Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TMK - teraz wylecz łapkę dobrze, bo później za każdym razem będzie boleć :(

Sowa, to nocne zwierzątko, oj coś wiem na ten temat :)

Piesek jest prześliczny :D :D :D :D

Dziewczynki widać, że szczęśliwe - super :) :)

Wyleczyć podobno nie da się, skuteczny jest wg googla skalpel... może kiedyś ;) Sowa też śpi, tylko w innych godzinach ;) :lol:

TMK - teraz wylecz łapkę dobrze, bo później za każdym razem będzie boleć :(

Sowa, to nocne zwierzątko, oj coś wiem na ten temat :)

Piesek jest prześliczny :D :D :D :D

Dziewczynki widać, że szczęśliwe - super :) :)

Wyleczyć podobno nie da się, skuteczny jest wg googla skalpel... może kiedyś ;) Sowa też śpi, tylko w innych godzinach ;) :lol:

Sowa, też mogę siedzieć przez całą noc, ale spać w dzień :oops:

Ręka, aż tak źle :o

Witanko Tomku :D

Napisz mi, proszę, jaka wełną Rockwoola ocieplałeś :wink:

Miotam się i miotam z rodzajem, grubością warstw i czy w rolkach czy płyty :roll:

A trzeba ocieplać, a nie się zastanawiać...

cześć Aga :)

Między krokwie dawałem Toprock 150mm z rolki i pod stelaż 50mm w płytach superrock, obydwie z lambdą 0,35

cześć ta deprecha musi być zakaźna bo mnie też naszło, no chyba że chodzi od człowieka do człowieka

nawet zalany pieknie strop bez emocji

a dekarz to mnie zaskoczył był :o 100 za mkw!? jak to było u Ciebie

Wilczek śliczny jak nasza. kiedyś

Jaka deprecha? Mam lenia, nie chce mi się robić na zewnątrz i łapka mnie napierdziela, poza tym ok ;) Robienie czego się da na budowie i w domu nie było moim marzeniem, a wynikło raczej z konieczności i w miarę zdrowego rozsądku przy braniu kredytu. O ile układanie kafli czy inne radości wewnątrz nawet fajnie się robiło, to elewacji szczerze nie cierpię i górale skończą co zacząłem :) Zainteresowania, hobby i jakąś tam wiedzę mam zdecydowanie niebudowlaną :D

Górale coś około 55-60zł/m2 włącznie z 4 oknami dachowymi, rynnami i deską doczołową.

Między krokwie dawałem Toprock 150mm z rolki i pod stelaż 50mm w płytach superrock, obydwie z lambdą 0,35

Dzięki - bardzo mi pomogłeś. Takiego przypadku nie analizowałam jeszcze :evil: :wink:

Widzę, że też lenia się ma??

U nas i leń i dziura na koncie :lol:

Miłej zabawy z wełną :) Jak by co to mam do odsprzedania 7 rolek toprocka 150mm :)

Teraz zaczynam kolejną rundę z ustawianiem pieca - wydębiłem "na telefon" nowy sterownik o zgoła innych możliwościach od obecnego. Nie wiem na ile będzie lepiej, ale duże ukłony dla serwisu Termotecha ze Staporkowa za podejście do klienta! 8) :D Oczywiście zachowaniem niegodnym prawdziwego Polaka, zacząłem od czytania instrukcji i teraz kombinuje z parametrami ;)

• 2 weeks później...
TMK - no witamy,witamy - jaki ładny żyrandol ( opisu pozwolisz nie będę komentować :) :) )

Z Twojego siedzenia przy piecu - to psina ma radochę :lol: :lol: :lol:

Czy to znaczy, że Michał też będzie całe dnie w kotłowni :o :o :o :o

Zależy jaki kupisz piec ;) Przez ostatnie tygodnie pochłonąłem większą porcję wiedzy nt kotłów, ich rodzajów, sposobów spalania, sterowników ustawień niż przez całe życie ;) Jak nie chcesz Michała "stracić" w kotłowni, to tylko zakup jakiejś pompy ciepła czy innej radości w pełni automatycznej ;)

Co będzie u Was?

Opis nadaje się do pokazania w Teleexpresie :lol:

Często zdarzają się takie byki,gdy tłumaczą to skośnoocy :lol:

eeee to nie są byki :) Opis od początku do końca moim zdaniem zamierzony, rzuca się w oczy lepiej niż naklejka "uwaga szkło" - szczególnie w kontekście ostatniej linijki z naklejki :)

W domu mamy kolejny okruszek cywilizacji, zamontowałem w końcu domofon wraz z podłączeniem elektrozamka w bramce :D Jakby ktoś sam chciał się bawić, to uprzejmie informuję że jest to zajęcie wybitnie siłowe kująco-bruzdujące z elementami ćwiczeń wojsk rakietowych czyli łopata-ziemia-powietrze ;) ale działa :D Przy okazji okazało się że mam o jedno gniazdko elektryczne za mało w korytarzu i muszę je dorobić.... Nie sposób przewidzieć wszystkiego :roll:

TMK - u nas będzie również piec ( pompa ciepła nie na naszą kieszeń :cry: ) więc posiedzimy w tej kotłowni razem - będzie nam raźniej , nasz kot pewnie posiedzi razem z nami :)

Co do kabelków ( domofon), to Michał kopiąc rów pod wodę i prąd umieścił kabelek do domofonu, ale znając życie pewnie gdzieś czegoś zabraknie :wink:

TMK - u nas będzie również piec ( pompa ciepła nie na naszą kieszeń :cry: ) więc posiedzimy w tej kotłowni razem - będzie nam raźniej , nasz kot pewnie posiedzi razem z nami :)

Dla kota to koniecznie piec kaflowy w kuchni musisz mieć ;) :lol: Pompa to mała strata... przy naszym klimacie inwestycja nigdy się nie zwraca. To raczej wygodne rozwiązanie przy większych zasobach finansowych.

Szukaj pieca z zasobnikiem lub dobrego z dolnym spalaniem :)

Witam,

Megano !

dziękuję serdecznie za zaproszenie w imieniu swoim i małża.

Było nam niezmiernie miło gościć na Waszej jeszcze budowie :)

Tak jak obiecałam wklejam linka do rozliczenia Vat'u:

http://www.pit.pl/budowlana-vat/

pozdrawiam i zapraszam do nas :)

Sylwia

Sylwuniu, to nam miło było gościć Was u nas i mam nadzieję, że nie pierwszy i nie ostatni raz ( ktoś w końcu musi wypić winko :wink: - Panowie kierowcy, to my pijemy hehehehe)

Jutro spróbuję podejść do tematu VAT-u :evil: :evil: :evil: , już się boję :wink:

Pozdrawiamy Was serdecznie :)

Cieszymy się, że mieszkacie tak niedaleko, zawsze to jakaś bratnia dusza w pobliżu :) :)

Aaaaa jeszcze te ćwiczenia obiecane na kręgosłup poproszę :roll: :)

Megana napisał:

Aaaaa jeszcze te ćwiczenia obiecane na kręgosłup poproszę

Proszę bardzo:

http://www.milmed.ovh.org/kr_szyjny.htm

http://www.milmed.ovh.org/kr_piersiowy.htm

http://www.milmed.ovh.org/kr_ledzwiowy_1.htm

wypróbowane, naprawdę warto poświecić im kilka minut

pozdrawiam :)

Sylwia