Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

Ci co jęczą na komary - w obi kupiłam siatki na okna, które otwieramy i na drzwi balkonowe.

W zestawie jest siateczka cieniutka i rzep ( nie, nie psi :lol: ) do przyklejenia na ramę okna.

Koszt siateczki na okno 9,90, a na drzwi balkonowe 19,90.

I właściwie komary mam z głowy, a okna są otwarte cały dzień i noc :D :D

Tak miałam w poprzednim mieszkaniu i jak się wprowadziłam do Kasi, to komary też zaczęły być męczące i również kupiliśmy.

Wklejam okno z siatką, części po lewej to szyba, a część po prawej to otwarte skrzydło z siateczką, którą na zimę można ściągnąć wyprać i schować do następnego lata :D :D Na zdjęcie załapały się zabaweczki Megusi ( kocicy) kurczaczek i jeżyk :)

http://www.systemc.pl/domek/0907/SNC12932.jpg

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to decoral jak by co to będzie na Ciebie :wink:

Jutro pojadę zobaczyć kolorki bo musi byś oliwka, tak mnie coś naszło

Ps. wampirki komarki u mnie też straszne :cry:

zapomniałem o jednej informacji - to co napisałem dt farb lateksowych, nimi malujemy cały dom

wampiriady u nas ciąg dalszy :evil: Siatek w oknach nie chcę, klej z rzepów ciężko po paru miesiącach doczyścić. Widziałem gdzieś takie ramki do wstawienia z siatką - muszę poszukać ile to cudo kosztowało.

Może trafiliśmy na jakieś cudo z super klejem... Dodatkowe utrudnienie to u nas 3szt okien połaciowych, pozostaje nie otwierać ich od wieczora. Na razie na korytarzu włączamy raida na płytki elektryczne i gady padają, a śpimy już na budowie :) Teraz skrobaliśmy beton w salonie, za chwilę przegruntuje całość i jutro start z podłogą :D

Może trafiliśmy na jakieś cudo z super klejem... Dodatkowe utrudnienie to u nas 3szt okien połaciowych, pozostaje nie otwierać ich od wieczora. Na razie na korytarzu włączamy raida na płytki elektryczne i gady padają, a śpimy już na budowie :) Teraz skrobaliśmy beton w salonie, za chwilę przegruntuje całość i jutro start z podłogą :D

Jaki z Ciebie pracowity chłopak - ale rób, rób w końcu dla siebie i rodzinki robisz. Niedługo będziesz już tam mieszkać, to duży bodziec, więc trzymam kciuki za szybkie, łatwe i przyjemne układanie podłogi :D :D :D

Własnie ja też zastanawiam sie co kupic na okna , bo wpadaja mi muchy do srodka domu i szyby umyte zaraz sa " posrane" przez muchy.

Komarów u mnie jeste mało ,ale z ato sa muszki.

Mam tez zamiar kupic jakieś rolety czy żaluzje drewnaniane, bambusowe ?

Sama nie wiem co , bo na tę chwile nie mam za duzo czasu szukać czegos.

Co Wy zakładacie ?

Tomek robota idzie Wam dobrze. Żonce tez sie należą gratulacje , za pomoc.

My powoli sie pakujemy i przewozimy rzeczy.MIłej pracy . :lol:

Standardowo zakładamy rolety materiałowe. Na połaciówki dostałem ja gratis przy zakupie okien, na resztę powoli dokupujemy. Muszę tylko sprawdzić ile kosztują roletki montowane w ramie i czy przy takim wkręcaniu nie będzie problemu z gwarancją na okna.

Tomek - te roletki są przykręcane do listwy przyszybowej. Prowadnica jest przyklejana w pionie. Nie powinno być mowy o utracie gwarancji.

W poprzednim mieszkaniu blisko Odry mieliśmy siatki na ramkach w każdym pomieszczeniu po jednym, a na połaciówkach siatki rolowane jak roletki, tyle że nie przy oknie, a zlicowane z powierzchnią skosu. Komary i tak się dostawały przez szczeliny w kratce wentylacyjnej w łazienkach. ;-) Przed kąpielą inwestorka była zawsze akcja - Komarom mówimy nie!

Działało niemal idealnie, jedyny problem to pierońsko mocne sprężyny w tych zwijanych siatkach. Kilka razy wyślizgnął mi się przymyk i jak rypnęło o kasetę to aż podskoczyłem (pomijając fakt, że pędzący przymyk może zmodyfikować uzębienie).

Napisz jak się Jaworek wywiązał z reklamacji. Kładli gładź, czy dziubali po kawałku?

Pozdrav

Jaworek przyjechał z dwoma misiami i dzióbali parę godzin. W salonie zaciągnęli od nowa cały sufit, poprawili większość narożników i najbardziej spaprane tynki w dolnej łazience i wiatrołapie. Przyjechać na drugi dzień na wycieranie już nie mieli ochoty, po nich jeszcze w paru miejscach poprawiałem.

Generalnie z perspektywy czasu mogę napisać jedno - jaka cena taka jakość, mega1000 nie polecam. Szczególnie za ich kręcenie, że to tak naprawdę nie ich ekipy, nie biorą żadnej odpowiedzialności, oni tylko udostępniają materiał...itd

Komary i tak się dostawały przez szczeliny w kratce wentylacyjnej w łazienkach. ;-) Przed kąpielą inwestorka była zawsze akcja - Komarom mówimy nie!

u mnie wczoraj też próbowały - włączyłem wentylator :evil: :D

TMK - Panele ślicznie wyglądają :) ciekawy mają kolor.

A płytki na przedpokoju, super będą. Podobają mi się bardzo i w razie wniesionego piasku nic , a nic nie widać go będzie :lol: :lol: :wink:

:) Zobaczymy jak będzie, na razie przykleiłem to co było widać ułożone na zdjęciu. Jutro dokleję docinki po bokach. Cokołów nie będę robił z gresu, jakoś optycznie nie pasuje mi centymetrowa paskudna krawędź przy ścianie. Za jakiś czas zamontuje drewniane lub plastikowe listwy. Gres jest szkliwiony i rzeczywiście z piaskiem może być fajnie - byle dzieci nie wniosły go do salonu ;)

Najgorsze jest to że znów kupiliśmy podłogi w casto, ciekawe ile tak naprawdę przepłacam w porównaniu z hurtowniami? :roll: ale nie mam już sił na objeżdżanie połowy Wrocławia i deptaniem o upusty...

W międzyczasie żonka przetarła i pomalowała schowek pod schodami, a ja wykułem i przeprowadziłem rurę w kuchni do podłączenia okapu kominowego. Jak utrzymamy tempo, to do weekendu dół będzie skończony :) Moje ręce także... Na piątek chce ściągnąć montażystę do reszty drzwi wewn., ale znów ma wyłączoną komórkę - jak ja takich lubię... :evil:

TMK - dzielny jesteś "chłopiec", dasz radę, już jesteś przed metą, a tam na Ciebie czeka upragniona cisza, spokój, własny domek i bliscy, z którymi będziesz mieszkać:)

Czy te słowa dają kopa do roboty :) piątek już tuż tuż :)

Pozdrawiamy Was, już nie długo i nie dużo zostało do zrobienia :)

Kurcze chciałbym być na takim etapie jak Ty 8)

a teraz pytanko o "zaszłości" chodzi mi o wyłaz na strych, jeśli podany jest wymiar np. szer. 70 cm to jest to wymiar zewnętrzny skrzyni??

To ja Ci odpowiem, bo niedawno kupowałem. Tak to jest są zewnętrzne wymiary skrzyni. Mam dużo miejsca więc kupiłem 130x70, dość wygodnie się wchodzi.

Pozdrav