TMK 25.09.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 no właśnie ja też biorę pod uwage eko-mate ale u nas w sklepach czy na allegro jest tylko 5mm lub bodajże 7.5 mm. gdzie kupiłeś 4mm lub 6mm?? Które - gdzie nie pamiętam. Jednak kupowałem w dwóch miejscach, w casto i w comforcie na bielanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.09.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ooo została mi jeszcze Castorama ......zapytam tam.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.09.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Cześć Przy okazji, dzisiaj zrobiłem na obiad wątróbkę w panierce (rewelacja!) plus ziemniaczki zapiekane z ziołami i sałatą To że w ogóle ugotowałes + 1000 punktów, to że ziemniaczki + 100 no i sałata +100 ale za wątróbkę to Cię Sylwia powinna osobno wynagrodzić. Normalnie dwa razy czytałam i się zastanawiałam czy dobrze widzę słowo zrobiłem Pieski pięękne ! Szczególnie ten gościu z pyskiem na krzesle no i "Długowłosy". Mimo Twojej odpowiedzi o wełnie po tynkach i wylewkach mój T. stwierdził, ż e dach ma wentylację, że wata od wilgoci jest izolowana folią i że nie mamy czasu czekać No zobaczymy A co do paneli to masz je klejone do podłoża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Cześć Przy okazji, dzisiaj zrobiłem na obiad wątróbkę w panierce (rewelacja!) plus ziemniaczki zapiekane z ziołami i sałatą To że w ogóle ugotowałes + 1000 punktów, to że ziemniaczki + 100 no i sałata +100 ale za wątróbkę to Cię Sylwia powinna osobno wynagrodzić. Normalnie dwa razy czytałam i się zastanawiałam czy dobrze widzę słowo zrobiłem Pieski pięękne ! Szczególnie ten gościu z pyskiem na krzesle no i "Długowłosy". Mimo Twojej odpowiedzi o wełnie po tynkach i wylewkach mój T. stwierdził, ż e dach ma wentylację, że wata od wilgoci jest izolowana folią i że nie mamy czasu czekać No zobaczymy A co do paneli to masz je klejone do podłoża ? Ryska, rzadko gotuję, ale jak już to ma być smaczne Wczorajszy obiad na tyle smakował, że dziś dzieci i żonka zażyczyły sobie takie same ziemniaczki plus dla odmiany jajo. Pieski oczywiście są iwa_bercik i rzeczywiście super dowód: fotka paskudna, robiłem z lampą i stąd tak się świeci - to nie od tłuszczu http://img242.imageshack.us/img242/1152/mailgooglecom8490274849.jpg ps. co do wełny - taka jest teoria, w praktyce nie jeden robi wszystko na raz Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.09.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 TMK - bo zaczniemy do Was wpadać na obiady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.09.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 TMK - bo zaczniemy do Was wpadać na obiady Wpadajcie, ale ostrzegam że do kolacji gwarantuje ostre prace wykończeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.09.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 TMK - bo zaczniemy do Was wpadać na obiady Wpadajcie, ale ostrzegam że do kolacji gwarantuje ostre prace wykończeniowe Pracy się nie boimy, więc nie ma sprawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Tomku na dodatek jeszcze gotujesz U mnie folia kubełkowa urosła prawie do rangi być albo nie być KB upiera się żeby ją dać kubełkami na zewnątrz pozadź coś jak masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Tomku na dodatek jeszcze gotujesz U mnie folia kubełkowa urosła prawie do rangi być albo nie być KB upiera się żeby ją dać kubełkami na zewnątrz pozadź coś jak masz? Kasiu, u nas folia też jest kubełkami na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.09.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Tomku na dodatek jeszcze gotujesz U mnie folia kubełkowa urosła prawie do rangi być albo nie być KB upiera się żeby ją dać kubełkami na zewnątrz pozadź coś jak masz? Kasia, kubełki do ściany! Woda ma ściekać jak już się trafi, a ściana ma oddychać http://forum.muratordom.pl/folia-kubelkowa-ktora-strona,t137798.htm Gotuje, a co a teraz bawię się w konfigurację telewizora, kurczę nie sądziłem że w nowych pudłach jest tyle opcji dla przykładu testowany profil: Podświetlenie 30 Kontrast 90 Jasność 63 Ostrość 46 Kolor 45 Odcień 0 Kontrast CZERWONY -7 Kontrast ZIELONY -3 Kontrast NIEBIESKI 7 Jasność CZERWONY 4 Jasność ZIELONY -2 Jasność NIEBIESKI 3 CZERWONY kolor 0 CZERWONY odcień -6 ZIELONY kolor 0 ZIELONY odcień -7 NIEBIESKI kolor 0 NIEBIESKI odcień 0 ŻÓŁTY kolor 0 ŻÓŁTY odcień 3 TURKUSOWY kolor 0 TURKUSOWY odcień 0 PURPUROWY kolor 0 PURPUROWY odcień 3 temp kolorów -ciepła czysty kontrast -wysoki czysty kolor -wysoki redukcja szumu - -średnia gamma -wysoka poziom czerni -niska tryb filmowy -Wł Brnę dalej - już jest znacznie lepiej niż na fabrycznych presetach O 23:00 zaczyna się Hellboy, to obraz musi być na tip-top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 ty masz bal z telewizorkiem ja z folią co człowiek to inna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.09.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 ty masz bal z telewizorkiem ja z folią co człowiek to inna opinia Opinia jest mało ważna, to są zalecenia producentów! Pogoń kierbuda do szkoły... np. http://www.budex.net/folie_kubelkowe.php http://www.muratorplus.pl/technika/hydroizolacje/folie-kubelkowe_64030.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.09.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 TMK - Kasia, kubełki do ściany! Woda ma ściekać jak już się trafi, a ściana ma oddychać TMK - kurcze, muszę zapytać jutro Bogdana, czemu u nas jest inaczej. Jest jeszcze szansa na zmianę, bo będą jutro, albo po jutrze zakopywać w koło ======================================= Odszukałam zdjęcie i mamy jednak dobrze położoną folię, czyli kubełkami do ściny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 pogonię ale strasznie mnie kusi nie do szkoły ale z budowy zołza ze mnie!? ale to moja chałupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.09.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 pogonię ale strasznie mnie kusi nie do szkoły ale z budowy zołza ze mnie!? ale to moja chałupka Kasiu, masz prawo wymagać, bo...... płacisz Może zapytaj, dlaczego, chce tak założyć folię i wydrukuj mu to co TMK załączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.09.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 my też mamy kubełkami do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ja w sprawie foli,nam położyli kubełkami na zewnątrz,wykonawca po zwróceniu uwagi stwierdził,że to obojętne jak jest polożona,bo niewiele pomoże u nas gdy mamy wysoki poziom wód gruntowych . Jednak to cały czas nie dawało mi spokoju i w sierpniu odkopaliśmy wszystko położyliśmy papę na ścianę fundamentową,wcześniej 2x smarując ją i na to folia kubełkowa poprawnie położona kubełkami do muru. Kaśka 73 nie daj sobie dmuchać w kaszę,bo będziesz miała podwójny koszt i podwójną robotę,gdy nie położą tego od razu tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 dzięki za rady przeczytane zrobione i do przodu Tomku na czym wklejasz zdjecia, ja zaczełam na fotosiku ale to!!#$$&^*( i nie będę wklejac raz jeszcze, a Ty podobno wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.09.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam i pytam czy macie dobrych fachowców od wody i duużych zazwyczaj pomarańczowych rurek? Możecie kogoś polecić ? Chciałabym znać wartość jaką mam przygotować fachowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 19.10.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 http://img123.imageshack.us/img123/9668/m147.jpg czy to żółte co tak bosko sobie dynda to folia paroprzepuszczalna, czy co jesteśmy na etapie ocieplania poddasza i tyle ile tęgich głów tyle różnych zdań, ja mowię że trzeba dać watę, watę i folię wszędzie, M mówi że trzeba dac wate, wate, tata mowi że trzeba dac wate, folie ale tylko w łazience o co tu chodzi, widziałam instrukcje kładzenia waty , ale na żadnej nie było pokazane że trzeba dać folię, to jak to u Was jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts