TMK 19.02.2010 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 cześć przyznaje bez bicia ja dawno tu......nie zaglądałem ale powolutku zamierzam nadrabiać spore zaległości u dobrych ludzi z tego forum ps. gratki za odbiór !!!! Kto jak kto, ale Ty masz idealne usprawiedliwienie Jak tam Bartuś daje Wam się wyspać? Super fotki - jeszcze raz gratuluje! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.02.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A ty sprytna bestia jesteś, bo energetykę już masz już poza sobą. Też muszę się zebrać i załatwić tę kwestię. Załatwiaj, wczoraj brałem specjalnie urlop aby skończyć wszystko za jednym razem. Rano odebrałem papier, myk z nim do banku i szybki lot do energetyki do... Środy Śląskiej. Dobrze że chociaż tam pracują normalni ludzie, uśmiechnięci, otwarci na klienta. Po parokrotnym kontakcie z energetyką wrocławską na powstańców śląskich miła odmiana Karnisze ..................... to są moje upatrzone, ale jeszcze nie zakupione karnisze. Śliczności!!!! I korzystając z okazji, która trafiła się jak ślepej kurze ziarno, uprzejmie proszę o wykonanie wiekszej ilości fotek okienno-salonowych. Prosbę swą motywuję tym, iż nie mam bladego pojęcia na jakiej wysokości umieścić owe karnisze oraz jakiej długości maja one być. Do podania załączam 2 fotogra..... - nie może lepiej nie załączać ....... wróć ...... Do podania załączam kocią minke ze Shreka i proszę o pozytywne rozpatrzenie. b :D Dobre Z karniszami cała zabawa. Najpierw sklepy - LM drogo, albo malowane proszkowo. Castorama wszystko na sztuki i też drogo i zaczęliśmy szukać w necie. Na allegro 90% sprzedawców oszukuje i część elementów wykończeniowych jest z malowanego plastiku (zakończenia, żabki). Nawet "super sprzedawcy" zamieszczają fotki z katalogów i dopiero po komentarzach widać było co sprzedają. Sylwia dzwoniła/mailowała do kilku i w końcu znaleźliśmy takiego co wszystko miał z metalu i to galwanizowanego. Przesyłka po 2 dniach w domu. Montaż robiłem chyba standardowy - ok. 15cm powyżej okna, karnisze średnio dłuższe o 20cm od okien. Parę fotek do jutro podeślę Ci na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 19.02.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dzięki serdeczne , będę wdzięczna , a jak jeszcze podeślesz kontakt do owego sprzedawcy będę wdzięczna do grobowej deski. Ano i my szybko popędzilimy z papierkiem do banku. I w sprawach formalnych jesteśmy finito, żeby tak jeszcze w sprawch finansowych....... Zapytam jeszcze : Czy do podpisania umowy z energetyką niezbędne jest zameldowanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.02.2010 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 np.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=915604398 W energetyce potrzebny jest (na 95%) nadany nr budunku przez gminę. My zmieniliśmy tylko adres korespondencyjny do nowego domu, reszta jak pozmieniamy dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 19.02.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No i zapomniałam ...... karnisze nad oknami to 160-tki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.02.2010 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No i zapomniałam ...... karnisze nad oknami to 160-tki??? Kuchnia 160cm, salon duże okno 240cm, pozostałe i taras 180cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.02.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 zaglądamy,zaglądamy. Proszę o namiary na tę stronkę,też chcę zobaczyć jak wygląda moja działeczka z satelity http://maps.google.pl/ ps. przenieś proszę swój wpis z mojego dziennika tutaj do komentarzy http://forum.muratordom.pl/wpisy-w-cudzych-dziennikach,t145198.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.02.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 zaglądamy,zaglądamy. Proszę o namiary na tę stronkę,też chcę zobaczyć jak wygląda moja działeczka z satelity http://maps.google.pl/ Szcześliwcze! Ja natknęłam się na następującą informację: Przepraszamy, ale nie mamy grafiki tego regionu w takim powiększeniu I co się dziwię, wszak my to Polska C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.02.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Nie jest tak źle. Google systematycznie powiększa obszar dookoła Wrocławia z bardziej szczegółowymi mapami. Jeszcze 2 miesiące temu jak zaglądałem, obszar z dokładną mapą kończył się z 300m przed naszym domem Zajrzyj też na mapy zumi, może tam będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 27.02.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 "Tak tak ja zaglądam:) Przepraszam-nie przedstawiłam się No więc na początek odrobina lizustwa-Wasz dziennik znam chyba na pamięć i nie powiem sprawił on conajmniej w 10 procentach że nasz projekt oparł się na "południowej". Co prawda jestem ze swoim mężusiem na etapie czekania na pozwolenie na budowę, ale już nie mogę doczekać się wprowadzenia do własnego gniazdka, dlatego zaczytuję się od jakiegoś pół roku w waszym dzienniku..ech i tak strasznie czekam na kolejne fotki Mój domeczek będzie odrobinę wiekszy niż te 120 m2 w projekcie oryginalnym, ale Wam też wyszło więcej po wybudowaniu murów. U mnie z tyłu nie będzie daszka, za to taras będzie od strony wschodniej (mając wejście od południa) Na dole będzie normalnie, na górze odbicie lustrzane dzięki czemu nad salonem będzie duża sypialnia-dodatkowo z balkonem-aha i jakimś cudem garderoba wyszła 13-metrowa, gdzie metraż pozostałych pomieszczeń został praktycznie zachowany tak jak w oryginale (ale tym to akurat się nie martwię ) no i zostaje kominek, za to wyrzuciliśmy ściankę między kuchnią, a jadalnią, dzięki czemu kuchnia zyska trochę przestrzeni. A schowek pod schodami-przyznam się szczerze-ściągnełam 100% od Was No więc na razie tyle. Chyba muszę założyć swój dziennik bo ja bym tak mogła pisać i pisać o tym domku, o przeżyciach w Gminie, powiecie, Sądzie...ech ile to człowiek potrafi znieść w urzędach, a jakie potewm czuje zadowolenie, gdy coś wydawało się niemożliwe a potem się udało...Sorki już stopuję-chyba lepiej, żebym się wcale nie odzywała bo Wam Wasz fotodziennik zdominuję" Oho - ja się wpisałam w fotodzienniku - Tomku przepraszam-już usunęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.02.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Nic się nie stało Miałem karę za prowokowanie Zapraszam do zaglądania do nas i pisz ile chcesz - nt budowy można długo pisać i czytać Ja od 3 godzin przeinstalowywuje komputer, licencja na windows7 (RC) skończyła się i lipa trzeba stawiać od nowa. W międzyczasie szukam części do naszej zmywarki Miele i krucho z tym - odpadła śruba przytrzymująca górną deszczownicę. Nie zna ktoś z Was jakiegoś serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 TMK - I co naprawiliście tą zmywarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 01.03.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 W trakcie - na szczęście można używać programu skróconego i dolnej szuflady. Namierzyłem na forum elektrody kolegę z drugiego krańca Polski i części już lecą do nas Zresztą nie ma lepszego forum od sprzętu od elektrody, od wielu lat korzystam. Kopalnia wiedzy! Zmywarka to sprzęt jeszcze przedślubny, pierwsza awaria po ok. 14 latach użytkowania Już wtedy klasa A, jakieś 0,8kW/cykl i mały pobór wody. Najgorzej jakby teraz siadła, zakup nowej tej klasy nierealny a plastiki za 1-1,5tys raczej nie wytrzymują wiele dłużej od długości gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 03.03.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 TMK-u mam pytanie. Czy ty kupowałeś karnisze od tego sprzedawcy , którego link mi podrzuciłeś? Nijak nie widzę tych końcówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.03.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Na zdjęciach jak zwykle mają fotki katalogowe - ja ściągałem rzeczywiste na maila. U nas końcówki Fideliohttp://www.allegro.pl/item937073731.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 03.03.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Zobacz jaka różnica. Fifelio u Ciebie ma rowek dookoła, a w katalogu tylko częściowo..... Dziękuję za rozwianie wątpliwości.Właśnie szykuję się do zakupu karniszy. Powiedz mi jeszcze czy jesteś z nich zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.03.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dobrze wykonane, powłoka cała bez rys i tyle O szczegóły możesz pytać moją żonkę, dla mnie dzień po montażu nie ma wielkiej różnicy co tam wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 03.03.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 typowy mężczyzna Zamówienie złożone ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.03.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 które to? osiemnaste? więc .... sto lat, sto lat ...... spełnienia wszystkich marzeń ..... bez wyjątku ...... http://opakowania.com.pl/photoNewsGalery/org/28541_org.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.03.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Daguś, oj zaskoczyłaś mnie Dziękuje bardzo :) Osiemnaste, hmmm... w tym tempie zanim skończymy urządzać nasz dom starsza córcia tyle będzie miała Torcik dla Ciebie, taki do wyboru http://img86.imageshack.us/img86/5269/tort2833890.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts