Nie zmieści się dwoje dorosłych A nie można jedno z jednej strony, drugie z drugiej? Bez piętrowej opcji? Może i się jakoś zmieści Ja nie jestem miłośnikiem wanny, dla mnie i żonki jest przede wszystkim prysznic. Z wanny korzystają dzieci. W każdym razie próba zaliczona, wanna jest wygodna (140x80 jaką mamy w starym domu jest za ciasna) i... szafki z umywalkami zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Naleśnik [/b]zdążycie w trójkę się wykąpać? liczę na to wanna cersanitu model joanna 150x90cm to jest dokładnie ten sam model który także bierzemy pod uwagę, najpóźniej we wtorek zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.07.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Pare dni nie ma mnie i co widze ? jaka piekna łazienka . Jak zwykle należa Ci sie gratulacje, jesteś wielki. Chyba do przeprowadzki szybko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.07.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Pare dni nie ma mnie i co widze ? jaka piekna łazienka . Jak zwykle należa Ci sie gratulacje, jesteś wielki. Chyba do przeprowadzki szybko ? ba, od piątku startujemy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.07.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Tomek gratuluję przeprowadzki. Łazienka śliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.07.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Tomek gratuluję przeprowadzki. Łazienka śliczna. dziękuje i wklejam ostatnią fotkę z łazienki - obiecuje nigdy więcej http://img197.imageshack.us/img197/9467/m204.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.07.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No Tomek kapcie mi spadły z wrażenia, ty to umiesz zrobić wrażenie łazienka śliczna i bardzo dopracowana, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.07.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 apropo dzisiejszego posranego dnia... W drodze z pracy strzeliła mi w autku chłodnica, kłęby dymu z pod maski, cały silnik zalany, 4km od sklepu z częściami, 15 minut przed zamknięciem jego. Zadzwoniłem do sklepu - będą czekać, to ok. Gonię na postój taksówek, nic nie ma, pod drodze widzę że jakaś jedzie - macham - zatrzymuje się, a za nim tir depta po hamulcach... Dojechaliśmy 2 min przed zamknięciem, kupiłem chłodnice, płyn, miłe Panie ze sklepu za friko pożyczyły mi klucze (pozdrawiam!) i jadę z powrotem. Wykręciłem na poboczu chłodnice, wszystko fajnie, a tu potrzebny klucz nr 27 aby przełożyć czujnik temperatury - kuźwa Przepytałem sklepikarza, paru gości z dostawczaków i każdy ma max 24mm W końcu po telefonie znajomy podjechał z kluczem, przełożyłem, zmontowałem i super, działa. Gonimy po córcie, zabieramy, jedziemy z powrotem na budowę. 3km przed domem temperatura nagle spada w aucie i gaśnie... Przełączam na benzynę i jakoś jedziemy do celu. Okazało się że instalacja "która zawsze się sama odpowietrza" nie zrobiła tego i zamarzła Kolejne grzebanie pod maską i kombinacje podpatrzone u mechaników, udało się i jak to zwykle bywa, jak kasa się skończyła, to autko jak zawsze upomniało się o swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts