Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, nie... Jeszcze na samochodach sie zna :roll:

TMK, takich facetow, to juz przeciez nie ma.

Moj tato, ale, to inne pokolenie.

Lazienka piekna.

A jak zona sie czuje? Juz dobrze?

Żoncia daje radę, twarda sztuka :)

Na samochodach się nie znam :p Do niektórych napraw we własnym zakresie zmusiły mnie wrocławskie warsztaty, trafiałem z reguły na złodziei i naciągaczy... włącznie z salonem firmowym. Dlatego od paru lat sam grzebię przy mniejszych naprawach typu hamulce, termostat czy coroczna wymiana płynów i dupereli. Z wykształcenia ekonomista, wielbiciel komputerów, fotografii, elektroniki i matematyki, a budowlanka i autka to jakoś tak wyszło z życia i małego kredytu :roll: :wink:

Piszesz , że od piatku ruszasz z przeprowadzką ? :roll: :roll:

Chłopie jak jak Cie podziwiam , kiedy TY to wszystko robisz, moze juz sie powatarzam . Alee nam jakos schodzi z robota. Niby juz wszystko zrobione w wenatrz mieszkania ( no jeszcze na poddaszu dokanczają skosy deskami , ale to dwa dni i koniec.Ciagle cos zwozimy , kupujemy ,lamp jeszcze nie mamy .

A przeciez mam juz dorosłe dzieci które naprawde duzo pomagają i nie możemy wszystkiego wykonczyć, tak jakie były nasze marzenia .

trzymam za Wami i zycze zdówka i miłej przeprowadzki :lol: :lol:

Piszesz , że od piatku ruszasz z przeprowadzką ? :roll: :roll:

O ile się uda skończyć salon, a niestety pogoda daje popalić :( Dzisiaj zagruntowałem cały parter i pomalowałem sufit w salonie, teraz o godz. 22 nadal wszystko mokre :-? Jak tak będzie, to zacznę zakładać podłogę dopiero w weekend i to przy dobrych wiatrach, a przenosiny po niedzieli. Jakby nie było, to już tuż tuż :)

Przy okazji, my nie mamy skończonego w środku domu :) Przeprowadzka będzie trochę na spartańskie warunki, byle ściany pomalowane i założone podłogi. Większość oświetlenia zabieramy obecnego jak i wiele innych mebli i ustrojstw. Przyjdzie czas na zmiany, na razie byle na swoje :)

achy i ochy, a później wrócicie do domów i szpila mężowi pod żeberko :) Dziękuje, więcej nic nie napiszę i nie wkleję, może mi wybaczą :D Solidarność pleml.... musi być ;) :lol: :lol: :lol:

Chociaż do grona zwolenniczek będę musiał zaraz po weekendzie włączyć pewną panią z banku millenium, czas uruchomić ostatnie zasoby :)

Naleśnik - Panowie też lubią Panów :wink:

TMK - na pewno dasz radę Pani w banku :D :D :D

A co do zdjęć - chyba nam tego nie zrobisz :) :wink:

hmmm, sam nie wiem :roll: :p Na razie pomalowaliśmy cały salon pierwszą warstwą oraz wszystkie sufity na dole. Jutro druga porcja koloru i w sobotę zaczynam układać merbau w salonie. Zobaczymy czy będzie co pokazać.

Z bankiem do tej pory nie było problemów, ciekawe czy nie przekombinowali w ramach słynnego kryzysu... Szukając kredytu nauczyłem się jednego, nie udowadniać że "konsultanci" gucio wiedzą i nie zadawać trudnych pytań :lol: 8) Żaden nawet nie potrafił powiedzieć jak bank liczy stopę zwrotu czy w jaki sposób bank inwestuje moje pieniądze lub jaka jest długofalowa polityka. IRR, NPV czy wskaźnik rentowności traktowali jak jakieś voodoo - oj, biedni byli :D

jak w tej temperaturze dajesz radę malować?! ale tak poważnie to poleć farbę, która najlepsza

W dzień w pracy (klima), gdzieś o 17:00 na budowie, o 18:00 zaczynamy, o 22:00 kończymy - już nie jest źle. Gorzej z komarami :evil: po wszystkich ulewach jest pełno wampirów w każdym zakamarku :-?

Farba nie wiem która najlepsza - malowałem bondexem (mało wydajny), nobilesem (fajny!), dekoralem teraz salon - droższy ale lepiej kryje, beckersem - moim zdaniem przereklamowany. Duluxa unikam - albo zastosujesz ich drogi grunt, albo lubi odchodzić... Jeśli miałbym wybrać jedną firmę to raczej nobiles/dekoral, o ile paleta kolorów będzie Tobie pasowała.

Tomek - moze i prawde napisałeś odnosnie kobiet . Ja ciagle daje Ciebie za wzór , gdy mąż i syn mówi,że cos im nie wychodzi i nie zdąża czegos zrobic. To ja im mówię weźcie przkład z Tomka , on to sam musi zrobić.

A wy w dwójke.

Oni biorą to jako zachetę i dalej do roboty pędzą.Ja im za to kawke ,piwko i :lol: :lol:

Ale robia tylko do godz 20-21 .

Piszesz ,że maluijesz salon i bedziesz kład merbau.

Napewno dasz rady i zrobisz na czas.

Wazne aby mogliście zamieszakć na swoim i pózniej juz powoli wykańczać reszte. Zycze Wam jak najmniej problemów i duzo sił, zdrowia i kasy.... :lol: :lol: pozdrawiam