Megana 09.08.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 uciekam spać, dobranoc Dobranoc, karaluchy pod poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUBUS 11.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 U nas lekki "przestój". Przeniesione wszystko co się dało, wszędzie piramidki rzeczy, w międzyczasie babram się z kuchennymi meblami - część szafek trzeba kompletnie rozmontować i przerobić do nowych wymiarów. W sumie i tak prowizorka do czasu wymiany wszystkich frontów i blatów. Drzwi na dole dalej nie mamy powieszonych, pech dosięga naszego fachowca od montażu, a to wyjazd, a to samochód, a to tamto, a siamto... Generalnie potrzebny kolejny urlop, taki z dala od domu, z liczną służbą etc pan "wstające ucho" rośnie jak na drożdżach - średnio 1kg/tydzień http://img197.imageshack.us/img197/2923/n001.jpg TMK mój piesek ostanio lisał szyby , jak deszcz padał , a to przez to ,że zapomnieliśmy ,że w misce nie ma wody. Patrze , a piesek umyte wczesniej okna balkonowe lisze sobie. Chyba mu nie przyszło na myśl iść do łazienki i skorzystac z bidetu , tak jak Twój to zrobił. Mój jest mały, więc drzwi by sobie nie otworzył. Przyślij go na szkolenie do nas Mój niedźwiadek chętnie znajdzie kumpla. Owczarki mają opinie psów pracujących i widać od początku. Jest z nami wszędzie, niezmordowanie chodzi krok w krok wszędzie gdzie to możliwe. Wożę 15 taczek piasku - każdą asystuje, gdzieś idę idzie także, ucinał kątówką rurę - podchodzi aż iskry lecą na nos, jest burzą - ziew i śpi dalej... Tylko cyklistów nie lubi, już zaczyna obszczekiwać ale sliczny piesek :)a nie brudzi scian ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 12.08.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Mieszkacie !!!! Gratulacje Ładnie wyglądają te paski pomiędzy drzwiami łazienki i spiżarki. Farba??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.08.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ale sliczny piesek :)a nie brudzi scian ??? BUBUS - pierwszy wpis i w moim dzienniku, fajnie Zapraszam do zaglądania. Psisko jak na szczeniaka jest czyste, nie ma zwyczaju ocierać się o ściany. A że był już kąpany i jest regularnie szczotkowany, to tym łatwiej nad nim zapanować. Chociaż po 2km spacerze nie ma sił już brykać, a zarazem coraz bardziej lubi patrolować działkę zamiast siedzeć w domu. Betina, paski są malowane. Żonka ileś tam razy kleiła taśmy malarskie, malowała odklejała i tak w kółko. Prędzej przykleiłbym tapetę niż przy tym siedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.08.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Spotykamy się 28.08.2009 o godz.17 przy Związkach Twórczych, jeśli ktoś nie zdąży może dojść później. Czekamy na chętnych na spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 15.08.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witaj Tomku, gratuluje przeprowadzki - bardzo ładny domek. Czy Wy wszystko sami robiliście - łazienki, kuchnia. Właśnie - pokaż kuchnię Ciekawam bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.08.2009 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witaj Tomku, gratuluje przeprowadzki - bardzo ładny domek. Czy Wy wszystko sami robiliście - łazienki, kuchnia. Właśnie - pokaż kuchnię Ciekawam bardzo cześć sami, sami, dlatego wszystko się tak wlekło Kuchnię pokaże jak będzie zrobiona, na razie wstawione stare meble i sprzęt, aby można było mieszkać. We wrześniu biorę się za meble i po skończeniu (lub w trakcie) porobię fotki. Obecnie zbieram namiary na stolarnie, firmy laminujące płyty, metody skręcania, osprzęt etc znów będzie DIY Jak się uda, to będą fornirowane drewnem, ale jeszcze zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 15.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 siemanko a teraz sprawa na "zaś" ....ocieplenie też sam zamierzasz to robić? jeśli tak to kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.08.2009 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 siemanko a teraz sprawa na "zaś" ....ocieplenie też sam zamierzasz to robić? jeśli tak to kiedy? Koniec sierpnia/początek września. Tak naprawdę zależy od pogody oraz pewnej osoby co ma mi pożyczyć rusztowania. Po weekendzie jadę sfinalizować zakup styropianu swisspora 12cm oraz klejów i reszty dupereli i czekam na dostawę. W międzyczasie jeszcze do kupienia podbitka, lakierobejce etc aby zrobić zarazem jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 16.08.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Zazdroszczę, że wszystko możesz robić sam. Niedość, że kupe kasy zaoszczędzisz, to jeszcze nie musisz wkurzać się na partaczy, którym trzeba słono płacić a oni i tak robotę spartaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.08.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 ....... Po weekendzie jadę sfinalizować zakup styropianu swisspora 12cm oraz klejów i reszty dupereli i czekam na dostawę. ..... 12 cm miałeś w projekcie czy zmieniłeś grubość?? a styro "zwykły" czy frezowany?? ja zamierzam dopiero w październiku mam nadzieje, że pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.08.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 ....... Po weekendzie jadę sfinalizować zakup styropianu swisspora 12cm oraz klejów i reszty dupereli i czekam na dostawę. ..... 12 cm miałeś w projekcie czy zmieniłeś grubość?? a styro "zwykły" czy frezowany?? ja zamierzam dopiero w październiku mam nadzieje, że pogoda dopisze. W projekcie mam... ścianę jednowarstwową 36,5cm Miałem kupić 10cm, ale znalazłem 12cm (zwykły) i w bardzo dobrej cenie, a szkoda nie wykorzystać. Ceramika 24cm + klej + 12cm styro i mamy grubość z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.08.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Hyyy Góry Stołowe ? Też tam często bywamy :) TMK - piesek jest malutki jeszcze, zapomniałeś wziąć wózeczka ( może być nosidełko ) Psina jest śliczna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.08.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 lepiej nie, córcię na zmianę z żoną też nieśliśmy pod koniec - narzekała że boli ją brzuszek tj miała kolkę - przechodziło od razu po wzięciu na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.08.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 lepiej nie, córcię na zmianę z żoną też nieśliśmy pod koniec - narzekała że boli ją brzuszek tj miała kolkę - przechodziło od razu po wzięciu na ręce OJ TAM ZARAZ PRZECHODZIŁO - jak ja byłam maluszkiem, to też wiecznie chciałam ,żeby mnie noszono ( i tak mi zostało do dzisiaj ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Oooooo no super i jak równiutko :) A ja myślałam, że Ty już wszystko zrobione masz :) ( z rzeczy, które sam robisz) Nie przestaniesz mnie zadziwiać ze swoimi zdolnościami Kudłaty towarzyszy Ci we wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.08.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 ooooo nie Jeszcze bardzo dużo do zrobienia! Teraz zejdzie z 2-3 tygodnie na zrobienie elewacji. W sobotę mają dowieźć mi resztę styropianu oraz parę płyt OSB - będę z nich robił obłożenie schodów wewn. Na to albo dam parkiet, albo będę wycinał stopnice z blatów bukowych - jeszcze nie wiem która wersja. Narzędzia niby mam, ale frezarki jeszcze nie używałem... W międzyczasie dopinam budowę nowego akwarium o wymiarach 150x50x50cm i rozrysowuje stelaż stalowy - znajomy ma mi to wyspawać - będzie coś takiego (fotka zapożyczona z googla) http://img197.imageshack.us/img197/7084/74715109.jpg Za trochę chce zrobić taką drewutnię: http://img212.imageshack.us/img212/1395/drewutnia.jpg oraz budę dla niedźwiadka. Parę projektów już oglądałem, chce zrobić dużą z dwuspadowym dachem pokrytym gontem, ścianki trzy warstwowe tj od środka OSB, wełna lub styropian i na wierzchu dechy lub boazeria. Później skończenie kuchni tj wymiana wszystkich frontów i blatów plus zrobienie paru brakujących szafek. Wylanie tarasu przy wyjściu z kotłowni, może plus mały daszek nad drzwiami. Po ociepleniu w końcu muszę uporządkować i obsiać trawą ogród... Wymieniać dalej? Jeszcze długo zabawię na forum Nero pomaga jak może, to wyniesie spod ręki narzędzia, to wiadro, to ciągnie paczkę styropianu... Najlepszą zabawę miał jak było pełne wiadro wody, wskakiwał przednimi łapami po czym wsadzał pysk w wodę po uszy - jak łabędź Prawie 14 kilogramowy łabędź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 No to się cieszę, że będziesz miał dużo pracy bo................. jak sam napisałeś "jeszcze długo zabawisz na forum Poważnie, to rzeczywiście dużo jeszcze pracy masz i jak to przy domku, pewnie będzie jej zawsze dużo :) Nero - no wreszcie jaies imię, bo nie zauważyłam wcześniej, że tak go nazwaliście. Myślałam, że będzie spał w domku, ale jak napisałeś o budzie, to znaczy, że będzie miał swój domek :) Akwarium - jejku, ja bym się bała, że jak ta woda wyleci to nie daj Boże..... Kiedyś w bloku z sufitu zaczęła lecieć woda, poszłam do sąsiadów i mówię, że leje się woda. Okazało się, że pompka z akwarium ( nie wiem ja to się stało) pompowała wodę ale na zewnątrz, a nie w wewnątrz akwarium. Uratowałam rybki przed śmiercią, bo gdyby mas nie było w domu, to pewnie wypompowałaby całą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.08.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Myślałam, że będzie spał w domku, ale jak napisałeś o budzie, to znaczy, że będzie miał swój domek :) Teraz śpi w domu, jednak coraz częściej sam ciągnie na dwór. Dlatego chce zrobić dużą budę oraz jakiś kojec - choćby na wypadek przyjazdu gości. Akwarium - jejku, ja bym się bała, że jak ta woda wyleci to nie daj Boże..... Kiedyś w bloku z sufitu zaczęła lecieć woda, poszłam do sąsiadów i mówię, że leje się woda. Okazało się, że pompka z akwarium ( nie wiem ja to się stało) pompowała wodę ale na zewnątrz, a nie w wewnątrz akwarium. Uratowałam rybki przed śmiercią, bo gdyby mas nie było w domu, to pewnie wypompowałaby całą wodę. Źle zaprojektowane akwarium. U mnie będzie dziura w dnie, powyżej szklany "komin" i z komina przez śrubunek odpływ do kanalizacji (na wcześniejszym zdjęciu szkła widać komin w rogu akwa). Dzięki temu będę miał zawsze stały poziom wody w akwarium, a zarazem odpadnie cotygodniowa podmiana wody. O utrzymaniu stałych warunków fizyko-chemicznych nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A nie pęknie, to szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts