danadom 02.08.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 ja również zastanawiałam się nad takim wyborem i padło jednak na Braasa bałtycką-właśnie we wtorek przywożą mi ją na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.08.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Obydwie z Anetą zabiłyście mi klina Teraz będę musiał jeszcze pooglądać dobre dachówki cementowe. Rzeczywiście temat warty jest zastanowienia, czy w tej samej cenie brać najtańszą ceramiczną czy dobrą cementową - dzwonię pomęczyć hurtownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.08.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ja w swojej hurtowni dostałam 3,13 brutto za dachówkę podstawową Brass podwója S Cisar. Cena jest z kwietnia i mam nadzieję, że uda mi się coś jeszcze wynegocjować (tak jak spadła cena pustaka o prawie 0,50 zł) Mój sąsiad właśnie kończy dach kryty tą dachówką (kolor grafit) i wygląda naprawdę nieźle. Niczym nie różni się od zwykłej ceramicznej (no, ceną ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 04.08.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 My wybraliśmy tą nową dachówke z Braasa-Bałtycką w kolorze kasztanu braliśmy ją w hurtowni Gaja,jutro właśnie ją przywożą na budowe a w piatek zaczną ją układac na dachu cene podam jutro bo faktura leży w aucie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.08.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 No to gratuluję porządnej ekipy . I trzymam kciuki, aby taka byla do końca. Dobrze, że tamtych pogoniłeś, bo to co oni soba reprezentowali to ..... słów brak. Jak można tak budować ! To co poprzedni u ciebie robili tyle czasu, moi zrobili w 4 dni - mam na myśli same ściany zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.08.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Lepiej nie zapeszać, ale podoba mi się ich praca Partacze zbierali się do dzisiejszej wizyty długo i kombinowali jak mogli z ceną. Wyliczyli sobie z bzdurnego metrażu, że wartość tego co zrobili to 6400,00 PLN Gdzie cały etap murarki wyceniony był na 11tys. (ściany dołu, tarasy, słupy, kolankowa, szczytowa, komin, działowe góry itd. - ile z tego zrobili, widać...). Dostali duuuużo mniej i nie chcę ich więcej widzieć na mojej budowie Takich fachowców nie brakuje i pewnie trafią na następną budowę, czego nikomu nie życzę... Tak po fakcie i już na spokojnie stwierdziłem, że o miesiąc za późno pożegnałem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 08.08.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Tomek, lepiej późno niż póżniej. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.08.2008 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Zastanawiam się czy smarować tarasy dysperbitem z zewnątrz. Tarasy nie są połączone z domem i nie wiem czy ma to sens. Jak robiliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.08.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mój małż budowlaniec twierdzi, że warto posmarować (dysperbirem, nie Tiną). Po to, aby ograniczyć przenikanie wód gruntowych z kwasami organicznymi do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 17.08.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Hej my też bierzemy dachówkę cementową Brass grafitową Zastanawiam sie tylko nad powłoką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.08.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mój małż budowlaniec twierdzi, że warto posmarować (dysperbirem, nie Tiną). Po to, aby ograniczyć przenikanie wód gruntowych z kwasami organicznymi do betonu. i chyba tak zrobię, za tydzień po krótkim urlopie najwyżej sam przesmaruje tarasy i pójdą do obsypania pospółkę z zewnątrz. Ewa, bardzo dużo przemawia za brassem i żona także jest na niego zdecydowana. Jednak ceramiczna ma tę zaletę, że za 5-8 lat nie powinna zielenieć na dachu, a większość (wszystkie?) betonowe tak. Mam jeszcze parę dni na zastanowienie się i męczenie składów o ceny i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 18.08.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A jaki kolor dachówki chcecie mieć? Może Bałtycka Braasa (kolor kasztanowy) bylaby rozwiązaniem. Ja długo chciałam pomarańczową (ceglastą), ale faktycznie na niej widać mchy czy cos takiego, i zdecydowalismy się na kasztanową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.08.2008 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A jaki kolor dachówki chcecie mieć? Kasztan bierzemy pod uwagę, ale głównie jesteśmy nastawieni na brąz. Przy cementowych każdy kolor jest w tej samej cenie, niestety przy ceramice różnica nawet do 10zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.08.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Ile m. sześciennych potrzebne jest na dach Południowej? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik71005.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.08.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ile m. sześciennych potrzebne jest na dach Południowej? Szczerze mówić nie wiem Więźbę i tak trzeba zamówić, dlatego sprawdzałem tylko jakość i cenę w hurtowniach i tartakach. Pójdzie około 6,5-7m3 jednak my za namową górali i innych ekip z którymi rozmawialiśmy, zmieniliśmy układ więźby. Zamiast jednej belki kalenicowej dajemy dwie położone niżej, nie pamiętam jak się nazywają... W każdym razie wg ekip projekt źle jest przygotowany pod dachówkę, proponowali albo zamówienie większych przekrojów (8cm a nie 6cm), lub jak u nas bez kalenicowej. ps. do jutra będę miał zestawienie drewna i wkleję tutaj dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 24.08.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ale gnasz z robotą Nie mogę się doczekać zdjęć. Sfotografuj wszystko dokładnie - jutro ma być ładna pogoda U mnie prace nad stropem mają się zacząć jutro lub pojutrze, ale pewnie nie pójdzie im tak szybko jak Twoim - Oliwka jest większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.08.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 To ekipa tak goni, na środę szykują wiechę Jednak na koniec mam dla nich niespodziankę, dostaną wypłatę jak posprzątają po sobie całą budowę. Do pracy nie ma żadnych zastrzeżeń, ale śmieciarze są straszni. Na szczęście w umowie z firmą dopisałem punkt dotyczący sprzątania Dotychczasowa hurtownia z Sobótki zaczyna przypominać działaniem moją poprzednią ekipę. Coraz częściej niemożliwy kontakt, odwlekanie wycen, opóźnione dostawy itp Nałapali za dużo klientów i pogubili się... Chyba ich przy następnych zamówieniach odciążę... W czwartek ma wjechać więźba i jak dobrze pójdzie, to górale w piątek lub poniedziałek zaczynają dach. Jak napisałem w dzienniku, dachówka wybrana i teraz tylko zamawiać Przy okazji znalazłem fajną hurtownię w Jelczu z dachówkami, facet bardzo konkretny i niesamowicie obyty w temacie. Warunki cenowe i transportowe bardzo fajne. Zaliczka 30%, reszta po dostawie, a dostawa w 2-3 dni od wpłaty zaliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 26.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ja też niestety do tej pory nie otrzymałam z Sobótki wyceny mojego dachu. I już nie mogę dłużej czekać - dzisiaj muszę zamówić drewno. No, to kolejną decyzję masz podjętą - dachówka. Gratuluję. Ile jeszcze takich wyborów nas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.08.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Gratuluję wiechy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.08.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Gratuluję wiechy :) Oj posiedzieliśmy długo, fajnie było Przy okazji został obalony mit, że pracownicy z za wschodniej granicy mają mocne głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts